моля за съвет Auris Corolla

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
bstavrev

Мнение от bstavrev » 28 Май 2009 10:44

Още една забележка, чувствителна турбо дупка от 1000 до 1500 оборота, даже малко дразни...случва ми се да гасна на 2-ра няколко пъти. Това никога не ми се е случвало с дизел.
Ужасно ме кефи пауъра на 3-та и 4-та, напрао съм като супермен ха-ха :) Иначе на 1-ва малко е тромаво потеглянето (донякъде нормално за дизел)...аз лично форсирам до 1800 рпм и тогава тръгвам...
Музикалното озвучаване е страхотно, един активен суб-уфер (от серията пъмп на пионеер примерно) и заспива ;)
За момента Софийско градско 8.5 (приятелката с климатроник), 8.7 (аз без климатроник на отворен джам ;) ). Надявам се да падне половинка надолу след 10 000 км. :)

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Re: моля за съвет Auris Corolla

Мнение от andrian999999 » 29 Май 2009 12:04

blemo написа:Ще Ви бъда благодарен ако помогнете в избора, ще купуваме кола за жена ми и се спряхме на Toyota. И Ауриса и Королата разбрахме че са с еднакво шаси и двигатели.Ауриса ни харесва повече като визия и дизайн,но за Королата се предлага и такава сглобена в Япония.Четох в форума че не би трябвало да има разлика но все пак...
:help:
препоръчвам ВИ ЛЮБЕЗНО и ГОРЕЩО този автомобил http://www.autoblog.bg/gallery/index.php?album_id=58
отидете и го пробваите, не смея да кажа модела му защтото ще стане голяма патаклама горе долу като ивицата ГАЗА biggrin.gif

Аватар
andrian999999

по повод подлакътника

Мнение от andrian999999 » 29 Май 2009 12:16

ръката да почива върху подлакътника докато държи скоросния лост при шофиране е присъщто за опитния ГОУФ шофер , докато лявата стиска високо горе волана главата е наведена леко надолу и гледа страшно
ето ви още една кола с висок подлакътник и ГОЛЯМ багажник ,за която 90% от хората ще ви завиждат. ГАРАНТИРАНО!!!!! http://autoblog.bg/gallery/Wimmer-Porsc ... l2839.html

diver

Re: по повод подлакътника

Мнение от diver » 29 Май 2009 13:48

andrian999999 написа:ръката да почива върху подлакътника докато държи скоросния лост при шофиране е присъщто за опитния ГОУФ шофер , докато лявата стиска високо горе волана главата е наведена леко надолу и гледа страшно
ето ви още една кола с висок подлакътник и ГОЛЯМ багажник ,за която 90% от хората ще ви завиждат. ГАРАНТИРАНО!!!!! http://autoblog.bg/gallery/Wimmer-Porsc ... l2839.html
Колега хич не си прав. След задълбочено изследване се установи, че кривата стойка на гОуф водача е резултат от невероятната ергономика на седалките....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

bstavrev

Мнение от bstavrev » 18 Юни 2009 12:57

Друго нещо, което дразни е копчето за смяна на показанията на Борд. комп. Можеше да е на ръчката за чистачки/мигачи отгоре, а не на таблото...ужасно неудобно е така да бъркаш през волана...и можеше да сложат часовника отделно! А не да избираш м/у часовник/дата/разход/пробег и тн.

ПП: За Голфовете бъркате. Не са толкова много, еле пък по старите, с централна конзола-подлакътник! А и подлакътникът си е голяма благина!

Аватар
andrian999999

Re:

Мнение от andrian999999 » 23 Юни 2009 13:32

bstavrev написа: ПП: За Голфовете бъркате. Не са толкова много, еле пък по старите, с централна конзола-подлакътник! А и подлакътникът си е голяма благина!
ЗА ГОЛФА НЕ БЪРКАМ biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
как да бъркам за кола която само в ГЕРМАНИЯ има регистрирани 1,56 милиона голф 4-ки 1,14 милиона голф 3-ки.
Това означава, че без ГОЛФ нямаше да се радват хората на ламборджини, бугати, бентли . НЕ броя шкода, сеат и ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА МАРКА АВУДИ която много ме дразни макар, че Р8 и и новото ТТ много ми харесват

bstavrev

Re:

Мнение от bstavrev » 22 Юли 2009 18:13

andrian999999 написа:...
Имах предвид, че не са много Голфовете които имат екстра подлакътник, особено от по старите модели :)

Аватар
lostigros
Обратна връзка:

Мнение от lostigros » 23 Юли 2009 11:43

andrian999999 написа:ръката да почива върху подлакътника докато държи скоросния лост при шофиране е присъщто за опитния ГОУФ шофер , докато лявата стиска високо горе волана главата е наведена леко надолу и гледа страшно
Колега ти си полу-идиот и очевидно това ти е добрата половина.

Стига сте се занимавали с Голфовете.Влезте във форума на vwclub.bg и вижте,че там е абсолютно забранено обиждането на други марки автомобили.Явно притежателите не Фоксваген са по-толерантни.Нека и притежателите на Тойота да покажем,че сме интелигентни и да не се занимаваме с глупости.

diver

Мнение от diver » 23 Юли 2009 16:40

lostigros написа:...Влезте във форума на vwclub.bg
Що да влизам там? Мене тук си ми е добре. Интересно що гоуфаджия е станало нарицателно а не тойотаджия умни ми колега?!
Изображение

Аватар
cablio

Мнение от cablio » 23 Юли 2009 17:37

Е как може да сравняват тоя гОуф PK с Toyota laugh.gif .Що не отиде в wv форума да си го хвали.Със сигурност ще има мнооооооооо съмишленици.Особено тия с голф2,3,4,5.....+безкрайност и дето после стават първи приятели с автомонтьорите laugh.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 23 Юли 2009 17:39

diver написа:
Що да влизам там? Мене тук си ми е добре. Интересно що гоуфаджия е станало нарицателно а не тойотаджия умни ми колега?!
offf topic:

днес стоях и чаках на слънце някъв чичка с аурис или корола- да си измие всички джамове на бензиноколонката,,,от 6 колоники той и една жена миеха прозорци --другите 4 зареждаха...точно на колонките е супер---сенчица и си правеха аква-парк с губичките,,,за какво да мърдат?

никакво впечатление не му направи че спрях на 1 метър зад него с запален и шумен мотор...

очевидно с масовизирането на една марка и увеличение на кръга идиоти,става все по натрапчиво присъствието на идиото-ползвателите на марката./.....

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Юли 2009 18:17

rudolf написа:
diver написа:
offf topic:

днес стоях и чаках на слънце някъв чичка с аурис или корола- да си измие всички джамове на бензиноколонката,,,от 6 колоники той и една жена миеха прозорци --другите 4 зареждаха...точно на колонките е супер---сенчица и си правеха аква-парк с губичките,,,за какво да мърдат?

никакво впечатление не му направи че спрях на 1 метър зад него с запален и шумен мотор...

очевидно с масовизирането на една марка и увеличение на кръга идиоти,става все по натрапчиво присъствието на идиото-ползвателите на марката./.....
А ти защо не застана зад някой който е напред със зареждането? biggrin.gif

Аз досега не съм видял някой да си премести колата от колонката и след това да мие прозорците

diver

Мнение от diver » 23 Юли 2009 18:29

Vesko написа:
rudolf написа:
diver написа:
offf topic:

Аз досега не съм видял някой да си премести колата от колонката и след това да мие прозорците
е щото кара гоуф що...
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Юли 2009 18:32

diver написа:
Vesko написа:
rudolf написа:
offf topic:

е щото кара гоуф що...
Особено ако е дизел. Мотора на Гоуф-а е много шумен smile.gif Поне единствения голф дето карах беше така.

jsp

Мнение от jsp » 23 Юли 2009 22:38

Леле всеки път като мина по подбалканското докато не стигна от София до Пирдоп ми капе кръв от сърцето при така равномерно разпределените и върху двете платна дупки biggrin.gif biggrin.gif

А по темата - кеф цена няма - всеки си взема каквато кола му е по душата ...
nenko70 написа:И аз миналата седмица си взех Auris само, че с 2.0 дизелов мотор.
Нямам много километри( около 500 само), но първите ми впечатления са много добри.
Само да споделя за скоростния лост. Само след 10 минути шофиране из града спираш да забелязваш, че е на по различно място от на повечето коли. Явно специалистите по ергономия на тойота са се справили доста успешно.
Всъщност впечатлението ми е, че всички копчета и ръчки за управление са поставени на удобни места.
Впечатли ме добрата звукоизолация на купето.
Опитвам се да спазвам стриктно указанията на асистента за предавките(поне докато свикна с мотора). На извън градско(София - Карлово по подбалканското) ми даде 5.3 разход.
Колата е доста пъргава особено след 2000 оборота. :)
Това са ми първите впечатления. :)

Публикувай отговор