Bass_Man написа:Ма виж сега ти може да продължаваш да си разсъждаваш и да си мислиш ! Обясних ти какво е положението !
Значи при WOT демек повечко газ ти може да караш и дълго време , при положение , че в този момент не отчита лаНдата ( ако мислиш , че ме дразниш , като демонстрираш неграмотност много се лъжеш ) какво ще обогати ? Или ти си мислиш , че това обогатяване е безкрайно ? Дори на карбуратор като му сложиш кофти жигльор се усират нещата .
Избий си от главата , че IAT не е важен сензор ! И въобще що за простотия означава маловажен сензор ? Той си мисли , че коригирал само 10% еми от 14,7/1 +10% = 16,7/1 . Мислиш , че може да караш на пълна газ със смес 16,7/1 ? Може би съм бил прав за MAF-a ?!?!? Ами айде разбери колко въздух има в един обем без да му знаеш темепратурата ?!?!?!
Айде почни малко повече да мислиш , а не само да трупаш малоумни постове ако обичаш . Ако не обичаш не ми дреме особенно но не очаквай от мен да ти се радвам !
Чакам гения също да се изкаже .
http://www.ackthud.net/shawnfogg/mixture.htm
The adaptation is important to understand because the long term trim is applied against your wide open throttle (WOT) fuel maps even though the DME does not use the O2 sensors at WOT. It is running 'open loop' (no O2 sensor feedback) when it is in the power cycle. During the power cycle the DMEs maps are programmed to intentionally run the engine somewhat richer in pursuit of more power.
демек ецу-то отчита нужда от по богата смес и спира да се съобразява с нароу ландата---очевидно електрониката спирайки да гледа кислородния сензор-преминава към карти ,който наливат смеси от порядака на 1:12-13,,,не се притеснявай че ще отидеш към 1:16....
относно това далис и прав за маф сензора:
http://hvac-eco.com/bg/hvac-manual/27-a ... ties-.html
при 40 градуса температурна ралзика-разликата в теглото е около 12 %,,,,грубо около 0.3% на градус....
замяната на терморезистора с резистор-не остава електрониката без сигнал и показания. с което да не може да направи изчисление.
замяната му някой верующи я правят уж с цел обогатяване на сместа .
я ми кажи в кой сезон ще счупиш колата в софия,ако използваш ресистор който симулира иат-сигнал като за -5, 0 градуса на въздуха???
надявам се няма да развиеш теория за стойност на -40 как при wot от сметнато 1:13 без ланда-колата ще е 1:15 и ще се счупи
аз все си мисля че ландата ,ще те държи в нормални стойности-дори и да искаш да преобогатиш- А в wot-режим ,картите са презастраховани и я изключват защото обогатяват прекалено,,,
може и да греша,и мен не ми се спори,,,,