HELP Задни амортисьори за Селика 1993г.

Аватар
LiakaDJ

HELP Задни амортисьори за Селика 1993г.

Мнение от LiakaDJ » 06 Юли 2009 17:19

Колеги моля да помогните за решаването на моят проблем. Трябва да си
сменя задните амортисьори на Селика 93 год. , но проблема ми е, че
ми искат 210лв. за бройката като нови и 150лв. за двата като втора
употреба а това не са малко пари в този глад :) . Въпроса ми е
такъв, има ли някъкви "заместители" от друга марка или модел които
да стават за тази Селика и съответно да са на по разумна цена. Ще
съм ви признателен ако ме насочите и ще почерпа съответно на
националната сбирка през септември. Най-добрият вариянт ще е някой
вече да го е правил този номер и да ме насочи конкретно. Отворен съм
към всякъкви идеи. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ!

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ . НЕ НАМЕРИХ СЪВЕСТИМИ АМОРТИСЬОРИ И ЗА ТОВА ДНЕС СЛАГАМ KYB . ОТНОВО БРАГОДАРЯ !
Последно промяна от LiakaDJ на 14 Юли 2009 09:00, променено общо 1 път.
Изображение

xtreme

Мнение от xtreme » 06 Юли 2009 17:56

Както и да го гледаш в България са доста скъпи. Sachs, monroe и kyb са горе долу на една цена, с отстъпка нови евентуално около 140-150лв да ги намериш.Иначе цената в USA е около 60$ за брой :)

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 06 Юли 2009 20:00

кофап за 45лв как е има и за 62
и75има
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 06 Юли 2009 20:13

xtreme написа:Както и да го гледаш в България са доста скъпи. Sachs, monroe и kyb са горе долу на една цена, с отстъпка нови евентуално около 140-150лв да ги намериш.Иначе цената в USA е около 60$ за брой :)
Разбирам, че са скъпи, но тази цена за нов е горе-доло приемлива . За съжаление това не ми помага много . Мене ме вълнува нещо по конкретно като инфо може би марка, модел, сериен-No, призводител или някви такива неща и аз не разбирам и за това питам. Все си мисля, че ако отидя и кажа едни амортисьори Sachs за Селика ще ми кажат гледай си работата кажи нещо по-конкретно. Все пак ти благодаря. Ще пробвам с тази реплика "едни амортисьори Sachs за Селика" въпреки предполагаймия отговор. Благодаря , очаквам още идеи.
Изображение

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 06 Юли 2009 20:36

nikolov22 написа:кофап за 45лв как е има и за 62
и75има
Благодаря колега, Cofap разбрах, че са марка амортисьори също и, че са за италиянски автомобили май. Та ако можеш да ми кажеш за каква кола и коя година е тя, че да знам какво точно да търся . Ще си изкараш кебапчета с бири на националната сбирка biggrin.gif .

Peace !
Изображение

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 06 Юли 2009 23:01

В Евро07 продават Токико газови, произвежда ги Хитачи и са японски, около 130 лева парчето. Купих 4 за моята кола, че бяха поомекнали малко, дойдоха от склада им до магазинчето за 1 ден, опаковани във фабрично заковани кашони. Имат гаранция една година, наложи ми се да я ползвам-един от тях омасли и ми го смениха. Като цяло съм доволен - за тези пари има голяма промяна в поведението на колата, бракуваха дефектния амортисьор с видимо учудване, сякаш са вечни biggrin.gif . За мен са добър вариант цена-качество. Важно е да смениш и шок-тампоните, ако са в състояние различно от перфектно.Те помагат на пружината да понесе по-голям моментен товар и малко втвърдяват окачването при пълна кола. Аз си сложих такива на Powerflex. Това е колега, ако искаш пробвай тази комбинация, за мен си заслужава и все пак са голяма верига, имат магазини навсякъде, сигурно пращат и с наложен платеж.
Извинявам се за дългия роман, но и аз минах през тези мъки и сега се радвам да помогна, дори и да е само на един колега.
За модераторите, ако е извън правилата на форума-моля, коригирайте!
Carina E 4AFE LB 1992

xtreme

Мнение от xtreme » 07 Юли 2009 10:40

Добра цена са ти дали, незнам дали колегата ще може да ги вземе от там на тази цена. Но все пак, ако иска да пробва. Ето това са парт номерата на tokico за отзад.

Заден десен - B3147
Заден ляв - B3148

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 07 Юли 2009 16:18

Цената беше 540 за Карина, но ги взех за 440 с отстъпка през един сервиз.
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
grunge_is_dead

Мнение от grunge_is_dead » 07 Юли 2009 20:28

Колега, сменях задни амортисьори на скоро. Купих Kayaba Excel-G (Twin tube; газови). Струваха ми 220 лв. на парче. Номерата по каталог на kyb са :
334050;334051-съответно за ляв и десен. Аз когато търсих, цената на Sachs, която ми дадоха беше малко по-ниска от тази на kyb. Проверих и KONI, но моделите им за селика не пасват и искат преправяне (поне така рзбрах от сайта им). Ама във всеки случай са по-скъпи. В страницата на КОСЕР пише, че са официални вносители на кайаба, като отидох ми казаха, че им е нужен 1 месец за доставка и цена от 360 лв за брой. От новите аморт. съм много доволен. Усещането е друго- имаш чувството че бъбреците ти не са твои. laugh.gif
Is there another reason for your stain ?

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 07 Юли 2009 22:17

grunge_is_dead написа:Колега, сменях задни амортисьори на скоро. Купих Kayaba Excel-G (Twin tube; газови). Струваха ми 220 лв. на парче. Номерата по каталог на kyb са :
334050;334051-съответно за ляв и десен. Аз когато търсих, цената на Sachs, която ми дадоха беше малко по-ниска от тази на kyb. Проверих и KONI, но моделите им за селика не пасват и искат преправяне (поне така рзбрах от сайта им). Ама във всеки случай са по-скъпи. В страницата на КОСЕР пише, че са официални вносители на кайаба, като отидох ми казаха, че им е нужен 1 месец за доставка и цена от 360 лв за брой. От новите аморт. съм много доволен. Усещането е друго- имаш чувството че бъбреците ти не са твои. laugh.gif
Благодаря ти колега, но аз цената за Kayaba е знам и точно заради това съм в тази дилема. Не те знам с какво се занимаваш, но за мен това са не малко пари за вложение в колата при положение , че те първо трябва да ходя към морето. Все пак ти благодаря за най-изчерпателният отговор до момента. Стана ми ясно, че от по известните марки амортисьори е по добре да си взема Kayaba. Живот и здраве ще се видим на националната да сравним новите амортисьори.
Изображение

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 07 Юли 2009 22:27

xtreme написа:Добра цена са ти дали, незнам дали колегата ще може да ги вземе от там на тази цена. Но все пак, ако иска да пробва. Ето това са парт номерата на tokico за отзад.

Заден десен - B3147
Заден ляв - B3148
Не знам точно за каква цена говориш колега . Та тези амортисьори Tokico за Celica ли са ? И дали стават за STI `93 год. В рамките на 150 лв. за бройка (магазинна) цена ще имам възможност да заплатия. Така, че ще те помоля да напишеш още 2-3 реда горница за какво точно става на въпрос.
Изображение

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 08 Юли 2009 06:54

Колега аз си сменях моите, излязоха ми по 130-140 (не помня точната сума) бройката. Миналия месец и аз турсих и ми казаха 420 за двата, ходих в сервиз и от там ми поръчаха (незнам от къде) по-евтини. Така, че има дерзай :thumbsup: :thumbsup:. Мога да звънна да попитам ако искаш и не си намерил още happy.gif .
Nihon No Kuruma

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 08 Юли 2009 08:27

Wolfcho написа:Колега аз си сменях моите, излязоха ми по 130-140 (не помня точната сума) бройката. Миналия месец и аз турсих и ми казаха 420 за двата, ходих в сервиз и от там ми поръчаха (незнам от къде) по-евтини. Така, че има дерзай :thumbsup: :thumbsup:. Мога да звънна да попитам ако искаш и не си намерил още happy.gif .

sad.gif За съжаление още не съм намерил . Ще съм ти много благодарен ако попиташ майстора какви амортисьори ти е сложил , но дали ще иска да ти каже. Благодаря колега ! :help:
Изображение

xtreme

Мнение от xtreme » 08 Юли 2009 13:48

Да колега. Двата парт номера, които съм дал са точно за твоята селика ST182 мисля ,че беше. Това са парт номерата , европейските на TOKICO, мисля че българските вносители работят с европейските каталози. Цена не мога да ти кажа, звъниш в euro07, питаш за цена и след това почваш да питаш дали някой колега не може да ти ги вземе с отстъпка. Ако не ти харесва цената, ще ти дам парт номерата на KYB, MONROE и SACHS да търсиш цена и за тях.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 08 Юли 2009 22:08

B.47432-кофап маслен заден 45лв
DTG371-супра газов заден-73лв
170 274-закс-184 газов
MG4212-виктори газов 152лв
това са цени и номера в евро о7 от там могат да се вземат с отстъпка стига да ги има на склад
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Публикувай отговор