Air Intake въпроси ;)
Air Intake въпроси ;)
Здравейте колеги, с гордост го казвам защото най-накрая си взех японка ;) Още съм новатор с японските автомобили и искам малко разяснения относно поставянето на спортен филтър на моето бижу biggrin.gif Много съм доволен от нея и бих се радвал някой да ми помогне с нея. Искам само да ми разясните за какво е тази букса на кутията на въздушния филтър и как да процедирам с нея смисал да я игнорирам няй-лесното за мен и предполагам неправилно или да направя нещо друго biggrin.gif Благодарности предварително! 

- Прикачени файлове
-
- Намира се отзад на кутията :)
- 11243447596238556_12aghsdfh.jpg (213.18 KiB) Преглеждано 3799 пъти
Датчик за температурата на входящия въздух.Променя горивната смес,така че най-добрия вариант да го игнорираш е да го заместиш с резистор,като имитираш примено 20град.,или да го завреш на друго място след новия (с незнаен ефект) филтър.Ще сложиш филтър с по-добра пропускливост и ще "гребеш" яко топлъл въздух от моторния отсек.С цел няколко спорни коня 

- Прикачени файлове
-
- IATS.JPG (79.51 KiB) Преглеждано 3788 пъти
sepia3 написа:да я игнорирам няй-лесното за мен и предполагам неправилно
...kristian написа:най-добрия вариант да го игнорираш е да го заместиш с резистор,като имитираш примено 20град.,или да го завреш на друго място след новия (с незнаен ефект) филтър.Ще сложиш филтър с по-добра пропускливост и ще "гребеш" яко топлъл въздух от моторния отсек.С цел няколко спорни коня

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Кристиане айде да не говориме глупости ?!?!?kristian написа:Датчик за температурата на входящия въздух.Променя горивната смес,така че най-добрия вариант да го игнорираш е да го заместиш с резистор,като имитираш примено 20град.,.................
Не го слушай и не го игнорирай , че може да си строшиш мотора доста качествено ! Най - добре го сложи от външната страна на конусния в кутията , която ще му правиш . Но ако кутията е метална го изолирай и от нея !
Направих го вчера, но само замених оригиналния със спортен без да сменям гумената тръба. Закрепих датчика до него да не се нагрява прекалено ги оставих в пластмасовата кутия и зад филтъра сложих преградка. Сега видях че общо взето правилно съм го направил само за пробата. Утре ще си поиграя да сложа алуминиева тръба да стане както трябва да бъде. biggrin.gif
колега тук си има готови решения за това
http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx
http://bgcarshop.com/index.php?cPath=21
цените обаче в БГ са доста по солени, търси в e-bay там са по евтини, ефекта е очевиден. Имах Авенсис 1.6 и сложих външен филтър даже и сними съм слагал навремето тук - доволен останах
и сега съм с филтър на K&N, но вътрешен
http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx
http://bgcarshop.com/index.php?cPath=21
цените обаче в БГ са доста по солени, търси в e-bay там са по евтини, ефекта е очевиден. Имах Авенсис 1.6 и сложих външен филтър даже и сними съм слагал навремето тук - доволен останах
и сега съм с филтър на K&N, но вътрешен
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената 

Благодарско за се линковете
Аз монтирах за пробата един филтър, JR но сух, добре че имах останал омаслител за спортни филтри. Много хора си слагат тея евтините и казват че нямало ефект, но не са запознати или не искат да дават пари за омаслители и така наистина няма ефект.
Та от моя има ефект де,не е огромен но каточели малко по пъргаво си вдига оборотите - мое мнение. Конусен е но не съм го довършил още, има за доискосуряване biggrin.gif

Та от моя има ефект де,не е огромен но каточели малко по пъргаво си вдига оборотите - мое мнение. Конусен е но не съм го довършил още, има за доискосуряване biggrin.gif