Здравей,
ръждички къде се е появила ?
Вратите ги оправих много лесно - питах ги казаха да сложа силиконова смазка - и аз с WD40 ги напръсках ( има го и в практикер и навсякъде ).
При мен имам нарушения мънички на боята отстрани на задните калници заради чистите ни пътища - хем съм с калобрани!
Пластмаси - и при мен има поскърцване някъде по конзолата! Това не било гаранционен проблем - а какъв е не казват!!!
Лагер на алтернатора поскърцваше - смениха го.
Скърцаше педала на съединителя - оправиха го.
Ще ми сменят компютъра защото се шашка и влиза в авариен режим - 2 пъти го е правил сутрин при запалване - имам записан час.
Отказа ми едното от ел.стъклата - имам записан час.
Иначе е вървяла и не ме е оставяла на път - ама то само това остава от 2 годишна кола на под 25000 км ! Инак - и тя е made in Japan...
Остана ми едно поскърцване да оправят - не мога да определят от какво е. Не е от накладките! Проявява се при определени обороти а не при определена скорост. И само при завой - при това не остър. Няма значение дали завоя е ляв или десен. 2 пъти се оплаквах - но казват че не виждат нищо нередно в ходовата част!
Инак установих че скоростния лост също поскърцва - като се мести докато е на празен ход - това предполагам ще го оправят лесно - ще ги информирам за този проблем като отида за компютъра!
Proff написа:И най-вероятно е "Made in Japan", поне моята е от там... Качество под нулата! Аз съм с ръчна кутия, ама то пластмаси скърцат, накладки на спитачките, музичката отказа и я сменяхме, то боя, то ръждички тук-там, то сега мазничко между блока и главата, вратите, които не се отварят по-често скърцат - 2007 година на 13 200 км! Авенсис-а ми същата работа, 2008 година - 26 300 км, скърца, нещо потраква по предницата(а карам като пенсия, в една дупка не съм влизал), вакуми се самооткачват, надрани дискове! Много са зле...
Почвай ги, че още година и край на гаранцията! А наглостта им е безгранична!