Ремонт на предница?
Ремонт на предница?
Ходих с Яриса на реглаж на предницата и после от разпечатката ми направи впечатление, че не са вкарали всички параметри в нормата. Обясниха ми, че някои неща не са предвидени за реглаж, а са излезли от нормата, защото колата е била удряна отдясно.
Премерихме с рулетка диагоналите между предния и задния мост - при около 250 см разстояние имат разлика 1 см, т.е. колата е крива. (Купих я преди 2 седмици и силно се сдухах от тази новина)
Въпроси:
1. Тази разлика много ли е, малко ли е?...
2. Какви последствия е вероятно да има? Какво може да се направи?
3. Ако може нещо да се направи - къде и за какви пари?
От вървежа няма оплаквания, не тегли на никъде.
Премерихме с рулетка диагоналите между предния и задния мост - при около 250 см разстояние имат разлика 1 см, т.е. колата е крива. (Купих я преди 2 седмици и силно се сдухах от тази новина)
Въпроси:
по диагонала 1 сант е нищо, да не говорим, че ако отидеш на читав стенд ще ти я нагласят. лошото е, че на повечето места пръдльовците дето работят на стенда смятат, че работата им е само да ти кажат на къде ти е крива колата, но не и да хвант ключа и да я регулират (и тогава почват да ти обясняват, как едва ли не, караш най-кривата кола на света
). по-важниса вертикалните наклони на колелата да са спазени и добре нагласени.

АVENSIS 2.0TD-комби
@djofi_m: Това звучи леко успокояващо
Но къде да намеря добър стенд (в София)? На две места ходих:
едните казаха - което може да се регулира, сме го направили, дугите неща не се настройват на тази кола; после се усъмних и минах с разпечатката на друго място, там ми казаха - ами прави са колегите, тя колата е крива.

едните казаха - което може да се регулира, сме го направили, дугите неща не се настройват на тази кола; после се усъмних и минах с разпечатката на друго място, там ми казаха - ами прави са колегите, тя колата е крива.
Овча купел до гарата. 20 кинта диагностика още толкоз реглаж беше последно кат ходих...Стенда им е стар, но си разбират от работата.314 написа:@djofi_m: Това звучи леко успокояващо![]()

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Можеш да пробваш в сервиза на Дунев, който е до картинг пистата в Ст. град (различен е от този до басейна на 4 км). Преди година си правих там преверка на стенд за геометрия и на 4 -те колела и човека определено си разбираше от работата. Стенда беше нови и имаше сафтуера за тази тип автомобил.
сега Avensis T27 2012 1.6
преди Avensis комби 1998, 2.0 TD
Можеш да пробваш в сервиза на Дунев, който е до картинг пистата в Ст. град (различен е от този до басейна на 4 км). Преди година си правих там преверка на стенд за геометрия и на 4 -те колела и човека определено си разбираше от работата. Стенда беше нов и имаше сафтуера за тази тип автомобил.
сега Avensis T27 2012 1.6
Re: Ремонт на предница?
Пробвай още някой сервиз ,но според мен бягат ли ти диагоналите има усукване в купето и не може да се регулира.При реглаж на предница се регулира дълкият накраиник а като има отклонение в диагонала значи ,че някоя греда е усукана или целия мост.За това не могат да ти направят добър реглаж няма как да преместят носача спрямо усукването.А това мерене с рулетка е пълна глупост не 1см. ами и 5см. може да покаже.На стенда (особено ако е лазерен) си показва всичко,при предница и съосие със задните гуми отклонението трбва да е до max 4мм.Иначе износва гуми може колата да не носи на една страна но гумите се ядът.314 написа: Обясниха ми, че някои неща не са предвидени за реглаж, а са излезли от нормата, защото колата е била удряна отдясно.
Въпроси:
П.С. Ако наистина е имало удар някой тенекиджия лесно ще го разпознае
Как се регулират гумите по вертикала?Нещо не ми е ясно от къде точно ,като по вертикала те са закрепени на главината а тя от своя страна е захваната към макферсона и носача. Та кое точно се регулира?djofi_m написа:както казах, ако са нагласни по ветикала колелата, последствия няма да има, защото това е основната причина да ти яде гуми. явно те притиснява тоя 1 см по диагонала. забави за него и не го мисли.
Re: Ремонт на предница?
А, какво говориш - със задна дата и аз ще ти кажа, че е удряна от дясно, няма защо да питам тенекиджия. Ама това е друга история. По-скоро ми е интерсно, ако нещо е криво/усукано, дали има какво да се направи и дали може да се прецени доколко ще има последствия.ss_mitko написа: П.С. Ако наистина е имало удар някой тенекиджия лесно ще го разпознае