Съвет - Бучене на двигателя Авенсис D -4D 2.0 116 hp
Съвет - Бучене на двигателя Авенсис D -4D 2.0 116 hp
Здравейте колеги,
скоро си купих Авенсис 2.0 D-4D 116 hp 2005 година и да си кажа честно - колата ме разочарова. Това което ми прави най силно впечатление е шума в купето. Не знам дали при всички е така, но при мен след вдигане на около 100 км и в областта на 2000 - 2300 оборота се чува едно бучене в двигателя, което може да се оприличи на - когато се спскате по стръмен склон и без да подавате газ сте на по ниска предавка. Някой имал ли е подобен проблем? Дайте съвет моля Ви?
скоро си купих Авенсис 2.0 D-4D 116 hp 2005 година и да си кажа честно - колата ме разочарова. Това което ми прави най силно впечатление е шума в купето. Не знам дали при всички е така, но при мен след вдигане на около 100 км и в областта на 2000 - 2300 оборота се чува едно бучене в двигателя, което може да се оприличи на - когато се спскате по стръмен склон и без да подавате газ сте на по ниска предавка. Някой имал ли е подобен проблем? Дайте съвет моля Ви?
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
- Почетен Администратор
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Ако имаш други чифт гуми, наистина трябва да провериш този вариант.... При пускане на свободна, просто няма какво друго да ти шуми, защото и двигател и скорости са в покой, така да се каже... Или гуми или някой лагер/главина.... При движение го има, но при свободно пускане пак го има ....нямаш много избор от решения в този случай - врътни гумите или ги смени, ако пак го има - нещо въртящо ще да е 

- martod
На мен по ми прилича, на лагери на диференциала, както го описва шумът колегата, в първият пост...А и при спускане на свободна, дифа изобщо не е в покой...Me4oKyX написа: При пускане на свободна, просто няма какво друго да ти шуми, защото и двигател и скорости са в покой, така да се каже... Или гуми или някой лагер/главина...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Аз имах подобен шум на бензинката....
Появи се 'от нищото' и смених диференциал и единия лагер на ск.кутия...
Най-добре дай на някой разбиращ да чуе звука (не вярвам, че ако го запишеш и пуснеш, тук ще успеем да се справим biggrin.gif ).
Но можеш да пробваш следното - да изгасиш двигателя докато се чува 'воя'...
Така ще изключиш двигателя като възможна причина.
Ск.кутия и диференциал се чуват и при изгасен двигател до много ниска скорост...
Може да ти е някой лагер на главина (ще си променя звука, ако разклатиш колата с волана при движение).
Гумите също не са за подценяване като генератор на шум...
Появи се 'от нищото' и смених диференциал и единия лагер на ск.кутия...
Най-добре дай на някой разбиращ да чуе звука (не вярвам, че ако го запишеш и пуснеш, тук ще успеем да се справим biggrin.gif ).
Но можеш да пробваш следното - да изгасиш двигателя докато се чува 'воя'...
Така ще изключиш двигателя като възможна причина.
Ск.кутия и диференциал се чуват и при изгасен двигател до много ниска скорост...
Може да ти е някой лагер на главина (ще си променя звука, ако разклатиш колата с волана при движение).
Гумите също не са за подценяване като генератор на шум...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008