Бавно изгасване на лампата за налягането на маслото 2.0 D4D
Здравейте, от извстно време забелязвам че след като запаля, червената лампа за маслото угасва едва след около 4 секунди, като след като угасне шумът от двигателя се променя. Автомобилът е Авенсис 09.1999 (с по-новата маска) с 2.0 D4D мотор. Ако угася и запаля отново (или сравнително скоро) лампата си гасне почти със стартирането на двигателя. Посъветваха ме да сменя масления филтър защото някаква клапа можела да е проблемна, смених го, долях масло колкото беше се изгубило но промяна нямаше. Карам с 5W40 (мисля че така се пише) масло. Незнам каква марка е пише toyota на бутилката. Има една друга лампа жълта, мисля че е пак за маслото с едни вълнички отдолу, която свети само в началото когато светят всички лампи. Въпроса ми е дали е нормално това 4 секундно светене на червената лампа и ако не е някои има ли идея от какво може да е при положение че съм сменил масления филтър, и дали това нещо може да доведе до сериозни повреди. За сега избягвам да карам колата.
Благодаря.
Благодаря.
avensis 1.6 110к.с. 1999 бензин значи при мен имаше нещо подобно-след смяна на маслото изгасваше по бавно,при смяна на масления филтър гаснеше по бързо,наскоро ми се наложи и смяна на водна помпа и сега изобщо не свети не змам дали има отношение 

TOYOTA AVENSIS T22 1.6 1999 & TOYOTA COROLLA E12 1.4 2005
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Аз пък не мисля , че е нормално ! Защото лампата светва при много ниско налягане . Обикновенно под 0,5 бара . Ако помпата не може да качи 0,5 бара за 4 секунди значи определено си има някакви грижи !
Или ти е много скапано маслото или имаш някакви други ядове . Принципно лампата трябва да угасне още на стартер докато въртиш .
Или ти е много скапано маслото или имаш някакви други ядове . Принципно лампата трябва да угасне още на стартер докато въртиш .
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Също смятам, че проблема е във филтъра...
Във филтъра има възвратна клапа, която не позволява на каченото в системата масло да се стече обратно в картера....
Налягане в системата се получава чак след като е 'изгонен' целия въздух (иначе въздуха се сгъстява и 'поема' обема, изтласкан от помпата, без да се вдига налягането...
Когато клапата не работи добре, маслото се стича в картера и затова се изисква време да се напълни системата отново...
При скорошно изгасване на автомобила, маслото не е успяло да се стече и затова лампата ти изгасва почти веднага....
Лампата винаги трябва да светне при даване на контакт, за да ти покаже, че не е изгоряла...
Във филтъра има възвратна клапа, която не позволява на каченото в системата масло да се стече обратно в картера....
Налягане в системата се получава чак след като е 'изгонен' целия въздух (иначе въздуха се сгъстява и 'поема' обема, изтласкан от помпата, без да се вдига налягането...
Когато клапата не работи добре, маслото се стича в картера и затова се изисква време да се напълни системата отново...
При скорошно изгасване на автомобила, маслото не е успяло да се стече и затова лампата ти изгасва почти веднага....
Лампата винаги трябва да светне при даване на контакт, за да ти покаже, че не е изгоряла...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Re: Бавно изгасване на лампата за налягането на маслото 2.0
възможно ли е датчика на маслото да е изгорял или пък е неправилно свързан,като преди това си работеше както го е описал колегата преди мен гаснеше след 3-4 секунди,дайте съветCECO написа:avensis 1.6 110к.с. 1999 бензин значи при мен имаше нещо подобно-след смяна на маслото изгасваше по бавно,при смяна на масления филтър гаснеше по бързо,наскоро ми се наложи и смяна на водна помпа и сега изобщо не свети не змам дали има отношение

TOYOTA AVENSIS T22 1.6 1999 & TOYOTA COROLLA E12 1.4 2005
Zni4i normalno e dati sveti lampata 2-4 sekundi sled kato zapalih dvigatelia dokato maslenata pompa poka4i masloto mislia 4e tova nee problem sled kato pri povtorno palene lampata ti ugasva vednaga---------не заблуждавай човека изобщо не е нормално.това са белези за проблеми в задържането на налягането на маслото по магистралата.ако след смяна на филтъра проблема не се разреши(в което силно се съмнявам)проблема идва от поголеми луфтове в лагерите на мотора.
- slowtraveler
- slowtraveler
- slowtraveler