Хлътва ми педала на съединителя като загрее двигателя?
Хлътва ми педала на съединителя като загрее двигателя?
Та каква е тази мистерия, на студено никакви проблеми няма, но ако карам 10-15 км из града и започва все по-долу и по-долу да слиза и накрая, остава долу и никаква скорост никъде не влиза, като я оставя да поизстине - повече от 3-4 часа лятото, пак се оправя и после пак така, разгледах горната и долната помпа, опитах се да обезвъздушавам и други такива, ама става само като поизстине двг-я, съответно ск кутия и почти изключвам горна и долна помпа, тъй като вилката си стои натисната и не връща буталцето на долната помпа, а на ръка буталцето си се движи, а вилката не мърда - следователно проблемът е от към ск кутия, вилка, лагер - притискател - все си мисля, че от горещината се прецакват пружините на притискателя и до такава степен са омекнали, че не връщат вилката, която пък може и да е с клеясъл лагер щото и педала по принцип си се натиска от доста време по-трудно.
Та понеже процедурата по отваряне на ск кутия не е от най-приятните - някой да даде акъл, дали да търся проблема някъде другаде или да запретвам ръкави ?
Та понеже процедурата по отваряне на ск кутия не е от най-приятните - някой да даде акъл, дали да търся проблема някъде другаде или да запретвам ръкави ?
- martod
Re: Хлътва ми педала на съединителя като загрее двигателя?
Запретвай ръкави, и си смени помпите на съединителя...proscrip написа:
Това за пружините на притискателя го забрави...Те ако са такива меки както го описваш, даже и да включиш на скорост, двигателя ще се форсира, а колата ще си стои на място...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Имало е ефект от забележката.Все пак можеш да пишеш.
Сага виж на загряла кола дали като се натисне педала - лостчето се мърда. Трябва да сте двама.
Горната помп не се опира в скоростната кутия и не се топли, въпреки че според мен температурата не е проблема.
Смени гумичките и шлайфай цилиндърчетата ако има нужда.
Сага виж на загряла кола дали като се натисне педала - лостчето се мърда. Трябва да сте двама.
Горната помп не се опира в скоростната кутия и не се топли, въпреки че според мен температурата не е проблема.
Смени гумичките и шлайфай цилиндърчетата ако има нужда.
Авенсис 3S-FE
проблемът не бил един, демек - горната помпа на педала на съединителя, ами и запекло лагерчето на маховика и се размазал аксиалния лагер и му е мъка да се разхожда по оста, а колкото колега до шлайфането на цилиндъра - това за пръв път го чувам, верно че спирачната течност е хигроскопична, но появи ли се язва ръжда - отвътре - не мисля, че с водната шкурка ще се оправят нещата, ама знам ли. Добре че при мен цилиндърчетата са алуминиеви.