Дилема около автомобил

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Re: Дилема около автомобил

Мнение от andrian999999 » 19 Авг 2009 02:50

mors написа:Здравейте, решил съм да купя автомобил м/у 2005 и 2008 г., до 20 хил. лева( може и малко отгоре) и съм се спрял на два модела: Toyota Avensis 2.0 и VW Passat 1,9TDI. Интересува ме мненията на притежателите на авенсис- доволни ли са от колата, слаби места, цените на частите влизат ли в границите на разумното, изобщо коя кола бихте ми препоръчали.
за тия пари по добре си вземи една Ц- класа най-малкото няма да сменяш ремък. В това отночение вектрата и тя е с верига и е по хубава от пасата

п.п. за кво карам дизел като смяната на ремъка ми излиза като че карам бензин. пример тойота ярис 1,3 бензин верига а дизела с ремък ,пълна глупост според мен да купиш дизела ако караш малко

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 19 Авг 2009 03:53

Андриане м'ани ги тия глупости ве wacko.gif .

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Re: Дилема около автомобил

Мнение от Japanese_fever » 19 Авг 2009 06:42

Nqma da sujalqvash, ako vzemesh Toyota Avensis!
Po-dobra e ot Passat vuv vsi4ki otnosheniq! :thumbsup:
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

mors

Мнение от mors » 19 Авг 2009 07:19

Работата е там, че искам да взема лизингов автомобил втора ръка с остатъчна гаранция. Доста познати направиха така и са много доволни. За около 20-25 хил. лева се намират доста прилични автомобили с по 1-1,5 г, гаранция. Та реших и аз да се възползвам от икономическата криза rolleyes.gif Затова не знам за Камри-то.

Субару-то ми е мечта, но ще я осъществя едва, като си отворя собствена банка cool.gif Поради тази причина се спрях на Тойота и VW. Корейските коли не ги долюбвам много, Mercedes, Audi, BMW - честно казано и да имах пари за тях, пак нямаше да си взема такава... и остават пасат-а и авенсис-а и евентуално хонда.

Онзи ден ми показаха един Rav4 за около 30 хил., но ако е Тойота, държа да е авенсис. Старата корола знам, че е много добра машина, онази малката, но вече е на годинки...

Благодаря за съветите и препоръките ви. В крайна сметка ще поразпитам как вървят цените на частите и ще продължа да оглеждам пазара докато попадна на нещо привлекателно.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 19 Авг 2009 16:13

Ама пич не искаш Ауди ама Пасат и Ауди А4 са си едно и също нещо . За това ако искаш да кяриш най-много от VAG си вземи Шкода Суперб.
Ето кое на коя база е във VAG :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Vo ... _platforms
В нашето мобиле Шкодия по1ти няма в mobile.de има колкото искаш .

А за да вземеш кола с остатъчна гаранция 1г-1,5г това знчи , че Авенсиса трябва да е най-рано 2008-ма година . Ето например това :
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
Само дето след тази една година гаранция вече си отиваш на доста по-скъпи части от на Камри-то . Както също ще бъдат и на Пасата . Както казах правилото за колата на Щатския пазар е златно ! Но в крайна сметка избора е твой . И все пак вземи се разходи да видиш какво представлява Камри-то :thumbsup: . И си направи реална сметка колко ще я караш тази кола ( години и км ) .
Последно промяна от Bass_Man на 20 Авг 2009 15:44, променено общо 1 път.

mors

Мнение от mors » 20 Авг 2009 07:06

Сега си мисля, ако ще давам 20-25 хил. лв. за кола на няколко години и определени километри, ами не е ли по-добре да си взема направо една нова кола, примерни Kia Ceed? Да, знам, че е корейска, но като погледнах дават 7 години гаранция!!! Кой друг дава толкова много?! Рових се по разни форуми, не само български и чета хубави неща за нея(нищо, че е корейска).

А иначе за авенсиса, автоматикът става ли или да гледам само за ръчна сроростна кутия? Защото забелязах, че предлагат много пасати автоматик...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 20 Авг 2009 08:11

Не се лъжи с гаранциите - прочети малките буквички накрая....
Реалната гаранция май не е по-голяма от тази на другите марки/модели....

Огледай автосалоните защото напоследък има акции за продажба на залежали нови автомобили.
Преди две три седмици гледах акция на Опел.
Имаше нови Вектри на тази цена (25-28х.лв) с много богато оборудване (почти максимално), а двигателите също не бяха слаби - дизели и големи бензинови. Същите коли в ценоразписа им бяха около 52х.лв...
Предполагам, че и другите марки правят от време на време такива разпродажби....
Последно промяна от slowtraveler на 20 Авг 2009 08:51, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 20 Авг 2009 08:40

разцъкай и сайтовете на лизингодателите, напълниха се с коли, има и на по няколко месеца

diver

Мнение от diver » 20 Авг 2009 10:15

mors написа:Сега си мисля, ако ще давам 20-25 хил. лв. за кола на няколко години и определени километри, ами не е ли по-добре да си взема направо една нова кола, примерни Kia Ceed? Да, знам, че е корейска, но като погледнах дават 7 години гаранция!!! Кой друг дава толкова много?! Рових се по разни форуми, не само български и чета хубави неща за нея(нищо, че е корейска).

А иначе за авенсиса, автоматикът става ли или да гледам само за ръчна сроростна кутия? Защото забелязах, че предлагат много пасати автоматик...
седемте години са ти примерно за корозия на купето... от друга страна така те връзват 7 години да я отсервираш при тях. Инак лично на мен СИД-а ми харесва. в някой от последните топ/файв гиър правиха сравнение между няколко малки автомобила и киата даде най-нисък разход барабар под оня недорасляк айгото. ..
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 20 Авг 2009 10:37

diver написа:
mors написа:Сега си мисля, ако ще давам 20-25 хил. лв. за кола на няколко години и определени километри, ами не е ли по-добре да си взема направо една нова кола, примерни Kia Ceed? Да, знам, че е корейска, но като погледнах дават 7 години гаранция!!! Кой друг дава толкова много?! Рових се по разни форуми, не само български и чета хубави неща за нея(нищо, че е корейска).

седемте години са ти примерно за корозия на купето... от друга страна така те връзват 7 години да я отсервираш при тях. Инак лично на мен СИД-а ми харесва. в някой от последните топ/файв гиър правиха сравнение между няколко малки автомобила и киата даде най-нисък разход барабар под оня недорасляк айгото. ..
Дават 5 години гаранция на ходова част ,7 години за бодито мисля ,че 1/2 две години за агрегат и няма гаранция за електрониката :whistle:

Иначе колицата много ме кефи особенно двувратото купе е готино (мисля ,че се води про-сеед) И с един 2.0 (бензинак или дизел )к'во да иска повече човек :whistle:

а и цената не е ниска като си е набуташ с екстри си става къде 40к wacko.gif

valen_tin

Мнение от valen_tin » 20 Авг 2009 10:50

а пък ако си вземеш една тойота за 10 000 лв, с останалите 15 000 лв не 7 ми 10 години ще я караш без грижи ... ама нищо де, купи си нова, че иначе тия на старо ще се свършат много бързо :)

Публикувай отговор