ideya!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
b_d

Мнение от b_d » 22 Дек 2005 15:05

PAKETA_1 написа:Бад Дог...ако искаш да ти намеря телефона на пича който организираше рокерското мероприятие...ако искаш да го питаш нещо или не?
Честно казано не знам с какво ще послужи. Вече имаме необходимата информация и остана да действаме. Много се кефа, че и зад океана сте приели идеята присърце. Абе як клуб сме!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 22 Дек 2005 16:14

Purvite postuplenia veche sa fakt! Po tozi povod predlagam da se napravi edna temichka (zashto ne i stick-nata) "Te sa nasha gordost" kudeto da se publikuva spisuka na daritelite, koito da se podnoviava pri vsiako novo postuplenie. Tova shte posluzhi i kato stimul za vsichki da napraviat neshto po vuprosa za da popadnat v spisuka!
P.S. Sorry za latinitzata no kato pisha ot moiata rabota e taka... wink.gif tongue.gif

b_d

Мнение от b_d » 22 Дек 2005 16:45

Xeku написа:Purvite postuplenia veche sa fakt! Po tozi povod predlagam da se napravi edna temichka (zashto ne i stick-nata) "Te sa nasha gordost" kudeto da se publikuva spisuka na daritelite, koito da se podnoviava pri vsiako novo postuplenie. Tova shte posluzhi i kato stimul za vsichki da napraviat neshto po vuprosa za da popadnat v spisuka!
P.S. Sorry za latinitzata no kato pisha ot moiata rabota e taka... wink.gif tongue.gif
Аз лично за себе си предпочитам нещата да са анонимни или поне слагането в подобен списък да е след съгласие. Повече ми допада християнския принцип "едната ръка да не знае какво прави другата".

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 22 Дек 2005 18:25

Имаш право, идеята ми беше спонтанна и не добре обмислена blush.gif Никой няма нужда от тази показност, а и стимулиращия ефект за по-пасивните членове е съмнителен! mellow.gif

agent dust

Мнение от agent dust » 22 Дек 2005 19:12

Xeku, прати ми на ЛС банковата сметка - пратих ти ЛС ама отговор няма - да не си ма пропуснал wink.gif
status: за БАН

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 22 Дек 2005 23:04

maggkrabar написа:Xeku, прати ми на ЛС банковата сметка - пратих ти ЛС ама отговор няма - да не си ма пропуснал wink.gif
Не съм получавал ЛС от теб sad.gif , пратил съм ти вече инфо-то! wink.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 22 Дек 2005 23:27

Xeku написа:Имаш право, идеята ми беше спонтанна и не добре обмислена blush.gif Никой няма нужда от тази показност, а и стимулиращия ефект за по-пасивните членове е съмнителен! mellow.gif
Ne vijdam pri4ina da ne izpratime po $20 primerno, no taksata za bankoviq transfer 6te e 50% ot sumata, ako vseki izprati po $20. Poprincip znam, 4e taksata e okolo $40-60 na transfer, no 6te pitam utre v mojta banka. Mislq, 4e moje i da e beplzten.
Ti za vseki slu4aj mi prati na belejka nomera na bankovata smetka v BG v DOLARI $$$, oba4e, za6toto znam, 4e ima razli4ni smetki za levove i za dolari!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 22 Дек 2005 23:39

Имаш я! wink.gif Но ако таксите са големи цялата тази работа се обезмисля, дано се намери разумно решение!

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 23 Дек 2005 09:17

bad_dog написа:
Xeku написа:Purvite postuplenia veche sa fakt! Po tozi povod predlagam da se napravi edna temichka (zashto ne i stick-nata) "Te sa nasha gordost" kudeto da se publikuva spisuka na daritelite, koito da se podnoviava pri vsiako novo postuplenie. Tova shte posluzhi i kato stimul za vsichki da napraviat neshto po vuprosa za da popadnat v spisuka!
Аз лично за себе си предпочитам нещата да са анонимни или поне слагането в подобен списък да е след съгласие. Повече ми допада християнския принцип "едната ръка да не знае какво прави другата".

Не със съгласен, че в случая може да се говори за показност! Показност би имало, ако се изявим пред медиите, а тук става дума за нещо като отчетност пред групата, решила да направи нещо хубаво...
Мисля, че точно в този случай е редно да се знае колко точно пари са събрани и кои хора какво са дали...
Принципът едната ръка да не знае какво прави другата е леко озадачаващ в този случай! Форума се посещава от хора, които биха могли да дадат пари, но... как да го направят, когато не познават лично никого оттук, без да знаят какво става след това с парите им?

b_d

Мнение от b_d » 23 Дек 2005 09:47

ToyotaFan написа:
bad_dog написа:

Не със съгласен, че в случая може да се говори за показност! Показност би имало, ако се изявим пред медиите, а тук става дума за нещо като отчетност пред групата, решила да направи нещо хубаво...
Мисля, че точно в този случай е редно да се знае колко точно пари са събрани и кои хора какво са дали...
Принципът едната ръка да не знае какво прави другата е леко озадачаващ в този случай! Форума се посещава от хора, които биха могли да дадат пари, но... как да го направят, когато не познават лично никого оттук, без да знаят какво става след това с парите им?
Еми не съм съвсем съгласен с теб. Ясно, че накрая ще напишем колко пари са събрани. Мен лично не ме кефи идеята името ми да седи с цена до него. Познавам и други хора с подобно мнение. Т.е. ако се прави подобен списък нека поставянето на хора в него да е след изричното им съгласие.
Колкото до това темата какво ще стане с парите - мисля, че ако някой няма доверие на хората във форума - нека по-добре отиде и сам помогне. Не мисля, че един списък променя нещата. Въпреки това може да направи, но без да е задължително присъствието.

Поздрави :thumbsup:

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 23 Дек 2005 11:02

bad_dog написа:
Еми не съм съвсем съгласен с теб. Ясно, че накрая ще напишем колко пари са събрани. Мен лично не ме кефи идеята името ми да седи с цена до него. Познавам и други хора с подобно мнение. Т.е. ако се прави подобен списък нека поставянето на хора в него да е след изричното им съгласие.
Колкото до това темата какво ще стане с парите - мисля, че ако някой няма доверие на хората във форума - нека по-добре отиде и сам помогне. Не мисля, че един списък променя нещата. Въпреки това може да направи, но без да е задължително присъствието.

Поздрави :thumbsup:
Виж сега, това че всеки може сам да си направи дарение го знаем без друго, но е хубаво, когато някой се е заел с нещо да го направи както си му е редът! Форума е посещаван от много хора, много от които нямат време да се захванат да издирват адреси, да искат банкови сметки и т.н.
Тук вече нещата са задвижени, защо да не направим всичко възможно да се съберат колкото може повече средства?!
За целта е необходима пълна прозрачност!
На мен ми е все едно, аз вече съм дал, каквото реших, че мога да дам без да познавам лично никого от форума, просто при мен въпроса за доверито не стои! Но не всички биха го направили при условията на непрозрачност....
Също не смятам, че е подходящ израза за ИМЕТО И ЦЕНАТА... Според мен тук не може и дума да става за ЦЕНА, не пазаруваме нищо! Благотворителността НЯМА ЦЕНА ! 1 лев да седи до името ти, пак е благородно! Дал си го в името на нещо много важно....
Както решите, в крайна сметка моето мнение си е само мое и не го налагам! Както реши групата, така да бъде...
Може да пуснеш този въпрос в анкета и каквото реши болшинството, това да е...

b_d

Мнение от b_d » 23 Дек 2005 11:37

ToyotaFan написа: Виж сега, това че всеки може сам да си направи дарение го знаем без друго, но е хубаво, когато някой се е заел с нещо да го направи както си му е редът! Форума е посещаван от много хора, много от които нямат време да се захванат да издирват адреси, да искат банкови сметки и т.н.
Тук вече нещата са задвижени, защо да не направим всичко възможно да се съберат колкото може повече средства?!
За целта е необходима пълна прозрачност!
На мен ми е все едно, аз вече съм дал, каквото реших, че мога да дам без да познавам лично никого от форума, просто при мен въпроса за доверито не стои! Но не всички биха го направили при условията на непрозрачност....
Също не смятам, че е подходящ израза за ИМЕТО И ЦЕНАТА... Според мен тук не може и дума да става за ЦЕНА, не пазаруваме нищо! Благотворителността НЯМА ЦЕНА ! 1 лев да седи до името ти, пак е благородно! Дал си го в името на нещо много важно....
Както решите, в крайна сметка моето мнение си е само мое и не го налагам! Както реши групата, така да бъде...
Може да пуснеш този въпрос в анкета и каквото реши болшинството, това да е...
Явно сме на различни мнение, в което няма нищо лошо.
Това за цената беше хипербола.

Аватар
PAKETA_1
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от PAKETA_1 » 23 Дек 2005 11:57

ок прави се списък с кодови имена - Алфа Кентавър 135, Касиопея 4, Голяма мечка 16 и т.н.
името на дарителя се изпраща до него с лично съобщение - така хем анонимност хем прозрачност. Бад Дог - хубаво ще е да има отчет накрая - един спредшийт просто...за чиста съвест....и да кажеш там в дома че ще проверите по късно да не им изчезнат подаръците.

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 23 Дек 2005 12:00

bad_dog написа: Явно сме на различни мнение, в което няма нищо лошо.
Това за цената беше хипербола.

Разбира се, че е нормално да има различни мнения!
Аз не мисля, че има някаква особена тайна, която да пазим... Та нали самият ти предложи конкретна сума, която аз впоследствие декларирах, че одобрявам и ще дам... Това така, или иначе вече се е случило и мотивите ми в момента не са лични!
Просто се надявам да дадат повече хора! Кой колкото може!
И не смятам, че запазването на тайна помага за това...
Но да оставим този въпрос вече настрана... Както казах, ако решиш може да пуснеш една бърза анкета...
Но по-важно според мен е, да се направи една нова тема, която да седи на челно място и да привлича вниманието на читателите във форума! Нека там да се описва кой как точно би могъл да направи нещо за децата... да има номера на банковата сметка, да има ИНФО за кой дом за деца точно става дума, телефона там, лицето за контакти... Изобщо най-важната информация! За да не се налага някой да изчете всичко написано в темата ИДЕЯ.... тук нещата много се раздуха вече... необходима е по-добра оперативност! Името на темата би могло да е нещо от рода:

Toyota Коледа !

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 23 Дек 2005 12:05

PAKETA_1 написа:ок прави се списък с кодови имена - Алфа Кентавър 135, Касиопея 4, Голяма мечка 16 и т.н.
името на дарителя се изпраща до него с лично съобщение - така хем анонимност хем прозрачност. Бад Дог - хубаво ще е да има отчет накрая - един спредшийт просто...за чиста съвест....и да кажеш там в дома че ще проверите по късно да не им изчезнат подаръците.

Супер идея ! :thumbsup:

Публикувай отговор