От съмнителни източници набарах едно стерео на Тойота и искам да го сложа в на баща ми субаруто и набарах малко схеми от Алтезов и интернет и се опитвам да оправя жиците
та оправих повечето ама ето тези ми останаха:
Тойота:
D - +12V battery wire
C - +12V ignition wire
H - Power antenna wire 1
I - Power antenna wire 2
Subaru:
A - back up
F - illumination +
G - auto antenna
N - illumination -
K - acc
колата няма автоматична антена така че тея можем да ги отпишем ама другите????
Тойота стерео на Субару
Re: Тойота стерео на Субару
D - +12V battery wirePAKETA_1 написа:От съмнителни източници набарах едно стерео на Тойота и искам да го сложа в на баща ми субаруто и набарах малко схеми от Алтезов и интернет и се опитвам да оправя жиците
та оправих повечето ама ето тези ми останаха:
Тойота:
D - +12V battery wire
C - +12V ignition wire
H - Power antenna wire 1
I - Power antenna wire 2
Subaru:
A - back up
F - illumination +
G - auto antenna
N - illumination -
K - acc
колата няма автоматична антена така че тея можем да ги отпишем ама другите????
C - +12V ignition wire
Това са когато загасиш колата и извадиш ключа радиото да спре само, а не да го изключваш ръчно.
H - Power antenna wire 1
I - Power antenna wire 2
Това е за антена както казваш.
F - illumination +
N - illumination -
Това е, когато си регулираш силата на осветеност на таблото, да ти се регулира и осветеността на радиото ( ненужно според мен).
K - acc
това е като D и C
A не го знам за какво е но мисля че е нещо сервизно.
Успех - в общи линии тия не ти трябват ако радиото си работи нормално:)
A или BackUp, е според мен като Мемо или на останалите радиа. Т.е. да ти пази настройките и радиостанциите, а не да ги търсиш всеки път.
Т.е. то трябва да иде на постоянен +, а според мен и радиото да си го вържеш там, защото иначе за да го пуснеш на паркинг ще трябва да въртиш контактния ключ. Това е първото нещо, което правя в една нова кола аз:).
В крайна сметка свържи Backup, Acc на постоянен + (Battery wire), a Illumination на Ignition wire. Антената може да си я ползваш да си пускаш усилвателите, не е чак толкова безмислена като изход biggrin.gif
Т.е. то трябва да иде на постоянен +, а според мен и радиото да си го вържеш там, защото иначе за да го пуснеш на паркинг ще трябва да въртиш контактния ключ. Това е първото нещо, което правя в една нова кола аз:).
В крайна сметка свържи Backup, Acc на постоянен + (Battery wire), a Illumination на Ignition wire. Антената може да си я ползваш да си пускаш усилвателите, не е чак толкова безмислена като изход biggrin.gif