Стартер, Въпрос !!!

Аватар
Wolfcho

Стартер, Въпрос !!!

Мнение от Wolfcho » 27 Юни 2009 11:08

Здравейте колеги, имам два въпроса:

1. Задължително ли е когато не си на скорост да натискаш съединителя при палене.

2. Понякога когато паля въртя ключа на контакт, после пак за да запаля, но няма никаква реакция. Стартера не върти и само бензиновата помпа се чува, а под капака никаква реакция. Някой път като постои и започва да пали, друг път когато я запаля на скорост и загася след това пак си пали нормално.

... Благодаря предварително :thumbsup:
Nihon No Kuruma

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 29 Юни 2009 20:04

за това да натисакш съединитела докато палиш, не е задължително но е желателно, понеже облекчаваш работата на стартера и върти само двигатела. - Пример: на времето карах Шкода 1000 МБ(1ГБ) biggrin.gif при много ниски температури, като пусна съединитела след като запаля естествено на свободна, колата леко помръдваше по посока на предавката на която съм я оставил, след като съм я угасил предната вечер. представям си кво е било маслото в скоростната кутия, че да се сгъстява толкова.
а за второто, едната причина е да ти е позатегнал стартера, което от специалист по електриките даже само със замерване се познава, ако не е в стартера проблема, значи е последното краче на паяка на ключалката на контактния ключ, което според мен е по вероятно, заради паленето когато тя си реши.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Re: Стартер, Въпрос !!!

Мнение от Vesko » 29 Юни 2009 21:07

Wolfcho написа:Здравейте колеги, имам два въпроса:

1. Задължително ли е когато не си на скорост да натискаш съединителя при палене.

2. Понякога когато паля въртя ключа на контакт, после пак за да запаля, но няма никаква реакция. Стартера не върти и само бензиновата помпа се чува, а под капака никаква реакция. Някой път като постои и започва да пали, друг път когато я запаля на скорост и загася след това пак си пали нормално.

... Благодаря предварително :thumbsup:
Относно 1: Виждал съм автомобили които докато не натиснеш съединителя не въртят стартер-а.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 29 Юни 2009 21:37

Авинсиса не е от тях! rolleyes.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 29 Юни 2009 21:58

В случая става въпрос за Селика.
Според мен е за ремонт, поне свалянето е лесно.

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 30 Юни 2009 23:34

Като гледам каква е селиката съм почти сигурен че са се износили двете медни пластини на включвателя.Правил съм такива от медни кабелни обувки с подходяща дебелина, вече на 3 селики и всичките си работят все още :))
Човек и добре да живее умира .......

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 03 Юли 2009 07:10

Благодаря за отговорите, ще се ходи на личния и лекар май ( аз му казвам доктор Хаус, докато я чуе и ми казва какво и има biggrin.gif )
Nihon No Kuruma

Аватар
stamenkey
Обратна връзка:

Мнение от stamenkey » 17 Юли 2009 02:42

Проблема е патрона на запалването.
Не му достига хода.
Иди на ключар.
http://www.nalob.com/

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 17 Юли 2009 09:28

stamenkey написа:Проблема е патрона на запалването.
Не му достига хода.
Иди на ключар.
http://www.nalob.com/
Е то нямаше ли постоянно да го прави ако беше от това! wink.gif
Nihon No Kuruma

Аватар
stamenkey
Обратна връзка:

Мнение от stamenkey » 17 Юли 2009 09:51

Това е първия ремонт с който се започва и е най евтин. Свали клемореда и пали една седмица с отверка и то ще си проличи. Ако няма проблем значи е ключалката.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 17 Юли 2009 23:40

Не знам колеги дали сте чували но на много хамерикански колици докато не натиснеш съединителя няма палене . Просто , като предохранителна мярка ! Та данеби колата да е хамериканка ?

Аватар
WingZero

Мнение от WingZero » 17 Юли 2009 23:51

Не е само на американски.На моя ярис е същото, без натиснат съединител няма палене.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 18 Юли 2009 00:31

Еми до колкото знам там е , като стандарт . Както и запалените фарове и тн . Може и за Канада да беше не съм сигурен ама има нещо подобно .
Принципно съм разглеждал разни релета и бушони при моята и подобни функций се включват с добавянето на едно реле и един предпазител примерно .

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 18 Юли 2009 01:05

чувал съм че е желателно, ама това че има коли дето няма да запалят ако не си натиснал съединителя... за пръв път чувам wacko.gif че и в БГ. на всичките които съм карал до сега няма такова нещо unsure.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 18 Юли 2009 01:26

Ами явно на застрахователите им е писнало да плащат малоумни щети и са лобирали за приемането на закон . Не виждам нищо странно . То на някой хора им е странно и защо трябва да се кара със светнати фарове ама ся ко да прайм .

Публикувай отговор