FWD или AWD
FWD или AWD
Здравейте,
Предварително се извинявам за офтопик темата.Ще питам не за модел на Тойота, а на Мазда, но съм останал с впечатлението, че тук има доста технически грамотни хора, които биха ми отговорили компетентно, а защо не и на база опит.Не питам в мазда форума, тъй като явно модела не е особено разпространен и няма почти нищо там, а и предпочитам тук да питам.
Питането -
Става дума за Мазда CX-7.За сестра ми се купува.Имаме 2 възможности -
2007 с AWD и повече екстри
2009 с FWD по-малко екстри.
Цената - еднаква.
Екстрите са кожен салон и други, без които може да се мине, даже кожения салон и бонус не го искаме и бихме предпочели 2009 година.Дилемата е по-скоро заслужава ли си AWD 2 години по-стара кола.
Въпроса ми е , на сух, мокър,заснежен асфалтов път ще се усеща ли голяма разлика в стабилността на колата.Офроуд изобщо не ни интересува.Колко голяма ще е разликата?Къде ще е разликата ( потегляне, завой....)И 2-те си имат системите за сигурност.И двете са Four-Wheel ABS - така че мисля, че спирането ще е еднакво.
Двигателя ако има значение е 2.3 DISI Turbo - 260 коня.
Предварително благодаря
Предварително се извинявам за офтопик темата.Ще питам не за модел на Тойота, а на Мазда, но съм останал с впечатлението, че тук има доста технически грамотни хора, които биха ми отговорили компетентно, а защо не и на база опит.Не питам в мазда форума, тъй като явно модела не е особено разпространен и няма почти нищо там, а и предпочитам тук да питам.
Питането -
Цената - еднаква.
Екстрите са кожен салон и други, без които може да се мине, даже кожения салон и бонус не го искаме и бихме предпочели 2009 година.Дилемата е по-скоро заслужава ли си AWD 2 години по-стара кола.
Въпроса ми е , на сух, мокър,заснежен асфалтов път ще се усеща ли голяма разлика в стабилността на колата.Офроуд изобщо не ни интересува.Колко голяма ще е разликата?Къде ще е разликата ( потегляне, завой....)И 2-те си имат системите за сигурност.И двете са Four-Wheel ABS - така че мисля, че спирането ще е еднакво.
Предварително благодаря
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ще се усеща сериозна разлика в поведението при малко по-рязко каране...
Мощността е сериозна и FWD ще почне да олеква предницата..
Ако AWD на СХ-7 е със същия алгоритъм като Мазда6MPS, то наличието на AWD ще се усеща като сериозно предимство...
Същия двигател е на тройките (FWD) и шестиците (AWD) на мазда.
Шестиците са изключително приятни за каране и почти недостигаеми в завой, докато от Мазда3МПС се оплакват от поведението в завой с почти неуправляем understeer...
П.С. иначе двигателчето е доста добро, особено сложено на Мазда6
Мощността е сериозна и FWD ще почне да олеква предницата..
Ако AWD на СХ-7 е със същия алгоритъм като Мазда6MPS, то наличието на AWD ще се усеща като сериозно предимство...
Същия двигател е на тройките (FWD) и шестиците (AWD) на мазда.
Шестиците са изключително приятни за каране и почти недостигаеми в завой, докато от Мазда3МПС се оплакват от поведението в завой с почти неуправляем understeer...
П.С. иначе двигателчето е доста добро, особено сложено на Мазда6

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
FWD си е предно задвижване. Джим има предвид 4WD - то звучи по същия начин, но винаги го пишат с 4, а не с F
Да не се е подвел колегата, който ще го купува.... А иначе, за такава машина с турбо двигател, направо си е задължително да е AWD
Особено за жена шофьор(нищо лично, да не се обиди някой), просто са се доказали, че по-малко мислят, особено зад волана на подобно нещо
П.П. ИЗключения може и да има, ама не се сещам да съм ги срещал по пътя ...

П.П. ИЗключения може и да има, ама не се сещам да съм ги срещал по пътя ...

- slowtraveler
Re: FWD или AWD
колега аз карам 6-ца с този двигател и задвижване. Естествено AWD e по добре, но имай в предвид че този двигател е доста капризен, съединителя е твърд за жена а пък разхода е ....mitkoa написа:Здравейте,
Питането -
Цената - еднаква.
Предварително благодаря

- slowtraveler
Всички speed6 са АWD , трябва да се следи внимателно маслото иначе е невероятен кеф да я изръчкаш по завои(това за леката кола) СХ-7 съм карал съвсем малко и то автоматик и ми се видя доста пъргав за джипка и с доста твърдо окачванеmitkoa написа:Здравей,
И 2-те са автоматик.Какво имаш предвид под капризен за двигателя?AWD ili FWD имаш?