СКЪРЦАНЕ НА СПИРАЧКИ
-
СКЪРЦАНЕ НА СПИРАЧКИ
иМАМ НОВА кОРОЛЛА 1,4д-ОТ НАЧАЛОТО Е СЪС СКЪРЦАНЕ НА СПИРАЧКИТЕ И ПРИ РЯЗКО СПИРАНЕ-КЪС СИГНАЛ ПОДОБЕННА ЗУМЕР.СЕРВИЗЪТ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ СМИСЛЕНО ОБЯСНЕНИЕ.вАШЕТО МНЕНИЕ,КОЛЕГИ
Имаше тема за скърцането на спирачките. Новите короли и ауриси си поскръцват. Ако отидеш в оторизирания сервиз на тойота могат да ги оправят като нарежат канали на дисковете.
При рязкото спиране "зумера" се чува и при мен. Най-вероятно е ABS-а. Най-простия начин да го спреш да "зумира" - пусни радиото.
При рязкото спиране "зумера" се чува и при мен. Най-вероятно е ABS-а. Най-простия начин да го спреш да "зумира" - пусни радиото.
-
-
- Получена благодарност: 1 път
При мен се появи също това със зумера и то обикновено като леко натискам спирачката при много бавна скорост. Питах един познат и ми каза, че най - вероятно се е получило при силно натискане на спирачки-нещо като запичане се е получило, не е голям проблем, но щяло да се отстрани като сменям накладки.(Карам тойота 1,4 -2005 год.) До сега не съм сменял накладки и се чудя преди смяната турски ли да купя-бързо се износвали но били по меки или оригинални (предполагам има и разлика в цената
)

-
ходих в сервиза на Тойота-спирачната система на колата ми е от Бош-смазаха леглото на накладките и няма скърцане.Да видим докаго ще издържи.А за зумера при спиране се смята,че е от АВС системата.
Колкото до Аурис-има акция за смяна на накладките-някакав проблем има-така,че който е с Аурис в гранция и му скърцат спирачките при спиране,да потърси сервиза-ще ги сменят!
Колкото до Аурис-има акция за смяна на накладките-някакав проблем има-така,че който е с Аурис в гранция и му скърцат спирачките при спиране,да потърси сервиза-ще ги сменят!
Що да стана пълен идиот кат теб ли?! Щото само пълен олигофрен може да предложи пръскане на спирачките с вд40....CECO написа:май ти е време да почнеш да слушаш твоята чалга laugh.gif
П.П. Почни да слушаш чалга, така от завършен олигофрен, може да поумнееш до шибан идиот. Пак е нещо...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
CECO написа:ако се напръскат с WD-40 дали е възможно да спре скърцането/свиренето на накладлите или ще бъде до следващия дъжд
Ти, малоумнико, даваш ли си сметка, че понякога от спирачките зависят човешки животи? Даваш ли си сметка, че някой който не разбира може да последва съвета ти и да се пречука, а? А твоите спирачки, ако искаш и с масло/грес ги напръскай!!!
Във WD-40 има смазващи съставки и при пръскане е възможно спирачките да не сработят добре първите няколко спирания. Ако искате да си смажете зоната на контакт м/у апаратите и накладките, накладките се демонтират и се ползва специална (медна) паста.
А извинявай че не сме те разбрали!CECO написа:мисля си че можеше това нещо да се обясни като хората а не да използваме различни епитети нали така не съм искал нито да обидя или засегна някой
други ценни идеи да споделиш?CECO написа:май ти е време да почнеш да слушаш твоята чалга laugh.gif

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.