За Тойота Рав 4 - изключване на диференциалите
За Тойота Рав 4 - изключване на диференциалите
Имам Тойота Рав 4 - 1996г.,2000куб.см бензин. Интересува ме как мога да изключа единят от диференциалите да не работи.Нямам рачка за тях а само копче с кето ги блокирам.По принцип двата деференцияла са постоянно зацепени.Чувал съм че имало някакъв бушон които се махал? Ще съм мног благодарен ако ми дадете някяква идея.
Сигурно за да харчи по-малко....Сваля кардана и слага ръчни хъбове...Накрая си купува джип и маха паркетника и сичко си иде на място.... laugh.gif laugh.gif laugh.gifbad_dog написа:няма начин за временно решение, а и не разбирам защо би искал да го правиш.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
А с централния диференциал какво прави?diver написа:Сигурно за да харчи по-малко....Сваля кардана и слага ръчни хъбове...Накрая си купува джип и маха паркетника и сичко си иде на място.... laugh.gif laugh.gif laugh.gifbad_dog написа:няма начин за временно решение, а и не разбирам защо би искал да го правиш.
Сетих се - заварява го...
Значи с две думи не става,да де за да ми харчи по малкоbad_dog написа:А с централния диференциал какво прави?diver написа:Сигурно за да харчи по-малко....Сваля кардана и слага ръчни хъбове...Накрая си купува джип и маха паркетника и сичко си иде на място.... laugh.gif laugh.gif laugh.gifbad_dog написа:няма начин за временно решение, а и не разбирам защо би искал да го правиш.
Не става.todgerrr написа:Значи с две думи не става,да де за да ми харчи по малкоbad_dog написа:А с централния диференциал какво прави?diver написа:
Сигурно за да харчи по-малко....Сваля кардана и слага ръчни хъбове...Накрая си купува джип и маха паркетника и сичко си иде на място.... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
По принцип има PAV4 само на предно, но са доста редки в Европа.
Ами с кутия само за предно много ясно без централен и заден диференциал. Както има селика 4х4 и селика на предно. Capisce?diver написа:E как става тогава?????? Обясниtodgerrr написа:Не става.
По принцип има PAV4 само на предно, но са доста редки в Европа.
Ми в завода сигурно са имали идея biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
-
Съществува един вариант, при който сваляш кардана към задния мост и караш със включен блокаж на централния диференциал. При това положение ще ти е двигателен само предния мост. Не те съветвам да го правиш, ако целта ти е икономия на гориво, защото това е вариант за временно придвижване (при технически проблем - скъсано каре, или полуоска на заден мост), а и разхода няма да намалее чувствително. Моята Корола също като при теб е с три диференциала и си я карам full time 4wd.