Пасивна ролка за Авенсис 2,2 D4D
-
Пасивна ролка за Авенсис 2,2 D4D
Знае ли някой, от каква друга кола може да се ползва пасивната ролка без оптегача за Авенсис 2,2 D4D. Представлява един лагер с вътрешен диаметър около 15мм излят в черна пласмаса с диаметър около 70мм и широк около 20мм. Говоря около защото не е пред мен, а по спомен.Предполагам размера не е много от значение (+10,-10мм), тъй като ремъка се оптяга с някаква силна пружина. Извинявам се за не техническото обяснение.
Последно промяна от avensis_2AD на 27 Юли 2009 15:04, променено общо 1 път.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Взима се добре изсъхнал дървен материал и се стругова ролка с външен диаметър горе-долу като оригиналната ролка и вътрешен по какъвто лагер имаш подръка (най-добре става от барабан на пералня) biggrin.gif
Колега, майтапа настрана, но няма кой да ти даде заместител за тази ролка, при положение, че двиг. е сравнително нов, малко хора се занимават да си го правят сами, дори и тези, които си го обслужват сами не им се рискува с напаснати части... Виж, ако беше някоя королка 88г. сигурно ще се намери някой ентусиаст-изобретател да каже
Колега, майтапа настрана, но няма кой да ти даде заместител за тази ролка, при положение, че двиг. е сравнително нов, малко хора се занимават да си го правят сами, дори и тези, които си го обслужват сами не им се рискува с напаснати части... Виж, ако беше някоя королка 88г. сигурно ще се намери някой ентусиаст-изобретател да каже

Carina E 4AFE LB 1992
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Пасивна ролка за Авенсис 2,2 D4D
Извинявам се за спама колега, но като гледам какви въпроси задаваш, ти да не си си купил части и сега да си сглобяваш сам кола? Без лоши чувства, но предполагам, че си в гаранция още, а и да не си, не мисля че кола за 50 и повече хиляди лева трябва да се хвърли на боклука. Вземи си хубави оригинални части, ако изобщо има нужда да се сменя нещо и не експериментирай! Аз лично, ако не знам какво правя, не го правя.avensis_2AD написа:Знае ли някой, от каква друга кола може да се ползва пасивната ролка без оптегача за Авенсис 2,2 D4D. Представлява един лагер ( май беше 603D ) излят в черна пласмаса с диаметър около 7см и широк около 2см. Говоря около защото не е пред мен, а по спомен.Предполагам размера не е много от значение (+1,-1см), тъй като ремъка се оптяга с някаква силна пружина. Извинявам се за не техническото обяснение.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Re: Пасивна ролка за Авенсис 2,2 D4D
С риск да ядосам отворилия тематаTATI написа:Извинявам се за спама колега, но като гледам какви въпроси задаваш, ти да не си си купил части и сега да си сглобяваш сам кола? Без лоши чувства, но предполагам, че си в гаранция още, а и да не си, не мисля че кола за 50 и повече хиляди лева трябва да се хвърли на боклука. Вземи си хубави оригинални части, ако изобщо има нужда да се сменя нещо и не експериментирай! Аз лично, ако не знам какво правя, не го правя.avensis_2AD написа:Знае ли някой, от каква друга кола може да се ползва пасивната ролка без оптегача за Авенсис 2,2 D4D. Представлява един лагер ( май беше 603D ) излят в черна пласмаса с диаметър около 7см и широк около 2см. Говоря около защото не е пред мен, а по спомен.Предполагам размера не е много от значение (+1,-1см), тъй като ремъка се оптяга с някаква силна пружина. Извинявам се за не техническото обяснение.

Аз лично бях изненадан когато установих че има хора които карат разни "немски" самолети, но не могат да си и помислят да му платят застраховката или пък да платят стойността на техническото му обслужване.
biggrin.gif
И то какво излиза - полицията ни ...., пътищата ни си е...., знаците и макрировките дори и те ..., колите ни .... е как да не измират толкова по пътя - все едно сме във война!
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Абе пич откак си се регистрирал ти я разчекна тая кола .Дори да са ти я стоварили със самосвал тая тоталка възстановявай с оригинални части .Ако все пак си решил да правиш пернишки тунинг [извинявам се на многото добри хора от Перник] надали тук е мястото да питаш .Иначе добре се изразяваш технически но по скоро за дървообработването отколкото за машиностроенето.