4A block
4A block
Искам да попитам тези, които знаят, дали всички 4А блокове от определена година са еднакви?
Казано с други думи - дали АЕ92 '91 7rib 4AGE има еднакъв блок със Селика st182 4AFE примерно (или с някое друго 4AFE от същата година)?
Казано с още по-други думи - ако намеря 7rib 4AFE блок, дали ще е по-добре да го сложа вместо моя 3rib 4AGE блок?
Казано с други думи - дали АЕ92 '91 7rib 4AGE има еднакъв блок със Селика st182 4AFE примерно (или с някое друго 4AFE от същата година)?
Казано с още по-други думи - ако намеря 7rib 4AFE блок, дали ще е по-добре да го сложа вместо моя 3rib 4AGE блок?
Re: 4A block
zashto shte smenyash bloka? ako nyama da ya naduvash kolata, e izlishno glavobolie! tvoyat blok e 5rib, imasamo 5 i 7 rib!bad_dog написа:Искам да попитам тези, които знаят, дали всички 4А блокове от определена година са еднакви?
da, ednakvi sa blokovete, mozesh da go smenish.
bloka ne e tolkova vazen, vazni sa kol.val, bieli, i butala!!!
a tyah tyabva da gi namrish ot 4ag bez TVIS (idi da razglobish kolata na Stass...

tova e nai vaznoto, ne samiyat blok.
poslednite modeli na AE82 ot 1987g, idvat sus dvigateli 4A, sus 7rip blok sushto.
ako sht pravish modifikacii, nameri si dvigatel 7A-FE (1.8) i mu kachi tvoite butala, dolnata shaiba na angrenazniyat remuk, i edin angrenzan remuk za porshe 924, i shte stane hem po-zdravo, hem po-burzo, nali shte si 1.8 veche!
uspehi,
punky

Мислех, че съм споменал...
Ще го надувам.
Сега в момента реставрирам колата. Все пак тунинг се прави на здрава технически кола. След това искам да я надуя...
Планирам напролет да започна - гоня около 200кс.
Какво искам да намеря - 7rib блок, бутала, вал и биели от 4агзе, ЕДИС, мегаскуърт, турбо, интеркулър и трябва да направя изходящ колектор.
Това е. Ако чуеш за някое от нещата на добра цена може да ми казваш

Сега в момента реставрирам колата. Все пак тунинг се прави на здрава технически кола. След това искам да я надуя...
Какво искам да намеря - 7rib блок, бутала, вал и биели от 4агзе, ЕДИС, мегаскуърт, турбо, интеркулър и трябва да направя изходящ колектор.
Това е. Ако чуеш за някое от нещата на добра цена може да ми казваш

Re: Мислех, че съм споменал...
edis, intercooler, turbo se pazaruva naburzo ot nyakoya morga.bad_dog написа:Ще го надувам.
Това е. Ако чуеш за някое от нещата на добра цена може да ми казваш![]()
megasquirt, jamie gi znae tam neshtata.
ako nyama da ya nadyvash nad 200kc. samo i smeni butalata, ili prosto slozi debela metalna garnitura na glavata, drugo ne tryabva da pravish.
kolektorut: vzemi edna garnitura za izhodniyat kolektor, i ya zakarai na strugar da ti izreze dupkite na edno parvougulno parche stomana 15mm. gunkite po garnituata ne tryabva da se rezat, pasva i bez tyah.
da ti izreze i flanec da pasva na tozi na turbinata (kato ya kupish).
pochni neshtata edno po edno, i leka po-leka shte suberesh vsichko nuzno.
uspehi,
punky
Точно така ! почни нещата едно по едно, и не пипай колата на Стас:-)))
Апропо, честно казано , Пънки, голам мерак ме гони когато се варнеш в България да ми направиш едно демо на твоята турбинирана Корола и след като наи-вероятнос езапаля да ми дадеш подробно инфо какво и къде трибва дс е смени...Все пак жалко че моята не е със задно де...
Апропо, честно казано , Пънки, голам мерак ме гони когато се варнеш в България да ми направиш едно демо на твоята турбинирана Корола и след като наи-вероятнос езапаля да ми дадеш подробно инфо какво и къде трибва дс е смени...Все пак жалко че моята не е със задно де...
Колата на Стас ша се пипа кат се подминат 200-те коня :-)Stass написа:Точно така ! почни нещата едно по едно, и не пипай колата на Стас:-)))

taka kakto se ochertavat neshtata, nai-veroyatno shte sum sus suprata, napravo ot germaniya, shtot nyama da imam vreme da se vrushtam do florenzia i ot tam za sofia, no i skromnite 170kc na suprata, shte te zapalyat...siguren sum...Stass написа:Точно така ! почни нещата едно по едно, и не пипай колата на Стас:-)))

za tvoyata, nai dobriyat variant e da si vzemesh napravo edin 4A-GZE dvigatel komplekt, i da go myatame, sus razlichni remuchni kolela, i montian otpred intercooler, i shte skochish na 205kc, nyama koi da te dgoni... a posle shte prodadesh tvoyat dvoigatel na Bad Dog i Jamie, i shte si vurnesh parite, taka che i trimata pochvaite da subirate, i taka shte se vurtyat parite vutre v kluba... biggrin.gif biggrin.gif

maitapa na strana... visoka ti e kompresiyata, i tryabva da se smenyat butala, a shtom do tam shte se stiga, nai-dobre e edin GZE dvigatel, hem si e originalno Toyota, hem burzo, hem nadezdno!
pozdravi,
punky

Е,няма ли начин някак си да се внесе поразфасован та да мине като комплект резервни части ? Мисля че тогава не се плащат мито и ДДС. А и освен това от къде по дяволите ,може да се намери такъв мотор ?! аз не съм чувал някой в България да има такъв :-(bad_dog написа:Пънки,
да докараш ГЗЕ двигател до БГ ще излезе дявол на магаре - заради мито и ДДС.
eto ti edin super link za dvigateli i pr. v avstralia (zabelezi che cenata do portugalia e 380A$ toest kum167evro!!! cenite s v avstraliiski dolari, take che ne zabravyai da gi obrushtash v levove ili tam evro...Stass написа:Е,няма ли начин някак си да се внесе поразфасован та да мине като комплект резервни части ? Мисля че тогава не се плащат мито и ДДС. А и освен това от къде по дяволите ,може да се намери такъв мотор ?! аз не съм чувал някой в България да има такъв :-(bad_dog написа:Пънки,
да докараш ГЗЕ двигател до БГ ще излезе дявол на магаре - заради мито и ДДС.
imat vsichki, i vsichko mogat da ti nameryat!
http://www.japparts.com.au/index.html
etom i drug:
http://www.justjap.com/used_halfcuts.htm
i treti:
http://www.japimports.com.au/halfcuts1.htm
uspehi,
punky