селика 1.6 93г. съединител проблем
селика 1.6 93г. съединител проблем
изчезна ми функционалността на полусъединителя.
Незнам дали точно това е обяснението.
Без странни звуци и т.н изжеднаж започна полусъединителят ми да не работи и като задаржа съединителя за по-дълго време 2-3 секунди немога да сменя предавката/ да изклуча от скорост. усещането е все едно не си натиснал съединителя. Някой път педала остава хлатнал. Някой да е имал подобен проблем или знае нещо по въпроса. Прегледах сервизното ръководство и дават следното за "Hard to shift or will not shift":
Clutch pedal freeplay excessive - Adjust pedal freeplay
Air in clutch lines - Bleed clutch system
Clutch release cylinder faulty - Repair release cylinder
Clutch master cylinder faulty - Repair master cylinder
Clutch disc out of true, runout is excessive or lining broken - Inspect clutch disc
Splines on input shaft or clutch disc dirty or burred - Repair as necessary
Clutch pressure plate faulty - Replace clutch cover
Ако имате предложение за сервиз във Варна където разбират от Toyota(направили са си труда да прегледат сервизните ръководства)
моля насочете ме.
Благодаря в ипредварително
Незнам дали точно това е обяснението.
Без странни звуци и т.н изжеднаж започна полусъединителят ми да не работи и като задаржа съединителя за по-дълго време 2-3 секунди немога да сменя предавката/ да изклуча от скорост. усещането е все едно не си натиснал съединителя. Някой път педала остава хлатнал. Някой да е имал подобен проблем или знае нещо по въпроса. Прегледах сервизното ръководство и дават следното за "Hard to shift or will not shift":
Clutch pedal freeplay excessive - Adjust pedal freeplay
Air in clutch lines - Bleed clutch system
Clutch release cylinder faulty - Repair release cylinder
Clutch master cylinder faulty - Repair master cylinder
Clutch disc out of true, runout is excessive or lining broken - Inspect clutch disc
Splines on input shaft or clutch disc dirty or burred - Repair as necessary
Clutch pressure plate faulty - Replace clutch cover
Ако имате предложение за сервиз във Варна където разбират от Toyota(направили са си труда да прегледат сервизните ръководства)
моля насочете ме.
Благодаря в ипредварително
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Ами първо виж дали имаш течност в резервоарчето отпред . Не знам на твоята как е но моята има отделен резервоар на помпата за съединителя и се намира близо до помпата за спирачките . Но може и да ползва резервоара на спирачките ( на БМВ-то ми беше така ) . И ако няма течност долей и после трябва да се обезвъздуши от долната помпа . Става доста лесно . Би трябвало да е показано в мануала как става .
Ако си имаш течности навсякъде най-вероятно някоя от помпите ( а може и двете ) е заминала . Има варианти за ремонтни комплекти или за пълна смяна . Зависи колко са износени .
За срвиз във Варна да кажат Варналийте
.
Ако си имаш течности навсякъде най-вероятно някоя от помпите ( а може и двете ) е заминала . Има варианти за ремонтни комплекти или за пълна смяна . Зависи колко са износени .
За срвиз във Варна да кажат Варналийте

аз залагам на помпи или течност или вилка но ме навежда на загуба на налягане в системата щом не остава натиснат ако искаш пиши на скаипа ще ти я погледна ако искаш 1 път безплатно скаип nikolov361
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
Благодаря за информацията.
тъй като се сетих че и преди отвреме на време се усещаше този проблем за парва предавка най вероятно е от уплатненията- поема ваздух малко по малко главната помпа на съединителя(тази точно зад шофиорското табло). Днес наобяд ще я сваля и ще видя какво е
Благодаря на всички за полезната информация
тъй като се сетих че и преди отвреме на време се усещаше този проблем за парва предавка най вероятно е от уплатненията- поема ваздух малко по малко главната помпа на съединителя(тази точно зад шофиорското табло). Днес наобяд ще я сваля и ще видя какво е

Благодаря на всички за полезната информация