Помощ колеги заключих си ключа

Аватар
Zero`Cool
Обратна връзка:

Помощ колеги заключих си ключа

Мнение от Zero`Cool » 31 Юли 2009 22:48

Колата е Авенсис1 купих я с един ключ ... и търсих майстор за направата на втори такъв... Докато днес единият от бутоните за отворена врата явно не е отчел, че вратата е отворена. Аз влязох в колата оставих ключа вътре... излязох и колата се заключи със ключа на седалката... Ако имате някакви идеи или някой знае как да отключа ПОМАГАЙТЕ ! БЛАГОДАРЯ Ви предварително ....
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD
Изображение
http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

The_Teacher

Мнение от The_Teacher » 31 Юли 2009 23:02

1 вар. - ключар;
2 вар. - натискаш страничното стъкло на долу, вкарваш тънка пръчка в процепа, за да натиснеш отключващото копче на дръжката на вратата.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 31 Юли 2009 23:06

3вар. - чупиш най-малкото стъкло (за съжаление май не са като на ладите с налични триъгилни мънички стъкла:))
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 01 Авг 2009 17:08

търсиш местния автокрадец (най-талантливия) и може да минеш само с почерпка. :thumbsup: а както "даскала" е казал много ключари са по-добри даже и от крадците.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
DoRk

Мнение от DoRk » 01 Авг 2009 18:16

На мой приятел му се случи същото нещо. При един автоджамбазин ходи и той му я отвори за 2 минути :) Тоз вариянт е най-успешния до ся.

Аватар
Zero`Cool
Обратна връзка:

Мнение от Zero`Cool » 01 Авг 2009 22:42

Благодаря за бързите отговори колеги...! Днес минах през един ключар и той каза, че ще я отключи срещу 20 лева така, че смятам в понеделник да ходя при него, че днес нямаше кога ...
Изображение
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 04 Авг 2009 12:33

Kolega kato ostaviah klu4ovete vytre gi ostaviai na klu4alkata za zapalvane taka kolata niama dase zaklu4i

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 04 Авг 2009 13:17

Petar написа:Kolega kato ostaviah klu4ovete vytre gi ostaviai na klu4alkata za zapalvane taka kolata niama dase zaklu4i
Интересно при аларма монтирана допълнително откъде тя ще знае къде са ключовете? smile.gif

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 04 Авг 2009 14:05

Zahto triabva da imah dopylnitelno montirana alarma? :whistle: .Zavodski Avensisa e s klu4 s distanciono upravlenie i sys sitema za avtomati4no zaklu4vane .

Аватар
shaft
Обратна връзка:

Мнение от shaft » 04 Авг 2009 14:08

Искам и аз да си кажа техниката... Чувал съм, че се отваря с топка за тенис на корт - онези зелените :)
Правиш й малко процепче/кръгче, колкото да влезе ключалката в дупчицата и след това натискаш много силно и рязко(удряш я с длан нещо такова...) и централното се обърква и се отваря от силата... :)

Не съм имал възможност някъде да го тествам на някоя бръкма, дали чупи ключалката директно, или само от тласъка я отключва и толкова - няма поражения...

Но метода с ключар е почти 90% безопасен, ако той не съсипе нещо - всичко си е ок... :D

Поздрави

ПП: Вариантът е да не оставя никога ключ за кола в колата :) "слизаш да пикаеш и си ги взимаш с теб!", защото не знаеш, че бачо Гошко е зад теб и чака да слезеш да пикаеш да ти отнесе и кола и всичко с нея :)

Чувал съм за истории от познати и после не са си намирали колите - "Аз я оставих пред магазина и влезнах, само да оставя едни пари, а ключовете бяха на стартера и излизам и я няма колата...Документите ми бяха там и всичко друго с портфейла..."
Епично ;) Това се случва в София.
Сек'ви ги има - гледам да не съм от тях :)

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 04 Авг 2009 14:49

shaft написа:........Чувал съм за истории от познати и после не са си намирали колите - "Аз я оставих пред магазина и влезнах, само да оставя едни пари, а ключовете бяха на стартера и излизам и я няма колата...Документите ми бяха там и всичко друго с портфейла..."
случват се и невероятни неща в София..........забравих си ключа на стартера за полвин ден, без да се усетя.......вечерта инцидентно се наложи да изляза, чак тогава разбрах къде са ми ключовете..........колата си беше на мястото. Явно живея в хубав квартал biggrin.gif .
От брат ми, още като начинаещ шофьор, запомних, че никога не се оставя ключ в колата, щото не се знае какво ще й хрумне техниката .
Но темата все пак беше от полза.............ще си запаметя тел. на някой мобилен ключар за всеки случай.

Аватар
shaft
Обратна връзка:

Мнение от shaft » 04 Авг 2009 15:22

Raya написа:
shaft написа:........Чувал съм за истории от познати и после не са си намирали колите - "Аз я оставих пред магазина и влезнах, само да оставя едни пари, а ключовете бяха на стартера и излизам и я няма колата...Документите ми бяха там и всичко друго с портфейла..."
случват се и невероятни неща в София..........забравих си ключа на стартера за полвин ден, без да се усетя.......вечерта инцидентно се наложи да изляза, чак тогава разбрах къде са ми ключовете..........колата си беше на мястото. Явно живея в хубав квартал biggrin.gif .
От брат ми, още като начинаещ шофьор, запомних, че никога не се оставя ключ в колата, щото не се знае какво ще й хрумне техниката .
Но темата все пак беше от полза.............ще си запаметя тел. на някой мобилен ключар за всеки случай.
Е, то и аз една вечер съм забравил да й кликна алармата и централното, а на другия ден излизам и всичко си е там - сигурно и моят квартал е готин, а може и да е от това, че колата не блазни погледа, както нещо по-голямо и "чуждоподдръжково" (да не си го поддържаш сам) :)

:P
Сек'ви ги има - гледам да не съм от тях :)

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 04 Авг 2009 17:10

Kolegi po dobre ne si kazvaite imenata na kvartalite 4e dane stanat negotini biggrin.gif

Аватар
Zero`Cool
Обратна връзка:

Мнение от Zero`Cool » 04 Авг 2009 20:00

Колата вече е отключена от ключар .... за 2 минути беше готов ... а проблемния бутон беше сменен веднага ... :)
Изображение

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 08 Авг 2009 12:36

честито!

а иначе това с тенис топката, мисля че беше за определена марка и модел кола, мисля че беше някакъв VW.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Публикувай отговор