Пътуване до Гърция. Пловдив - ГКПП Илинден - откъде?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Пътуване до Гърция. Пловдив - ГКПП Илинден - откъде?

Мнение от Рошко » 10 Авг 2009 21:02

Здравейте, колеги. Предстои ми пътуване до Гърция, веднъж съм ходил до Солун и Каламбака, на отиване минах през Белово - Долна Баня - Самоков - Дупница и от там вече на юг към Кулата - пътят беше сносен, но беше отдавна и не знам сега как е, пък и ми идва доста далечко... През София пък и дума не може да става - на връщане минах от там и резултатът беше 2 нови зимни гуми и 2 лети джанти мармалад! Да не говорим, че пътя още повече се удължава. Сега съм пред дилема... Отивам до Gerakini, на полуостров Халкидики и по GPS ми чертае пътя през Пещера - Доспат - Сатовча - Гоце Делчев - Катунци - Долно Спанчево - Чучулигово - Марино поле - Кулата. На Google maps пък маршрутът е почти същия, само че след Сатовча не ме праща към Гоце Делчев, а директно на юг през Хаджидимово и влизам в Гърция през ГКПП Илинден, а малко по-нататък са градовете Еxochi и Kato Nevrokopi и от там вече - Драма и Халкидики...

Та въпросът ми е: Има ли някой, който да е наясно (разбирай да е минавал скоро от там) и да може да даде подробна информация за 3-те възможности:

1. Пловдив - Белово - Долна Баня - Самоков - Дупница - Кулата
2. Пловдив - Пещера - Доспат - Сатовча - Хаджидимово - Exochi
3. Пловдив - Перущица - Кричим - Девин - Доспат - Сатовча - Exochi

Ако има някой, който е запознат с пътищата по последните 2 маршрута, ще му бъда много благодарен ако сподели.

astred

Мнение от astred » 11 Авг 2009 07:08

Според мен Пловдив-Белово/Велинград( ако не ти се минава Юндола)-Гоцеделчев-Копривлен-Илинден. Пътя е хубав, ненатоварен с много завои. Препоръчвам ти го като най-кратък ако не си с малки деца. Завоите наистина са безкрайни и остри.
Приятен път
DACIA LOGAN 1.6MPI
HYUNDAI I30 1.4

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 11 Авг 2009 08:26

Благодаря, колега. От кога ти е информацията за състоянието на пътя? През Юндола не ми се минава, тъй като бащата на мой колега каза, че към Якоруда пътя бил много зле.

Благодаря още веднъж за информацията. :thumbsup:

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 11 Авг 2009 11:19

Доспат - Гоце Делчев аз лично скоро не съм го пътувал, но уговарям приятели от доста време за уикенд там и ми отказват заради състоянието на пътя.
Мое мнение - карай си по царския път.Ихтиман - Дупница - Кулата - Солун -....
Ремонти няма.Пътя си е 6.От гръцка страна имаше ремонти преди 2 седмици някъде пътувах , но си беше пак ок.
Има път през Ихтиман посока Самоков - за съжаление съм го пътувал само веднъж през нощта...Дупница - Ихтиман - отбивам се на една бензиностанция преди Самоков ( Лукойл или Петрол беше ), пътя беше доста добър, минава покрай язовира и излиза в самия Ихтиман.Това от обратната посока, в твоята незнам дали ще се ориентираш в самия Ихтиман, но аз бих избрал да мина от там.
Пък дали са 30-40 км повече...като е магистрала, а другото разкопан път....

sarnaudkin
Обратна връзка:

Мнение от sarnaudkin » 12 Авг 2009 15:29

Привет!
Ако избираш да минеш през Илинден, тогава най-добре е през Пещера и Доспат, наистина е малко лош участъка между Доспат и Сатовча, но се кара. Ако минеш през Кричим (не слушай гпс-а за Перущица, пътят е Йоаким Груево - Куртово Конаре - Кричим), пак ще хванеш участъка Доспат - Сатовча, но вече имаш Кричим - Девин и Девин - Доспат, все планински пътища, като състоянието на първия участък е прилично, за втория не знам. Иначе през Юндола е хем повече, хем по-зле, в частта около Якоруда, и след Добринище в посока Гоце Делчев. След Сатовча дали ще свърнеш през Хаджидимово, или през Гоце Делчев, е все едно, мисля.
Имай предвид обаче, че като влезеш през Драма, за да стигнеш Геракини трябва да минеш източния край на Халкидики, от Аспровалта надолу, където пътят е също планински и се пътува доста бавно. Съгласен съм с колегата по-горе, че през Кулата ще е по-добре, макар и с 40-50км по-дълго, защото и в Гърция пътят е по-хубав и по-бърз. С едно уточнение - ако не пътуваш събота сутрин, когато пътят София - Кулата е доста по-натоварен.
Мъдрият никога не би изпаднал в положение, от което умният би излязъл с чест!

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 12 Авг 2009 21:32

Благодаря много за изчерпателния отговор, колега. Точно събота сутрин ще е пътуването, а и удължаването на пътя не e 40-50 km, a 110 (поне по карта и GPS толкова излизат) - 373 км е Пловдив - Илинден - Геракини, 483 е Пловдив - Дупница - Кулата - Геракини, та отиване и връщане са си 220 км горница. Като краен вариант щях да мина от там ако се окажеше, че пътя през Доспат и Илинден е наистина ужасно лош, но след като не е толкова зле, предпочитам да си спестя тези 220 км горница. Благодаря още веднъж на всички, които взеха отношение, а като се върна ще дам актуална информация за пътната обстановка. :cheers:

П.С. Чух доста противоречиви мнения за всикчи пътища, но последно преди твоето мнение се бях спрял точно на Пещера - Батак - Доспат - Илинден, защото и от други места чух, че около Якоруда пътят е кошмар, така че твоето мнение много ми помогна да се уверя, че съм направил правилния избор! :thumbsup:

Публикувай отговор