Bass_Man написа: И само да ти кажа , че такова нещо , като ланда няма ! Как да споря с теб , като не си правиш труда поне имената на основни сензори да научиш ? После пак аз ще съм лошия , а ти ще си прокудения и нещастния . .
абсолютно си прав,,,взех в ебай.ком, ламбда сонда, търся си евтино и чесовник,,,а и броузвах за оригиналан,дали не знам как се казва??,,,в една друга тема те помолих да не се хващаме за правописа,ако имаме какво друго да си кажем....иначе извинявай за грешката.общо взето не разбирам от тази материя,но ми се струва че и ти очаяно броузваш щом прибягваш до правописа biggrin.gif
Bass_Man написа: И по принцип ламбда сензора мери на изхода , а не на входа и е доста инертен за разлика от промяната в температурата на околния въздух.
.
??? кво значение има това за входа и изхода??
иначе колкото и да е инертна ламбдата-при равномерна работа на двигателя-ще се справи,,,а при рязко повишение на мощност--всеки двигател обогатява допълнително,,,
Bass_Man написа:.
При положение , че толкова много други яки сензори има защо му трябва този сензор ? И какви са тези толкова финни корекций ? А и явно ЕКУ-то няма от къде другаде да разбере дали показанията са верни иначе за какво би му бил този сензор ? И пак не си разбрал не говорим за показания извън стойностите , а говорим за точно определена фиксирана стойност !
Тва за разликата в обемите , а не в самите обеми ако можеш го формулирай малко по-ясно .
А.
rudolf написа:,,според мен този резистор по скоро прави финна корекция на ратиото в степен температурната разлика в обемите,,,а не самите обеми.
.
мисля че колеги които са настройвали електроники,могат да кажат в какви стойности на горивото променя този датчик смесообразуването,но се съмнявам да е повече от 10% това имах в предвид че е по скоро финна корекция.
всеки резистор който се продава за тази цел,е за да симулира студен двигател---тоест винаги ще преообогатява,и никой не твърди ,колко е нормално да е бедна сместа.
Bass_Man написа:А и доста е важно как мери ЕКУ-то . Щото ако не е MAF грешката ще бъде огромна . Ако е MAF тук таме ще беднее тук таме ще богатее и така докато не резне . Някой да не вземе да си помисли , че MAF -а е линеен от -20 до + 40 градуса и от 0 до 1000cfm . .
изобщо нямам представа защо ако е мап грешката би била по голяма...моля без правопис и дефиниций които ги има в нета--по същество,,,
http://www.google.bg/search?hl=bg&clien ... 0%B5&meta=
не го поствам това за да убеждавам някой ,че има смисъл като тунинг,а че симулация на студен двигател-не чупи двигателя.