Celica тракане
Celica тракане
Здравейте, наскоро си вземах Селика, 7AFE мотора, това е колата за която съм мечтал. Да ви попитам, при определени обороти се чува някакво тракане от мотора, като дам повече газ и изчезва. Дали е някакъв резонанс или нещо по-сериозно? Благодаря предварително.
След една некадърна смяна на ангренажен ремъм и при мен така тракаше. Като беше студена не се чуваше, но като загрееше и утихнеше на ниски обороти се чуваше, при подаване на газ изчезваше. Тогава отидох в ТМ Ауто и срещу 160 левчета тракането изчезна. Направиха ново зацепване. Баш майстора (казва се Краси и има гараж-сервиз в Орландовци) нещо не беше свършил както трябва, нищо че си правеше рекламата как само японски коли ремонтирал. Там има едно зъбно колелце между двата разпределителни вала, което е съставено от две части и една пружинка, като при зацепването пружинката се разпъва или нещо такова и ... т.н.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
лекото потракване в ниските обороти и харча на масло мисля, че са взаимносвързани. Тъй като не ми даваше мира този "проблем" доста пообиколих за компетентни мнения и извода е, че това е нормално за този двигател или казано по друг начин не бива да те притеснява. Карам така от 20хк, сипвам качествена полусинтетика, ръчкам, неръчкам и всичко си е както преди - както казваш около литър на 5000
вървежа също!

Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А
Toyota Corolla (АE92) 4А
-