седалка с корекция на височина

valen_tin

седалка с корекция на височина

Мнение от valen_tin » 29 Юли 2009 11:48

здравейте,

имам Карина Е 96-та комби, всичко и е екстра, освен едно нещо, шофьорската седалка няма корекция на височината, което се оказва изключително важно като се има предвид, че от време на време и приятелката ми се налага да я кара и малко нищо не вижда като седне на тази седалка.

искам да попитам има ли да кажем карина или друг модел тойота (набор някой или нещо друго съвместимо), който примерно версия с повече екстри да има корекция на височината на седалката и да е поне толкова удобна колкото сегашната оригинална седалка. Предполагам ще се търси по морги, ама все пак да имам някаква насока какво да търся. Какви пари мислите, че би било нормално за една такава седалка втора употреба? (и също разните спортни нови седалки, имат ли такива корекции)

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 29 Юли 2009 12:00

На Карина в изпълнение GLi за шофьорската седалка е предвидено единствено и само регулиране по височина с една врътка отляво на седалката. Чрез нея задния край на седалката се повдика и спуска.
Но истината е следната Карината е удобна за високи хора но за по ниски не е удобна. Жена ми не е толкова ниска (около 1,70) но се налагаше да дърпа седалката на най-предна позиция при което аз и се карах че не и е удобно за волна, след третия спор по темата се ядосах и отидах да видя какъв е проблема и наистина педалите са далече за ниските хора, нямат много удобна позиция. Навремето търсех Карина за един приятел и попаднах на една която сигурно беше карана от по-нисък човек и когато седнах вътре главата ми опря в тавана, открих че на седалката отстрани където се захваща са подлагани втулки за повдигане, но това означава че за мен (около 1,90) тази кола е неудобна. Ако те интересува още нещо питай :thumbsup:
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 29 Юли 2009 13:19

Един познат е решил проблема като си носи малка възглавничка в колата и приятелката му като кара я използва- сядя на нея wink.gif smile.gif
Toyota Avensis 2.0 sedan

valen_tin

Мнение от valen_tin » 29 Юли 2009 14:05

възглавничката е вариант, но все пак ми се искаше да го реша по-интелигентно

значи няма вариант за друга седалка ... а нещо от авенсис примерно?

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 29 Юли 2009 14:52

Няма невъзможни неща! :) Дори и да не пасне на 100 % с малко преправяне ще стане ! :thumbsup:
Toyota Avensis 2.0 sedan

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 29 Юли 2009 16:58

Ot avensis 1 moje i da pasne nai-mnogo da triabva da se razprobiat novi dupki za boltovete i dase pretapecira

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 29 Юли 2009 20:31

Petar написа:Ot avensis 1 moje i da pasne nai-mnogo da triabva da se razprobiat novi dupki za boltovete i dase pretapecira
ми тя и да му пасне, е като тази дето е обяснил "PESHO OT MARS", така че колега, жена ти да седне в един Авенсис 1 или в такава Карина и да пробва, разликата от смъкнато до вдигнато положение и то само в задния край на седалката е не по-вече от 3 сантиметра. :thumbsup:
АVENSIS 2.0TD-комби

El Camino

Мнение от El Camino » 29 Юли 2009 20:47

GLIto e neudobna za wisoki hora, obache idealno za malki. Sedalkata e gadno wisoka - pod neq sa uspeli da narwat cql skrin ot onezi w koito sa si sybirali cheiza babite na wremeto. Jeni 1,60 sedqt na nai niskoto polojenie i towa e OK!

I da kajem, che sym prekaleno golqm, shte dam srawnenie - w vectrata edno wreme imah dosta poweche wyzduh, nishto, che beshe s luk. Karinata e bez.

valen_tin

Мнение от valen_tin » 30 Юли 2009 15:53

ама тя тази корекция е само за наклона на облегалката ... това има значение за ръста до толкова колкото дължината на ръцете е свързана с ръста, проблема с ниската позиция остава. Аз съм 185 и ми е добре карината, но за жената е твърде ниска позицията ...

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 30 Юли 2009 16:04

E по-напред, пак отляво на седалката, трябва да имаш още една голяма пластмасова врътка за височината. Поне при няколкото карини, които съм виждал е така. Освен твойта да се е счупила... unsure.gif
CARINA E 7A-FE

Публикувай отговор