Авенсис 2001 VSC и TVSS

Новоколец

Авенсис 2001 VSC и TVSS

Мнение от Новоколец » 20 Авг 2009 16:17

Здравейте,

Първо, благодарности на sluchaen_fen за препратките към ръководствата за Тойота! :thumbsup:

От броени дни съм собственик на Тойота Авенсис Д4Д 2,0 л. 2001 г. Първата ми Тойота е и никак не е зле! С друга Тойота не мога да я сравня, но определено превъзхожда всичко, което съм карал досега. ОБАЧЕ имам следния проблем:
Системата VSC хич я няма - или е повредена или въобще липсва. А ми продадоха колата с екстрата "ЕSP". :censored: При палене лампите VSC и VSC OFF на таблото не светват (знак за неизправност според ръководството), а бутонът VSC OFF липсва от мястото си (оттук подозирам, че колата няма такава система), но за такъв вариант в ръководството не се споменава.

Въпросът ми е:
Възможно ли е инсталирането на системата VSC на автомобил, който очевидно няма тази екстра? Приблизително колко би струвало това удоволствие и струва ли си въобще? На кой сервиз в Североизточна България (по възможност в Русе, Шумен или Варна) мога да се доверя за такава услуга?

Струва ми се, че така стоят нещата и със системата за сигурност TVSS (май първият собственик и от нея е спестил), но пък с нея има ли смисъл да се занимавам? Някой има ли впечатления от действието й и ползата от нея?

Предварително благодаря всекиму, който може да ме открехне особено за VSC-то...
Toyota Avensis D4D 2001

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 20 Авг 2009 23:33

конкретно по въпроса не мога да ти помогна, но относно подписа ти те подкрепям на 100% !!
иначе добре дошъл във форума! :thumbsup:
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA

Новоколец

Мнение от Новоколец » 21 Авг 2009 14:03

ivobox написа:конкретно по въпроса не мога да ти помогна, но относно подписа ти те подкрепям на 100% !!
иначе добре дошъл във форума! :thumbsup:
Благодаря все пак. Днес разбрах, че и Шумен има сервиз на Тойота, но и те не знаеха отговора на този въпрос. Щели да проверят... Обаче ми казаха около 400 лв. за вертикални щанги (биалетки), при което ми настръхнаха косите! Иначе ми направиха безплатен преглед и колата се оказа в безупречно състояние.
А за твоя подпис те подкрепям 110%. Много добре казано!
Toyota Avensis D4D 2001

Публикувай отговор