zapitvane za avensis
-
zapitvane za avensis
zdraveite fenove na TOYOTA.Tursq va6eto kompetentno mnenie.Haresal sam edna Toyota Avensis D4D 2000 kub. 110 konq sedan 2000 god.Kazvat 4e modela e dobar.Kakvo 6te me posuvetvate,interesuva me kolko pari izliza obslujvane na kolata,remak,rolki,filtri i ako moje da mi pribavite i cena na saedinitel.Blagodarq vi predvaritelno. 

Здрасти, имам точно същият автомобил от 1 година насам. Модела наистина е добър но едното от нещата които трябва да гледаш задължително е съединителя, там има един маховик който е доста скъп > 2000 лв. Виждал съм много коли с преправяни съединители с махнат такъв диск (сложен съединител от по статия авенсис дори и от рав4) иначе притискателен диск феродов диск и аксиалния лагер са към 700лв в тойота но се намират и по евтини, но маховика трудно се намира по евтин. Другото нещо което трябва да провериш е кормилната рейка - тя също е скъпа и дефектира при тези модели. Колата задължително я закарай на диагностика, на мен 40 лв ми взеха за пълната диагностика миналата година в сервиза на тойота не само на двигателя.
Обслужването мисля че е ремък за към 200лв който се сменя на 100 000км 2 ролки по 60-тина лева и има един хидравличен обтегач който не го сменят навсякъде, аз моя го смених той мисля че 170лв беше. сменях и пистовите ремъци те към 20 лв бяха някъде. Филтрите горивен и маслен 30-40 лв. 20-30 за въздушния, на климатика не съм го сменял още но предполагам и той не е повече от 30 лв. Двигателя събира 6 литра масло, аз карам с 5 на 40 пълна сиснтетика. 30-тина лева му е литъра.
Това са нещата които знам. Не гарантирам за 100% истинност, но поне може да се ориентираш. Говорил съм с познат който работи в сервиз официален на тойота и той ми е казвал какво да сменям и какво да гледам. Цените бяха такива миналата година. Сега ми предстои да сменям масло пак, сменя се на 15 000км или 1 година, което дойде първо.. в моя случай дойде годината
Успех
П.С.
2000-та година в началото са старите авенсиси а след септември мисля е фейслифта. Аз имам от фейслифтнатия вариянт и тези неща се отнасят за него
Обслужването мисля че е ремък за към 200лв който се сменя на 100 000км 2 ролки по 60-тина лева и има един хидравличен обтегач който не го сменят навсякъде, аз моя го смених той мисля че 170лв беше. сменях и пистовите ремъци те към 20 лв бяха някъде. Филтрите горивен и маслен 30-40 лв. 20-30 за въздушния, на климатика не съм го сменял още но предполагам и той не е повече от 30 лв. Двигателя събира 6 литра масло, аз карам с 5 на 40 пълна сиснтетика. 30-тина лева му е литъра.
Това са нещата които знам. Не гарантирам за 100% истинност, но поне може да се ориентираш. Говорил съм с познат който работи в сервиз официален на тойота и той ми е казвал какво да сменям и какво да гледам. Цените бяха такива миналата година. Сега ми предстои да сменям масло пак, сменя се на 15 000км или 1 година, което дойде първо.. в моя случай дойде годината

Успех
П.С.
2000-та година в началото са старите авенсиси а след септември мисля е фейслифта. Аз имам от фейслифтнатия вариянт и тези неща се отнасят за него
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Що плашиш човека? чак ново запитване си е пуснал http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11138&highlight=copper написа:..........
Yordan Ovcharov не го мисли много, купувай Авенсиса и карай. Тая кола здрава, дори и да я караш по селските дупки и да не я обслужваш 2 години ..........
В моя случай минаха повече от 2 години от последната смяна, остават ми още 2 000км до 15 000copper написа:Сега ми предстои да сменям масло пак, сменя се на 15 000км или 1 година, което дойде първо.. в моя случай дойде годината![]()

п.с. говоря за бензинов
Ами информацията я имам от човек който работи в Тойота и като купувах моята ми каза на рейката и съединителя да обърна специално внимание в какво състояние са.
За маслото доколкото знам дизелите са по капризни и си искат смяна редовно. Ако го устройва цената и е наред автомобила и моя съвет е да го взема. Обслужването за другите марки автомобили в същия клас като цена е пак в този диапазон.
Няма нищо лошо да е малко по предпазлив при покупката, и да не я зема "без да се замисля". Сега да не пиша в и в другата тема, маховика ако е дефектен се чувало металическо дрънчене при тръгване и придръпване, а за рейката виж дали има луфт във волана. Ако е износен съединителя педала става по-твърд (на моята беше така, като смених притискателен+феродов+аксиален лагер си е добре). И пак ти казвам 40 лв е диагностиката, не е кой знае колко скъпо. То идеални автомобили на старо няма ама поне да си имаш идея какво има тръгнало за смяна, колко може да изкара т.н.
За маслото доколкото знам дизелите са по капризни и си искат смяна редовно. Ако го устройва цената и е наред автомобила и моя съвет е да го взема. Обслужването за другите марки автомобили в същия клас като цена е пак в този диапазон.
Няма нищо лошо да е малко по предпазлив при покупката, и да не я зема "без да се замисля". Сега да не пиша в и в другата тема, маховика ако е дефектен се чувало металическо дрънчене при тръгване и придръпване, а за рейката виж дали има луфт във волана. Ако е износен съединителя педала става по-твърд (на моята беше така, като смених притискателен+феродов+аксиален лагер си е добре). И пак ти казвам 40 лв е диагностиката, не е кой знае колко скъпо. То идеални автомобили на старо няма ама поне да си имаш идея какво има тръгнало за смяна, колко може да изкара т.н.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Той може да пише каквото си иска, но дали е така?Raya написа:Тук всичко сменено , дори съединителя и маховика
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11199
Kiki написа:Той може да пише каквото си иска, но дали е така?Raya написа:Тук всичко сменено , дори съединителя и маховика
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11199
Да така е Колежке всичко е сменено ако посетиш обявата в "mobile.bg",ще видиш че е така.НЯМА СМИСЪЛ да ЛЪЖА хората нали?
Как мислиш???
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Ако щях да лъжа, нямаше да пускам обява ТУК!Vesko написа:Излъганият дали не чете форума?Raya написа:Kiki e колега![]()
Нали Kiki?
А дали няма смисъл да се лъже хората, е спорен въпрос. Аз, признавам си, веднъж излъгах иначе щеш да си остане вечно моя. Но това са рисковете на коли втора употреба.biggrin.gif
За Селиката дори предупредих купувача, че гумите са лоши и колата с тях поднася .......не исках да ми тежи на съвестта, когато вдигне 180 + да излети от пътя ( но кой ли ме послуша

Авенсиса, ако тръгна да го продавам, определенно няма да е чрез форума.......че ще се изчервявам после в 3 цвята

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Няма за какво. Случва се.dyff написа:Raya написа:Kiki e колега![]()
Нали Kiki?
А дали няма смисъл да се лъже хората, е спорен въпрос. Аз, признавам си, веднъж излъгах иначе щеш да си остане вечно моя. Но това са рисковете на коли втора употреба.
Подведох се по името, извинявам се на колегата!!!
А колкото до "Всичко сменено"...очите на четири и пак не се знае.