dilema Picnic benzin avtomat ili Picnic dizel

Аватар
tosho_13

Мнение от tosho_13 » 08 Юли 2009 22:43

Честито колежке!!! със здраве да си я сарате и дане Ви създава ядове. модела на колата ви е такъв, един колега в Пловдив продава пикник на части, обърнете се към негодали няма такавасреднаседалк, която ви е нужна, иначе не съм сигурен напълно, мисля че не става размяната. Прилагам препратка към неговата тема:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=10568
дано е от полза..
Picnic 2,2 D 1999, 3C-TE
Изображениеинтересное

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 09 Юли 2009 00:26

tosho_13 написа:за съжаление не мога да бъда конкретен колко точно ми харчи, но е някъде между 6-7/100 извънградсго, за в градско не мога изобщо да кажа, понеже не съм имал възвожност да забележа но май е нейде към 10\100 - този разход ми е само с включен климатик. ако ще изминаваш по 30 000 км на година с тази кола вземи си бензиновата и слагай тогава метанова уредба...
А пък според ако ще кара под 30К на година по-добре да сложи пропан . А ако е над 30К огава да мисли за метан . Дизела в случая не е много конкурентен освен ако багажника не е супер критичен .

Аватар
Picnic4o

Мнение от Picnic4o » 12 Юли 2009 17:20

didi написа:и аз обмислям такъв вариант,но все пак последната дума ще е на монтьора на газовата...кажете нещо за тези седалки sad.gif
Седалките на Пикниците са различни, има 6 и 7 местни салони и различни модели, ако четете на руски има много по темата на:
http://www.toyota-club.by/forum/viewtopic.php?t=2149
Изображение

Дай газ Пегас !!!

didi

Мнение от didi » 14 Юли 2009 12:47

благодаря,но вече ми харесва така,както е...няма да има бутане на задната седалка и съобразяване накъде да я наклониш...все пак имам две деца и все за нещо се дърпат отзад biggrin.gif даже си облислям варианта между двете седалки да им приспособя някакъв плот да си играят докато пътуваме...това е най-прекрасната кола,просто съм очарована от нея...сина ми пък иска да стои в багажника-захласнат е как се отваря и колко нависоко се вдига капака :angel13:

didi

Мнение от didi » 15 Юли 2009 13:45

имам такъв проблем-съединителя ми боксува...в сервиза ми казаха,че трябва да го сменя,но един приятел ми каза,че можело и да не е за смяна,а нещо се натягало...Моля,ви кажете какво да правя-има ли вариант да не е за смяна съединителя...ясно ми е,че сервиза гледа да смени де що има за пари,а аз нищо не разбирам от ремонти-ако ми кажат,че е за смяна ще го сменя,дори и да не е.Ако е за смяна какъв да си взема-вариантите са 165лв-китайски;303лв-японски;386лв пак японски;460лв-немски...в сервиза ми казаха естествено,че немския е най-хубав,нищо,че колата е японска smile.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 15 Юли 2009 15:41

didi написа:имам такъв проблем-съединителя ми боксува...в сервиза ми казаха,че трябва да го сменя,но един приятел ми каза,че можело и да не е за смяна,а нещо се натягало...Моля,ви кажете какво да правя-има ли вариант да не е за смяна съединителя...ясно ми е,че сервиза гледа да смени де що има за пари,а аз нищо не разбирам от ремонти-ако ми кажат,че е за смяна ще го сменя,дори и да не е.Ако е за смяна какъв да си взема-вариантите са 165лв-китайски;303лв-японски;386лв пак японски;460лв-немски...в сервиза ми казаха естествено,че немския е най-хубав,нищо,че колата е японска smile.gif
Твоят приятел, да не кара Лада или някое Опелче или Голф, със жило на съединителя ?... tongue.gif
Когато буксува съединителят, не се натяга а се отхлабва, само че твоят е с хидравлични помпи и не става...Щом буксува, значи е за смяна...
А по въпроса какъв да е, при жените почти няма значение, защото левият ви крак е все на педала tongue.gif така че ще свърши преждевременно, какъвто и да е...
Слагай Китайско Валео и нЕма да се пУашиш... biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

jsp

Мнение от jsp » 15 Юли 2009 22:04

kptonkov написа:kolega kagi kolko xar4i dizela 2.2 blagodaria!
D4D 2.2 но в друга машина (RAV4 2007 година) при икономично каране в София показва 8.5 - 8.6 без ограничения с климатика.
Междуградско не съм карал такава...

diver

Мнение от diver » 16 Юли 2009 08:55

jsp написа:
D4D 2.2 но в друга машина (RAV4 2007 година) при икономично каране в София показва 8.5 - 8.6 без ограничения с климатика.
Само дет в пикника 2.2 мотора няма нищо общо с твоя...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

jsp

Мнение от jsp » 17 Юли 2009 16:58

diver написа:
jsp написа:
Е то това го знаят тези които имат съответната - аз знам какъв е мотора на RAV-a :)

БОРИСЛАВ

Мнение от БОРИСЛАВ » 21 Юли 2009 23:54

Тези седалки са си фабрично или ти е със две отделни на втория ред или ти е със цяла седалка както си е при обикновените коли и аз исках да си взема със цяла седалка на втория ред ама ме домързя да ходя до провинцията да си взема от там колата sad.gif
А относно бутилката на мястото на резервната си я сложих е трябва да се вземе бутилка със гърловината по външния диаметър за да може сондата да отчита нивота на газта а и най важното клапана за нивото да сработва и да не можеш да напълниш бутилката до край ohmy.gif

Аватар
Picnic4o

Мнение от Picnic4o » 22 Юли 2009 04:41

По замервания от този уикенд, икономично извънградско каране (80 - 120) с климатик и четири човека- 6 - 6.5 Просто нямам думи :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Изображение

Дай газ Пегас !!!

diver

Мнение от diver » 22 Юли 2009 08:49

jsp написа:
diver написа:
jsp написа: D4D 2.2 но в друга машина (RAV4 2007 година) при икономично каране в София показва 8.5 - 8.6 без ограничения с климатика.
Е то това го знаят тези които имат съответната - аз знам какъв е мотора на RAV-a :)
За какво го сравняваш тогава, като този в пикника е тотално различен мотор от твоя?
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

didi

Мнение от didi » 31 Юли 2009 23:46

колеги,айде някой да каже къде са и бушоните на Пикника...машинката ми за регулиране на фаровете е сдала,а не откривам бушон да видя дали е от него...Божееееее,тая кола ще ме побърка biggrin.gif

БОРИСЛАВ

Мнение от БОРИСЛАВ » 31 Юли 2009 23:59

Като си застанеш на мястото тоест шофйорското от ляво има една малка жабка така да я наречем.
Ето точно това е мястото което ти трябва biggrin.gif :thumbsup:
Не се шегувам жабката е малко по надоло трябва да я извадиш и ще видиш бушоните.
Да внимаваш със ваденето да не почупиш dry.gif като си я отворила леко но доста настоятелно дърпаш нагоре докато се откачи повтарям като е отворена докрай не напред към теб а на горе.
Има бушони и отпред до акумолатора но теса за фарове и за не помня за какво друго бяха.
Успех :thumbsup:
TOYOTA-picnik

didi

Мнение от didi » 01 Авг 2009 00:19

колега,я кажи кво стана със съединителя...какъв си сложи и колко се охарчи за всичко със смяната biggrin.gif

Публикувай отговор