K&N alternativa?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 16 Юли 2009 17:26

bad_dog написа:По-добре си сложи панелен филтър к&н, който се слага в кутията, в която е сегашния ти филтър след като си решил.

Ако сложиш това на картинката по-скоро ще загубиш коне отколкото да спечелиш, защото ще започне да смуче топъл въздух
I kak puk s panelniq vuzduha e po-studen?!?
Verno na pove4eto koli kato slojish vunshen i perkata na ventilatora go hrani s topul vuzuh, ama to pod kapaka kato se nape4e i stcok filtura pak zasmukva toplo.

Spored men edno ot nai-golemite predimstva na vunshniq e, 4e moje da vidish bez da otvintvash ni6to kolko se e zamursil, a mahaneto i slaganeto mu stava s edno dvijenie.
Dokato tozi v kutiqta trqbvda da otvarqsh da go gledash, onzi den si s4upih ediniq bolt na filtur kutiqta, mnogo sa rajdqsali, ama to tova druga rabota. mellow.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 16 Юли 2009 21:38

Japaneese -

Ponqkoga prosto ne mi pobira ukula ot kade gi rajdash tezi razmisli....

Изображение
Japanese_fever написа:
bad_dog написа:По-добре си сложи панелен филтър к&н, който се слага в кутията, в която е сегашния ти филтър след като си решил.

Ако сложиш това на картинката по-скоро ще загубиш коне отколкото да спечелиш, защото ще започне да смуче топъл въздух
I kak puk s panelniq vuzduha e po-studen?!?
Verno na pove4eto koli kato slojish vunshen i perkata na ventilatora go hrani s topul vuzuh, ama to pod kapaka kato se nape4e i stcok filtura pak zasmukva toplo.

Spored men edno ot nai-golemite predimstva na vunshniq e, 4e moje da vidish bez da otvintvash ni6to kolko se e zamursil, a mahaneto i slaganeto mu stava s edno dvijenie.
Dokato tozi v kutiqta trqbvda da otvarqsh da go gledash, onzi den si s4upih ediniq bolt na filtur kutiqta, mnogo sa rajdqsali, ama to tova druga rabota. mellow.gif
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 16 Юли 2009 23:23

smb написа: na koq kola sled sredata na 90-te godini stock intake smuche vuzdih ot engine bay-a ? laugh.gif
Emi na moqta smu4e ot engine bay-a, samo 4e zad predniq desen far, ako mahna fara, kato na Suprite, 6te zapo4ne da smu4e malki deca ot vun ... rolleyes.gif

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Юли 2009 01:20

bachvarov написа:ti mojesh li da por1chwash ot ebay ako mojesh dawai da destwame ....
Мога, като цената си е от ибей happy.gif
Това е Apexi-то - http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0307678500 - идва ~83 паунда, т.е. около 190лв

K&N - http://cgi.ebay.co.uk/K-N-GEN-2-INDUCTI ... 1|294%3A30

K&N-a идва на 187(15 е доставката - поръчвал съм такъв), т.е. около 430лв ohmy.gif

Ако искаш мое мнение - вземи си APEXi-то, а тук ще по направи пак толкова красиво, със маркучи от тук.... Със сигурност няма да е 400лв крайната цена.... А и чистенето на APEXi-то е доста по-лесно. Иначе за K&N почистващия к-т е 30лв тук.

А ако решиш панелен K&N, той е 40 с доставката, т.е. 90лв.... Тук също може да намериш тръбите за конусен филтър. Общо взето, то си решаваш, но мисля, че K&N-a е доста скъп... rolleyes.gif

П.П. Точно този, който си дал на снимката е 190+15 пътни - 205 паунда - т.е. още по-скъп rolleyes.gif Той се води TYPHOON KIT, а този който ти показвам аз е Gen 2 kit :thumbsup:

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път

ре

Мнение от andrian999999 » 17 Юли 2009 01:31

АЗ ПАК НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ИЛИ ЦЕЛ ЖИВОТ щЕ СИ ОСТАНА ТЪП?
ТАКАВА КОЛА СТРУВА 11000 БОНА И щЕ ДАДЕШ 900ЛВ . ЗА КАКВО?
дори и да помага , колко пъти си се състезавал с някои по завои в бързо
да не кажа състезателно темпо 10 -15 минути
отговор: николко! да не кажа че по нанадолно после ще сменяш накладки щото ще ги запалиш
може и дискове да изкривиш

а в софия за 2-3 светофара един път аз ще те бия на другия ти а тоя филтер каде ще ти помогне между колите, като количката си е перфектна 143 коня, карай и се радвай

НЕ ГИ РАЗБИРАМ ТИЯ ХОРА, КОПУВА КОЛА ЗА 15 000 лв след 3 години
трудно ще се продаде за 10 ооо а през тези 3 години набил още 3 000
да не се изхварля че са 5 000

Аватар
Japanese_fever

Re: K&N alternativa?

Мнение от Japanese_fever » 17 Юли 2009 07:48

bachvarov написа:kolegi spodelete nqkoi razumno ot k1m ka4estwo i pari
Cheti malko na anglijski kakvo pishat rezTerite v USA:

http://hondacivicforum.com/forum/showthread.php?t=35784
smile.gif

Аватар
bachvarov
Обратна връзка:

Мнение от bachvarov » 17 Юли 2009 10:16

6te obs1dq dwata wariqnta s moq 4owek(maistora pri koito si hodq)
na nego mu imam p1lno dowerie se pak kara audi A3 1.8T 260HP+
dosta si e poigral s1s nego i ima opit s taq rabota.

i posle por1chwame ....
<=== CELICA GT-S POWER ===>

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Юли 2009 12:21

adriane - аз си купих колата чисто нова, пак ще я продавам на голяма загуба, а съм налял поне 5000лв досега happy.gif Нещо не мога да се сетя, що трябва да ме дразни или да ми пречи това ?! Винаги продаваш колата на загуба, никога не можеш да излезнеш дори на нула..... Така че си правя кефа с колата и това е. Като е сменя - почвам следващата и толкоз. Аз карам доста и за да ми е удобно и кеф да карам толкова, си е правя, както на мен ми херасва - tune-up спрямо моя кеф.... Само за музика съм дал 2500, а има още, но това ще си го сваля, ако купувача е като теб и само търкаля laugh.gif Няма двама еднакви хора, с един и същи кеф, така че всеки си троши парите, там където му и кеф :thumbsup:

Аватар
raider_yaris

Мнение от raider_yaris » 17 Юли 2009 18:02

Izvinqvam se za Latinicata.
Bachvarov uspeh v na4inanieto, nadqvan se da ostane6 dovolen. Tova 4e iska6 da ti e GOT na teb e nai-vajnoto. Ako razgleda6 moqta tqma za Celica-ta 6te vidi6 4e wsi4ko koeto me drazni otvutre sum go smenil. Lo6oto e 4e samo v Sofiq stavat tezi raboti, tuk v Plovdiv sme mnogo nazad s materiala sad.gif (ei nikoi ot Plovdiv da ne mi se obidi).

Samo te molq da spodeli6 dali ima nqkakva razlika. Razubediha me za TURBO kit-a, no mislq da vloja pari v:

1. Kato tozi filtur koito si haresal.
2. Kerami4ni kolektorni trybi
3. Cqla generaciq ot krai do krai na HKS Silent

Are sus zdrave :-)
Tokyo Drift :-)

Аватар
andrian999999

Мнение от andrian999999 » 17 Юли 2009 19:24

Me4oKyX написа:adriane - аз си купих колата чисто нова, пак ще я продавам на голяма загуба, а съм налял поне 5000лв досега happy.gif Нещо не мога да се сетя, що трябва да ме дразни или да ми пречи това ?! Винаги продаваш колата на загуба, никога не можеш да излезнеш дори на нула..... Така че си правя кефа с колата и това е. Като е сменя - почвам следващата и толкоз. Аз карам доста и за да ми е удобно и кеф да карам толкова, си е правя, както на мен ми херасва - tune-up спрямо моя кеф.... Само за музика съм дал 2500, а има още, но това ще си го сваля, ако купувача е като теб и само търкаля laugh.gif Няма двама еднакви хора, с един и същи кеф, така че всеки си троши парите, там където му и кеф :thumbsup:
това е ясно че ще я продадеш на загуба, НО КАЖИ МИ КОЛКО ПО БЪРЗА ЩЕ СТАНЕ С ТОЯ ФИЛТЕР ЗА 900лв? да вземем съща с нормален и тази след като и го сложи "СПОРТНИЯ" филтер . Аз съм друг човек 2500лв никога няма да дам за музика. макар че колата купих с такава един приятел ми каза че била толкова а аз не мога да си пусна тел през нея

Аватар
andrian999999

Мнение от andrian999999 » 17 Юли 2009 19:52

Me4oKyX написа:Няма двама еднакви хора, с един и същи кеф, така че всеки си троши парите, там където му и кеф :thumbsup:
прав си всеки както иска , но не е ли по добре да купиш по скъп автомобил отколкото трошляк и да го тунинговаш. като приятеля на момчето ауди а3 1.8 260к.с. + айде да го видим това ауди как върви като кола 260к.с. или че се бори с една хонда тип - Р само 200к.с.
а трябва и да сложи бая големи дискове отпред нали трябва да спира
от личен опит: бързичко каране по нанадолното от петрохан с кола само 84к.с и прибиране в софия след 5 дни накладките почнаха да хъркат на желязо изведнъж все едно няма феродо, свалям накладките една две леки пукнатини и една от вътрешните при свалянето се разпадна в ръцете ми беше останало половината феродо щтото накладката стоеше накриво преди да я сваля, а като я свалих остана само желязото. Та мисълта ми беше колко трябва да инвестираш в ауди 150 коня за да върви като 260 к.с. кола ? кажи ми цена грубо.
за сравнение в момента се продава лансер 8 за 19 000 евро 4800 и 4 години по 350 на месец

Аватар
bachvarov
Обратна връзка:

Мнение от bachvarov » 20 Юли 2009 10:40

andrian, kolega,
kak da si go obesq prosto neznam... no 6te ti kaja kak e pri men.
Dori da moga da si pozwolq kola za 100 000lv. pak 6te namerq kawo da prawq po neq, za6toto ot towa imam nujda towa me podd1rja jiv s dwe numi "nachin na jivot".
ne 4e s1m nqkoi razbirach koito moje vsi4ko i razbira ot vsi4ko po koli bilo to i drugo prosto obicham ne6tata da s1m gi pipnal az i dami hareswat, prosto gi prawq po moi si wkus..
Prosto mi nosi naslada w jiwota .... moje bi nqma da me razberesh, no mnogo drugi hora mislqt s16to kato men (predpolagam) Karame da se 4uwstwam jiv.

I love my celica.

Аватар
bachvarov
Обратна връзка:

Мнение от bachvarov » 20 Юли 2009 10:43

preebahme hubavata tema s emucionalni izleaniq....

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 21 Юли 2009 00:40

НЕ мисля, че съм си купил трошка и ивнестирам пари на вятъра... Просто това ме влече - искам да е така, правя я така. Мога да си взема Type R, дори нов, но честно казано не намирам тръпката в това rolleyes.gif За това, ще си взема една Celica GT4, с педалския волан, ще си я докарам догодина, че да няма акцизите вече, и ще я направя звер, дето ще прави Type R-овете на точки laugh.gif Наистина, ще излезе колкото един нов Хондак примерно, но кефа е там, да си я направиш колкото искаш бърза, както искаш да изглежда. И да, както съм дал 200лв за филтър, не 900, така дадох и почти 400лв за по-добри дискове и EBC накладки - няма пропуск в спирането, нищо че е 1.4д biggrin.gif Сложих и дори strut bar и сега е стабилна много повече от преди. На селиката няма да слагам само strut bar, а ще лепна 300мм дискове NASHIN с 8 бутални апарати :thumbsup: Така че има си хора за всичко. Кефа цена няма, а и също с кефа си е правя лесна за употреба и поддръжка колата rolleyes.gif Не само филтъра има смисъл, ами и нова генерация, за да звучи, така както на теб ти харесва.... Всичко, което ти прави кеф, си струва за теб, независимо колко ще ме убеждаваш, че няма да върви повече от някой сток :thumbsup:

Аватар
andrian999999

..

Мнение от andrian999999 » 21 Юли 2009 01:24

Me4oKyX написа:..
добре де но не те ли кефи повече едно ЕВО9
вместо стара селика за която трудно се намират части, пък и евото си е с ново поколение автомобил .

п.п. новото субару и ево10 не ми харесват

Публикувай отговор