добре остана само да кажете дали королата е по-добра от вътре
мернах отблизо една днес- сякаш по- не евтина седеше пластмасата. но нямаше как да пипна да разбера
моля за съвет Auris Corolla
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Явно е различна система - при мен само прописква на настроената скорост, и след това млъква до следващото превишение.nenko70 написа:При мен ограничителя няма никакъв звук. Просто не ми дава да минавам настроената скорост.
Но не ми пречи да превиша скоростта...
А с кик-даун не можеш ли да превишиш скоростта? Защото може да ти се появи екстрен случай и да трябва да се изтеглиш?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
Имаш впредвид круиз контрола ли? Или ограничител на скорост, който може да се фиксира на определена скорост?
При мен имам круиз контрол, който поддържа дадена скорост, но ако натиснеш газта (без значение колко силно) колата си ускорява без да изключваш круиз контрола. Отпуснеш ли газта - скороста се връща на зададената.
Но имам и сигнализация за превишение на скоростта, която можеш да си настроиш през менюто на каква скорост да ти пищи...
Затова ми бе интересно как са решили въпроса при Тойота (авенсиса ми нямаше такива системи).
При мен имам круиз контрол, който поддържа дадена скорост, но ако натиснеш газта (без значение колко силно) колата си ускорява без да изключваш круиз контрола. Отпуснеш ли газта - скороста се връща на зададената.
Но имам и сигнализация за превишение на скоростта, която можеш да си настроиш през менюто на каква скорост да ти пищи...
Затова ми бе интересно как са решили въпроса при Тойота (авенсиса ми нямаше такива системи).
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Говоря за ограничителя на скороста. Това е различна от "Круиз контрол" система. Настройва се и се управлява от същото, което е за круиза, лостче, но се пуска от копче на волана. На таблото се изписва настроената за ограничение скорост.
Активирайки тази система колата не превишава зададената скорост. Просто спира да подава газ и усещането в началото е много старанно.
Иначе ако искам да ми пищи при превишаване на скороста си ползвам навигатора, който има такава опция.
Активирайки тази система колата не превишава зададената скорост. Просто спира да подава газ и усещането в началото е много старанно.

Иначе ако искам да ми пищи при превишаване на скороста си ползвам навигатора, който има такава опция.
- slowtraveler