Дилема около автомобил
Дилема около автомобил
Мнение от mors » 18 Авг 2009 16:44
mors
Rudy
Kiki
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 18 Авг 2009 20:09
Все пак навярно бих се огледал по-специално авенсиса....
Возията му е много комфортна и енергоемка.
Не бих се притеснявал за цените на резервните части - няма сериозна разлика в цените между двете марки..
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Bass_Man
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 18 Авг 2009 20:53
Bass_Man написа:Ааааа Слоу Пасата не е ли алуминиев целия отдолу тия години ? И мисля , че е с доста по-капризна електроника . А и си мисля , че частите за Пасата са по-скъпички принципно . Общо взето това , което си го дал , като параметри е долния праг на цените за 2005г.

Kiki
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 18 Авг 2009 21:01
А това според мен се получава заради голямото количество евтини, но нискокачествени или директно фалшиви части за фолксваген...
(на времето колко 'оригинални', made in germany части си купувах за голфа - евтини, но интересно, че се внасяха през Турция...)

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 18 Авг 2009 21:27
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
Е няма такива цени просто ! Как въобще се продават Авенсиси не знам ?!?!?
Иначе оригиналните части за VW са си доста скъпи !
Bass_Man
Мнение от mors » 18 Авг 2009 22:28
По правило знам, че японските автомобили имат най-скъпата поддръжка, но и се чупят най-рядко. Затова исках да знам, скъпо удоволствие ли е японската кола. И като части, и като разход. В момента съм с Рено Сценик и честно да си кажа, тази кола ми излезе златна. Казах си, че никога повече няма да си купя френски автомобил. Именно затова се двоумя м/у немска и японска машина.
Специално за Пасат държа да е 1,9 дизел - супер икономиячен двигател. За Тойотата не знам, кой двигател е за предпочитане.
mors
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 18 Авг 2009 23:04
Някъде в Европа се прави ама точно къде не знам ! Но няма и голямо значение. Има си качествен контрол .mors написа:Между другото, Авенсис-ът къде се прави? Някъде четох, че е в Турция. Не че това е проблем, защото знам, че Хонда Сивик седан, която също се прави там е доста сполучлива. В този ред на мисли, Хондата може ли да се сравнява с тези автомобили? Освен това бях мислил и за Мазда 6, но след като се возих около 300 км с нея определено я изключих от списъка.
Сивика е по-нисък клас от Авенсиса . По-скоро Акорд .
Това е правило измислено от БГ недоклатени майстори и търговци !mors написа: По правило знам, че японските автомобили имат най-скъпата поддръжка, но и се чупят най-рядко.
Но има едно друго правило и трябва да го знаеш много внимателно ! Значи правилото гласи , че ако колата се продава на Американския пазар то за нея ще има много евтини всякакви видове части и консумативи сравнено с , която и да е кошница направена само за Европа ( специално за Европа ) .
Ще ти дам един светъл пример : колянов вал за Subaru Impreza STI под 400$ чисто нов . 24 гумички за клапани за Супра 120$ в БГ 360лв. Основен лагер за Супра там 25$ тука 30евро. Гарнитурка там 0.10$ тука 10 евро и тн и тн. И това са цени за ОРИГИНАЛНИ резервни части . Ако се ползват такива от други производите могат да се докарат доста смешни цени .
За съжаление Авенсис в Щатите няма .
Със сигурност на Реното частите са по-евтини . Но и със сигурност на Пасата са по-скъпи .mors написа: Затова исках да знам, скъпо удоволствие ли е японската кола. И като части, и като разход. В момента съм с Рено Сценик и честно да си кажа, тази кола ми излезе златна. Казах си, че никога повече няма да си купя френски автомобил. Именно затова се двоумя м/у немска и японска машина.
Тойота нямат особенно голям диапазон от мотори за Авенсис . Но тези години , който и да вземеш няма да имаш ядове .mors написа: Специално за Пасат държа да е 1,9 дизел - супер икономиячен двигател. За Тойотата не знам, кой двигател е за предпочитане.
Но си мисля , че не е лошо да помислиш за Camry-то защото със сигурност за него ще можеш да си взимаш безумно евтини части ( най-продаваната кола в САЩ за поредна година!!! ) .
А 2008г. кола на под 2000км за 28 000лв. според мене няма аналог тази цена . Честно казано и аз не бях забелязал тези безумно ниски цени ! На твое място ще отида да гледам някое Camry

Bass_Man
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 18 Авг 2009 23:07
Колко се чупят, можеш да разбереш по форума ....колко технически теми има, ако могат да се нарекат такива (" колко е разхода", " какви гуми са най-добри" и т.п) и колко оф-топик biggrin.gif .mors написа:По правило знам, че японските автомобили имат най-скъпата поддръжка, но и се чупят най-рядко. Затова исках да знам, скъпо удоволствие ли е японската кола.quote]
Ако при избора, направиш компромис със техническото състояние на колата, може и скъпо да ти излезе. Ако се помъчиш да намериш читава, забравяш за сервизи.
п.с. какво значение има къде се прави, контрола не ли еднакъв навсякъде?
Raya
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 18 Авг 2009 23:27
Колянов вал :
http://www.trademotion.com/partlocator/ ... atalogid=0
Верига:
http://www.trademotion.com/partlocator/ ... atalogid=0
Така , като гледам на 2.4 мотора ще му смениш веригата с всички видове колелца , водачи обтегачи и тн за около 350$ с транспорта и около две седмици доставката . Не , че някога ще ти се налага но е така информативно да си знаеш .
Bass_Man
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 18 Авг 2009 23:28
Защо Камри-то е по-евтино от Авенсиса на същите години, заради по-евтините части ?Но си мисля , че не е лошо да помислиш за Camry-то .
А 2008г. кола на под 2000км за 28 000лв. според мене няма аналог тази цена . Честно казано и аз не бях забелязал тези безумно ниски цени ! На твое място ще отида да гледам някое Camry. Разбира се има и по-евтини по ранни години. Имай предвид , че тя е даже малко по-голяма от Авенсис .
Според мен, Камри-то е по-готино, и вози по-добре от Авенсиса.......за проблемите му нищо не съм чула.....и не съм знаела, че е толкова евтин
Raya
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 18 Авг 2009 23:38
Ето виж какви са цените , като нови :
http://www.toyota.com/camry/trims-prices.html
Стартова 20 000$ , а за 26 000$х 1,4= 36 400лв. там и караш голям хибрид ! Е за това са такива цените .
Bass_Man
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 19 Авг 2009 02:39

Me4oKyX
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru