искм да се оплача от нещо което ме мъчи напоследък и се надявам да получа полезен съвет тук.
Има някакъв шум в двигателя, който се появява при определени обороти (2800 -3000). Едно перманетно тракане което според мой познат е от маслен повдигач. Колата е тойота корола версо 2004 г. 1,8 VVT-i. Някой казват че няма такива повдигачи но го пиша само за да стане яано какво е естеството на шума. Водих колата на майстор, който направи дигностика на компютъра и газоанализация. Всичко си беше в нормите.
Не е нормално обаче според мен да гори по около половин литър масло на 1000 км. Когато маслото намалее тракането на двгателя се усилва. Сутрин като запаля се чува едно сериозно разтракване за окпло 1-2 секунди докато се подкачи маслото. Бих казал че благодарение на това птракване на празен ход лесно можеш да се заблудиш, че двигателя е дизелов

Както и да е. Не знам дали стана ясно но това което ме притеснява е, че не ми се иска да закарам колата на майстор който да реши да отвори двигателя за да види какво му има. Бих искал да събера повече информаци за вероятната причина или дали е възможно да я заведа в някой сервиз в който разберат какъв е проблема и да се знае какво трябва да се ремонтира. Двигателя е на 117 000 (поне аз вярвам в това). Не си представям как би могло нещо да се изхаби или дефектира при положение, че до сега съм карал японски коли и знам за каква здравина става въпрос. Четох в други теми оплаквания от рзход на масло кето аз лично намирам като голяма болка. Ще продължа да пиша по темата ако се окаже, че не съм разяснил проблема.
Ще съм благодарен ако някои сподели мнение по въпроса или ме насочи към доверен специалист.