naskoro s kupih celica T20 1.8 116. dnes se registrirah vyv vashiq sait i mi e interesno da spodelqm mneniq za lubimata marka. S risk da sym dosaden imam nqkolko vyprosa. Pritesnqva me che ot dvigatelq se chuva edno trakane (malko kato dizel raboti) i kato smenqhme angrenaja i rolkata otvorihme kapaka i vidqhme che ne e s hidravlichni povdigachi ami s pulove
obqsniha mi che po princip se regulirat i no dvama trima razbirachi kazaha
da ne go pipam ami da karam taka nqkoi dali e imal podoben problem i moje li nqkuv suvet blagodarq predvaritelno
zdr pichove malko vyprosi za celica 1.8 T20
- kolio_spawn
Първо ще те приветствам с добре дошъл във форума.
Тук има доста разбиращи и компетентни хора,които биха могли да ти помогнат.
Според мен много е важно колко силно е тракането и колко е "стар" дизела на който определяш работенето на двигателя.Аз също карам такава СЕLICA и наистина има един специфичен звук на двигателя,но определено небих го определил на "дизелов".
Общо взето исках да ти кажа,че който и каквото да ти пише едвали ще е 100 % прав и едвали ще ти помогне особено.Това е проблем които се решава на място.Друг е въпроса ако локализираш шума от къде точно идва и при какви обстоятелства се чува.
Моя съвет е да идеш при няколко "майстора" и ако имаш някакъв проблем то бил минимален да го премахнеш на момента,защото двигателчето е доста добро и с една минимална поддръжка се постига идеален резултат.
Късмет
Тук има доста разбиращи и компетентни хора,които биха могли да ти помогнат.
Според мен много е важно колко силно е тракането и колко е "стар" дизела на който определяш работенето на двигателя.Аз също карам такава СЕLICA и наистина има един специфичен звук на двигателя,но определено небих го определил на "дизелов".
Общо взето исках да ти кажа,че който и каквото да ти пише едвали ще е 100 % прав и едвали ще ти помогне особено.Това е проблем които се решава на място.Друг е въпроса ако локализираш шума от къде точно идва и при какви обстоятелства се чува.
Моя съвет е да идеш при няколко "майстора" и ако имаш някакъв проблем то бил минимален да го премахнеш на момента,защото двигателчето е доста добро и с една минимална поддръжка се постига идеален резултат.
Късмет
Today,Tomorrow,TOYOTA
Има шанс тракането да е от зъбните колела между двата вала ,едното е разцепено и между двете половини има пружина ,която натяга зъбите ако някой е свалял вал някога и не е натегнал пружината а просто ги е зацепил започва да се чува тракане.Дръго често чувано тракане на тия двигатели е от биелни лагери :( .
Човек и добре да живее умира .......
Re: zdr pichove malko vyprosi za celica 1.8 T20
Тракането имаше ли си го (ако го е имало що си я купил), или се появи след като сменихте ангренажа/маслото?VooDooMan написа:naskoro s kupih celica T20 1.8 116. dnes se registrirah vyv vashiq sait i mi e interesno da spodelqm mneniq za lubimata marka. S risk da sym dosaden imam nqkolko vyprosa. Pritesnqva me che ot dvigatelq se chuva edno trakane (malko kato dizel raboti) i kato smenqhme angrenaja i rolkata otvorihme kapaka i vidqhme che ne e s hidravlichni povdigachi ami s pulove
obqsniha mi che po princip se regulirat i no dvama trima razbirachi kazaha
da ne go pipam ami da karam taka nqkoi dali e imal podoben problem i moje li nqkuv suvet blagodarq predvaritelno

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
trakaneto si go imashe oshte kato q vzeh i veche smqtam da se razhodq do TM auto da vidq kvo she kajat i kolko she mi reznat glavata a osven tva i s gornata pompa na syedinitelq imam problemi pedala napravo si potyva kato q zadurjish na polusuedinitel i tva trqbva speshno da go pravq abe taka to si e qsno che stara kola si e kotka v chuval dano tva samo da sa i kusurite reshul sum da si q naprava kak si trqbva puk she vidim.Predi karah Carina2 91g 1.6 unikalna kola prosto kato otvorish kapaka na vsichko si pishe TOYOTA nishto ne beshe pipano po neq i pak nese chuvashe che raboti zatova si vzeh celicata. A i po princip rabotq v sklad za avtochasti autohelp no predimno nemski za nashte osven filtri remuci rolki nakladki drugo nqma
no nemskite sa si bokluci.
no nemskite sa si bokluci.