Може ли двигател от Селика в Пасео?
Може ли двигател от Селика в Пасео?
Колеги,искам да знам могали в Пасеото да вкарам двигател от Селика 2.0 GT 98.Пасеото и то 98г. но излизат следните въпроси само двигател с кутия и полуоски ли ще ми трябва или задно с главините за да влезнат полуоските. Инсталацията сущо предполагам трябва да се вземе от селиката.
Много сложна ще стане шенкелите от селиката ако успееш да ги сложиш с главините ще забележеш че често сменяш после тампони на носашите, ако не се скъса някой носач или шарнир междувременно.Да не говорим че предницата ще се разкрачи като и висне тоя големия мотор.Което ме подсеща че може въобще да не се събере в твоя кош тоя двигател.Абе голям филм ще е особено ако нямаш и друга кола с която да си покриваш ежедневните нужди от транспорт щото тая работа ще се проточи.
Човек и добре да живее умира .......
Принципно за увисването може да се получи но ме съмнява с кораво окачване няма да се разбере,а Мотороа не е чак толкова голям,разликата е в разположението на динамото хидравличаната помпа и някои други неща.Ако тези дни събера пари,направо утивам и го купувам.Щом в Лада са натъпкали 5.6 битурбо,що пък и аз и компания да не сложим в Пасеото с 500 кубика по голям мотор!
Колата трябва да стане има ли пари всичко е възможно.
А защо да се късат тампоните от натоварване или от какво?
Колата трябва да стане има ли пари всичко е възможно.
А защо да се късат тампоните от натоварване или от какво?
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Може ли двигател от Селика в Пасео?
Tova 4udo - digatel ot Celica na PAseo ne sum 4uval o6te da epraveno.
Moje bi tezi deto sa go pravili se broqt na prusti i to na ednata ruka.
S edna duma - zabravi.
Cenata na tova,koeto go mislish e sigurno edno BMW 325 laugh.gif
Moje bi tezi deto sa go pravili se broqt na prusti i to na ednata ruka.
S edna duma - zabravi.
Cenata na tova,koeto go mislish e sigurno edno BMW 325 laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
-
Някак си единствената по безболезнена промяна на мотор ми се струва от 5Е-FE да се мине на 4А-FE от по-първите версии с 115 коня (по-късните са с 107 коня) мисля че ще влезе едно към едно, на това купе 25 коня повече ще се усетят но пък не знам дали от финансова гледна точка е смислено. Другото което ми идва на акъла е 4А-GZE но май е трудно да се открие такъв и мисля че изглежда като захващане по различно.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Ето за такъв двигател става въпрос http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
А естествено ще има подсилване на купето.
По-лесно си купи селика или направо истинска бегачка....lordada написа:Ето за такъв двигател става въпрос http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- Japanese_fever
Ideqta ti e dobra, no e na praktika neizpulnima.lordada написа:Защо аз искам да е по интересно така.В малка кола голям мотор...една Голфо-наказвачка.
Zabravi.
Tvoq dvigatel e ili 4E ili 5E(ama mai e 4E).
Ako slojish dvigatel ot seriq A(4A) ili ot seriq S(3S-GE) kato na Celica-ta,
trqbva da go ka4ish napravo s negovata si skorostna kutiq.
T.e. NE ti trqbva samo dvigatelq, no i skorostite kum nego.
Togava stava edna mutna i kurvava.
Ne sum spec, no prerovi neta. Vij, ako nqkoi e pravil takava ludnica i samo go pitaj kolko mu e struva, ako ima takuv lud deto go e pravil, de.
Togava si preceni sam za sebe si!

- Japanese_fever
Re: Може ли двигател от Селика в Пасео?
Da, poslushai BAss_man-a.
Tvoq dvigatel, ako sega e 4E-FE ot Toyota imat orginalen samo 4e sus turbo kompresor, t.e. 4E-FTE. Ogromna razlika vuv vurtqshtiq moment i konete, zaradi turboto. Razbira se dvigatelite izglejdat su6tite samo vunshno.
Imam e 4ovek ot foruma pravil tazi konversiq i izvadi okolo 200 k.s. na koletata, ako ne se luja.
I nai-hubavoto, 4e pri takava konversiq ne se nalaga da si smenqsh i skorostnata kutiq.
Vij kolko struvat novi 4E-FTE, ima koi da ti go dostavi ot Japan.
V Evropa nadali shte namerish takuv motor i to nov.
Sus star nqma smisul da riskuvash.
Tvoq dvigatel, ako sega e 4E-FE ot Toyota imat orginalen samo 4e sus turbo kompresor, t.e. 4E-FTE. Ogromna razlika vuv vurtqshtiq moment i konete, zaradi turboto. Razbira se dvigatelite izglejdat su6tite samo vunshno.
Imam e 4ovek ot foruma pravil tazi konversiq i izvadi okolo 200 k.s. na koletata, ako ne se luja.
I nai-hubavoto, 4e pri takava konversiq ne se nalaga da si smenqsh i skorostnata kutiq.
Vij kolko struvat novi 4E-FTE, ima koi da ti go dostavi ot Japan.
V Evropa nadali shte namerish takuv motor i to nov.
Sus star nqma smisul da riskuvash.