губи се ток
губи се ток
здравейте колеги , имам проблем с Авенсис "98 , при престой за няколко дни губи тоците , не може да запали , акумолаторът е на нула , при ежедневна употреба това го няма , , моля за съвет
от къде може да се губи ток , като не свети нищо в купето , СД е изключено , за фаровете има зумер и не може да се забравят . Купих нов акумолатор -същата работа 
Toyota Avensis 2.0 td
-
DMDimitrov
- Обратна връзка:
Re: губи се ток
Колега, това е адски неприятен проблем и лошото е, че много трудно се открива понякога. Най-вероятно имаш отечка някъде по електрическата инсталация... може някъде да се е протъркал кабел и да окъсява. Горят ли ти някакви бушони? Провери ги всичките с мултицет. А най-добре отиди при добър майстор "електричар".tuindl написа:здравейте колеги , имам проблем с Авенсис "98 , при престой за няколко дни губи тоците , не може да запали , акумолаторът е на нула , при ежедневна употреба това го няма , , моля за съветот къде може да се губи ток , като не свети нищо в купето , СД е изключено , за фаровете има зумер и не може да се забравят . Купих нов акумолатор -същата работа
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колега това се прави по следния начин :
Взимаш уред и мериш при всичко изключено каква е консумацията от акумулатора.
Ако наистина имаш консумация започваш да я търсиш от къде идва.
Като три от местата където най-вероятно ти бяга тока са Радио/Усилвател , аларма или някой плафон .
Откачаш едно по едно и през това време мериш консумацията и веднага ще си покаже . Ако не е нито едно от тези ( 90% от случайте ) започваш да махаш предпазителите . И би трябвало да си покаже .
BTW: ако е кабел даващ на късо би трябвало да се е запалил вече .
Има и един по-неприятен вариант наречен плъхове . Гадинките много обичат да преяждат инсталацийте но тогава би трябвало и нещо по таблото да не ти работи примерно .
Взимаш уред и мериш при всичко изключено каква е консумацията от акумулатора.
Ако наистина имаш консумация започваш да я търсиш от къде идва.
Като три от местата където най-вероятно ти бяга тока са Радио/Усилвател , аларма или някой плафон .
Откачаш едно по едно и през това време мериш консумацията и веднага ще си покаже . Ако не е нито едно от тези ( 90% от случайте ) започваш да махаш предпазителите . И би трябвало да си покаже .
BTW: ако е кабел даващ на късо би трябвало да се е запалил вече .
Има и един по-неприятен вариант наречен плъхове . Гадинките много обичат да преяждат инсталацийте но тогава би трябвало и нещо по таблото да не ти работи примерно .
- TATI
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 197 пъти
- Обратна връзка:
Да провериш и централно, щото и то понякога прави големи мизерии.
Знам, че е тъпо, но за всеки случай провери дали динамото ти зарежда достатъчно, да не се окаже, че я караш на акумулатор и да ти ги съсипва. Макар, че тогава би трябвало да ти светят разни лампи по таблото.
Знам, че е тъпо, но за всеки случай провери дали динамото ти зарежда достатъчно, да не се окаже, че я караш на акумулатор и да ти ги съсипва. Макар, че тогава би трябвало да ти светят разни лампи по таблото.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
konskasila
Re: губи се ток
Ако консумацията е 10-20mA всичко е ОК с инасталацията и проблема е в акумулатора.tuindl написа:здравейте колеги , имам проблем с Авенсис "98 , при престой за няколко дни губи тоците , не може да запали , акумолаторът е на нула , при ежедневна употреба това го няма , , моля за съветот къде може да се губи ток , като не свети нищо в купето , СД е изключено , за фаровете има зумер и не може да се забравят . Купих нов акумолатор -същата работа
Ако има утечка (повече от 100mA), връзваш амперметъра и започваш да откачаш бушоните един по един докато не се покаже от къде е.
2002 Corolla Verso D-4D 90кс.
За бушоните един по един и така... а сега колега докато намериш проблема те съветвам да откачаш "+" клемата на акумулатора всеки път когато я спираш за повече време за да нямаш проблем с паленето после ...
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия
разбира се , ще си разнообразя ежедневието с това , ако мога ще диагностицирам проблема и дано не излезе съвсем от моята компетенция щото - брада
между другото съвето за акумолатора ми бе даден от ел.монтьор , при това - представете си - безплатно , т.като нямаше никакво желание да направи това , за което Вие ме съветвате .
Ще е тегава работа ама...
между другото съвето за акумолатора ми бе даден от ел.монтьор , при това - представете си - безплатно , т.като нямаше никакво желание да направи това , за което Вие ме съветвате .
Ще е тегава работа ама...
Toyota Avensis 2.0 td