Здравейте на всички!
Най-после дойде времето и аз да си взема кола.Доста мислих и накрая твърдо се спрях на Toyota Celica T23.Първоначално мислех да си взема по-малкия двигател, но с гласуването на падането на акцизите се замислям, дали да не си взема 190-те кончета.Това което ме спира е по-високият разход на гориво и това, че ще я карам предимно в града.По каталог разликата е 1.5л/100км.Чувал съм мнения, че двата двигателя дават сравнително еднакъв разход.Вярно ли е това?Обръщам се към всички притежатели на такива машини с въпроса:С какъв двигател сте и колко ви гори средно на 100км. градско?Много ми е важно да си изчисля максимално точно разходите, защото като включа и по-високият данък и т.н. и нещата се натрупват.
Благодаря предварително!
Въпросче за Celica T23
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Аве ти нещо май не си много размишлявал ?!?!? Ще си избираш кола по това дали ти харчи 1 литър повече или по-малко на 100км. ????
Я се вземи У-раце 1 литър може да вдигнеш или да свалиш в зависимост дали си нервен или ти се спи !
А и тази 190-коньовата сигурен ли си , че има от къде да я купиш ?
BTW: няма начин еднакви по-кубатура двигатели на еднакво купе да не дадат близки разходи +/- 1 литър ! Даже имаше една тема в която доста сме го разисквали това !
Я се вземи У-раце 1 литър може да вдигнеш или да свалиш в зависимост дали си нервен или ти се спи !
А и тази 190-коньовата сигурен ли си , че има от къде да я купиш ?
BTW: няма начин еднакви по-кубатура двигатели на еднакво купе да не дадат близки разходи +/- 1 литър ! Даже имаше една тема в която доста сме го разисквали това !
Ами ето характеристиките:
143к.с.(диаметър на буталото 79мм. и степен на сгъстяване 10)
192к.с.(диаметър на буталото 82мм. и степен на сгъстяване 11.5)
Възможно е разликата найстина да е 1.5л., но все не ми се вярва.Все пак става въпрос за 50коня разлика.Затова искам да чуя мнение на някой с опита да ми каже колко разход му дава реално.Колкото до намирането, найстина е много трудно.Имам човек в Германия, който ще ми внесе, но офертите са малко и ще се чака много.Ще съм благодарен ако някой ми даде идея за алтернатива откаде да си намеря.
143к.с.(диаметър на буталото 79мм. и степен на сгъстяване 10)
192к.с.(диаметър на буталото 82мм. и степен на сгъстяване 11.5)
Възможно е разликата найстина да е 1.5л., но все не ми се вярва.Все пак става въпрос за 50коня разлика.Затова искам да чуя мнение на някой с опита да ми каже колко разход му дава реално.Колкото до намирането, найстина е много трудно.Имам човек в Германия, който ще ми внесе, но офертите са малко и ще се чака много.Ще съм благодарен ако някой ми даде идея за алтернатива откаде да си намеря.
Последно промяна от max_88 на 03 Юли 2009 23:14, променено общо 1 път.
-