масло
- bubbator
- Обратна връзка:
Мечо , не си единствения, който слага 10W40 на нови D4D. На служебната ни Корола Версо много добре и се отразява и дори при по-спортно каране не го лапа почти. Иначе преди беше нещо страшно. 2-3 литра от смяна до смяна се доливаше. ( Двигател 136 коня, на около 100 000км пробег)Me4oKyX написа:По странните "логики", сега като за пореден път наливам 10W40 на моето d4d, скоро трябва да му стане лошо или нещо от сорта... Пък напротив - трака по-малко, по-леко работи, а и за 9000км на моето "спойконо" каране ми е изгорила има-няма 200мл.... При положение, че колата е 1.4, а винаги си ми гори 6/100И бас-чо е прав - ползвайте ТЪРСАЧКАТА .... защото малко или много всичко е обсъждано, а в крайна сметка, всеки слага каквото го кефи
'99 Corolla E11 1.6 110PS G6R
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
bubbator написа:Мечо , не си единствения, който слага 10W40 на нови D4D. На служебната ни Корола Версо много добре и се отразява и дори при по-спортно каране не го лапа почти. Иначе преди беше нещо страшно. 2-3 литра от смяна до смяна се доливаше. ( Двигател 136 коня, на около 100 000км пробег)Me4oKyX написа:По странните "логики", сега като за пореден път наливам 10W40 на моето d4d, скоро трябва да му стане лошо или нещо от сорта... Пък напротив - трака по-малко, по-леко работи, а и за 9000км на моето "спойконо" каране ми е изгорила има-няма 200мл.... При положение, че колата е 1.4, а винаги си ми гори 6/100И бас-чо е прав - ползвайте ТЪРСАЧКАТА .... защото малко или много всичко е обсъждано, а в крайна сметка, всеки слага каквото го кефи
интересно не ви ли дразни чукането на клапаните или просто не му обръщате внимание? аз издържах 5к с 10w40 и го махнах,после 5w40 ми се видя като мехлемец за мотора,а и за ушенцата...
biggrin.gif а и аз имах за цел да свали разхода на масло,изглежда логично.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Аз казах, че стана по-тих, но щом ми тракат много повдигачите, вие ще знаете.... Това са пълни глупости, но не ми се говори вече по тая тема.... Карайте си с 5в40 и толкоз.... Те хората Хамериканци правилно са го писали по технита инструкций, ама нейсе.... Нито е по-шумно - НАПРОТИВ - по-тиха ми е колата сега, нито го гори толкова, а НАЙ-МАЛКО може да има повече износване от по-плътно масло..... laugh.gif Айде стига тия глупости за тия масла - те са за УПЛЪТНЯВАНЕ, както и за мазане, така че при напреднал с километрите двигател определено си иска по-гъстото масло, защото с другото става на чорба.... Ако си коткаш колата и рядко вдигаш 4000об, тогава може и до 100 000км да изкараш с 5в40.... но дори тогава не е препоръчително ... Карайте си квото искате, но не говорете такива глупости..... И да, за следващите отговори - 10в40 има същите смазочни качества като 5в40, като стига еднакво лесно до всеки компонент, без да има пречки.... Те хората отдавна са ги сметнали....
то като смазочни качества го има но зориш помпата и маслената система и имаш сух старт и това е много лошо за мотора освен ако не е служебен biggrin.gifMe4oKyX написа:Аз казах, че стана по-тих, но щом ми тракат много повдигачите, вие ще знаете.... Това са пълни глупости, но не ми се говори вече по тая тема.... Карайте си с 5в40 и толкоз.... Те хората Хамериканци правилно са го писали по технита инструкций, ама нейсе.... Нито е по-шумно - НАПРОТИВ - по-тиха ми е колата сега, нито го гори толкова, а НАЙ-МАЛКО може да има повече износване от по-плътно масло..... laugh.gif Айде стига тия глупости за тия масла - те са за УПЛЪТНЯВАНЕ, както и за мазане, така че при напреднал с километрите двигател определено си иска по-гъстото масло, защото с другото става на чорба.... Ако си коткаш колата и рядко вдигаш 4000об, тогава може и до 100 000км да изкараш с 5в40.... но дори тогава не е препоръчително ... Карайте си квото искате, но не говорете такива глупости..... И да, за следващите отговори - 10в40 има същите смазочни качества като 5в40, като стига еднакво лесно до всеки компонент, без да има пречки.... Те хората отдавна са ги сметнали....
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
...
откакто ходих на среща с форума на ЕКО-то и аз вече се чудя с какво масло да карам. всички говорите какво да е маслото , НО КАК ДА РАЗБЕРЕМ ЧЕ НЕ Е МЕНТЕ? те хората фалшив алкохол с бандерол правят
пък какво остава за маслото. Та споделете кое масло е хубаво.
миналата седмица сложих Кастрол те са на една цена горе долу с мобил, и айде кастрол.... да ама и двете масла ги бутилирали и може и прйста да са ми сложили. Макар че един приятел каза че е хубаво, но това е друга тема. Имам въпрос за предложения марка масло.
1. за турбодизелов мотор
2. за турбобензинов мотор
предварително благодаря
миналата седмица сложих Кастрол те са на една цена горе долу с мобил, и айде кастрол.... да ама и двете масла ги бутилирали и може и прйста да са ми сложили. Макар че един приятел каза че е хубаво, но това е друга тема. Имам въпрос за предложения марка масло.
1. за турбодизелов мотор
предварително благодаря
-
- Обратна връзка:
Re: ...
Аз карам с това вече 12к км и съм много доволен. Не го гори изобщо, а поведението на колата се промени коренно. Маслото е белгийско и е продукт на Marly.andrian999999 написа:откакто ходих на среща с форума на ЕКО-то и аз вече се чудя с какво масло да карам. всички говорите какво да е маслото , НО КАК ДА РАЗБЕРЕМ ЧЕ НЕ Е МЕНТЕ? те хората фалшив алкохол с бандерол правят
1. за турбодизелов мотор
предварително благодаря
http://zenox.com/article/view.web?artic ... &siteNav=0
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
Re: ...
от вносител ли го купуваш, и откъдеDMDimitrov написа: Аз карам с това вече 12к км и съм много доволен. Не го гори изобщо, а поведението на колата се промени коренно. Маслото е белгийско и е продукт на Marly.
http://zenox.com/article/view.web?artic ... &siteNav=0