Toyota Avensis 1,6 vvt-i 2001 година
Toyota Avensis 1,6 vvt-i 2001 година
Здравейте всички. Решил съм да си купувам кола на старо и съм се спрял на Авенсис 1,6 vvt-i 2001 година 110 hp комби. Какви са отзивите за този модел, бихте ли ми дали малко информация за тази кола /някакви сериозни недостатъци например /
Благодаря за инфото предварително
Благодаря за инфото предварително
-
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
За полвин година ползване на този модел Авенсис ( но седан) останах доволна. Никакви повреди нямах. Бензин харчи малко, маслото не бе мръднало. Единственното което беше досадно, в нагорнище не ще да върви много, оставяше ме на опашката на колоната.......то за толкова коне, толкова явно може.
Смятам, че модела си го бива.
Смятам, че модела си го бива.

И аз притежавам такъв,но хечбек.Моят е на 84000км и чесно да ти кажа гори масло.Писах много в форума сондирах мнения и се оказа,че тези двигатели имали фабричен дефект-горят масло.Иначе е доста добра машина,като всички Тойоти,икономична и доста приятна за каране.Ако те интересува нещо още питай,а иначе успех 

Avensis 1.6vvt-i
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Ако гаранционно са сменили сегментите и пръчката за маслото - цепи мрака. 110к.с. не са за подценяване. Върви си машинката като хиляда вещици с метли - не й връзвайте кусур.
Това, че хилядите смотаняци с по-мощни коли не могат да ги карат не значи, че повече коне са й необходими.
Със същия мотор съм изпреварвал Ламборгини точно три пъти - на всяка трета бензиностанция до Бургас. biggrin.gif

Със същия мотор съм изпреварвал Ламборгини точно три пъти - на всяка трета бензиностанция до Бургас. biggrin.gif
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Ами честито...
Авенсиса е добър. Много добра возия...
Двигателя има добра тяга за нормално каране, но за да тръгне както трябва трябва да се вкара в обороти - 3500-5000об/мин...
След гаранционния ремонт не ми пипаше въобще масло (смяна на 15х.км - 5W40, синтетика)...
@Авенсиса - щеката се сменя, защото в Тойота при смяната на буталата и сегментите, увеличават и препоръчаното количество масло.
От оригинално 3.7л вдигат количеството на 4.2л...
Сменените щеки са маркирани със зелена марка върху жълтата дръжка...
Не знам дали по принцип вдигат количеството на маслото и на 'неоправените' двигатели...
П.С. 3ZZ-FE двигателя е с верига...
Авенсиса е добър. Много добра возия...
Двигателя има добра тяга за нормално каране, но за да тръгне както трябва трябва да се вкара в обороти - 3500-5000об/мин...
След гаранционния ремонт не ми пипаше въобще масло (смяна на 15х.км - 5W40, синтетика)...
@Авенсиса - щеката се сменя, защото в Тойота при смяната на буталата и сегментите, увеличават и препоръчаното количество масло.
От оригинално 3.7л вдигат количеството на 4.2л...
Сменените щеки са маркирани със зелена марка върху жълтата дръжка...
Не знам дали по принцип вдигат количеството на маслото и на 'неоправените' двигатели...
П.С. 3ZZ-FE двигателя е с верига...
Последно промяна от slowtraveler на 02 Юли 2009 13:35, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008