Скрити радари по пътищата

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
heller

Мнение от heller » 26 Май 2009 00:17

[quote="Nedkow"]Имаше май една алинея според която собственикът трябва да посочи водача управлявал в този момент. Това само ти дава възможност да се утървеш от лишаване а не и от глоба
Доказване, а не указване...
Моите искрени уважения, колега!
:thumbsup:
Не е там въпроса - дал си колата на брат си, а я карала балдъзата му... ти откъде да знаеш...
Глобата, паричната санкция се налага на НАРУШИТЕЛЯ, който трябва да бъде УСТАНОВЕН от контролния орган....
Ето в тези две думички с главните букви се крие разковничето!
Последно промяна от heller на 26 Май 2009 13:08, променено общо 3 пъти.

Аватар
heller

Мнение от heller » 26 Май 2009 00:29

[quote="Raya"]5 адвоката - 5 различни становища по един и същ казус wacko.gif[/quote
Грешите, колега!
Пет адвоката - десет мнения!
Не ходи сам при лекар и адвокат.... biggrin.gif
У всеки адвокат дремят двама шизофреника... laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Nixter

Мнение от Nixter » 26 Май 2009 13:45

Аз оставам без книжка за 1 месец. Заснеха ме с камера от цивилна движеща се кола, като ги изпреварих, след което ме настигнаха и спряха с палката. На излизане от Бъргас ограничението е 80км/ч, а аз карах с 114 км/ч. Да не кажа че първоначално не разхрах, че са ченгета и като ми се залепи отзад тая астра и взе да ми святка се ядосах и дадах газ до ламарина. От де да ги знам че са ченгета като нямат буркан. wacko.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
heller

Мнение от heller » 26 Май 2009 13:50

Nixter написа:Аз оставам без книжка за 1 месец. Заснеха ме с камера от цивилна движеща се кола, като ги изпреварих, след което ме настигнаха и спряха с палката. На излизане от Бъргас ограничението е 80км/ч, а аз карах с 114 км/ч. Да не кажа че първоначално не разхрах, че са ченгета и като ми се залепи отзад тая астра и взе да ми святка се ядосах и дадах газ до ламарина. От де да ги знам че са ченгета като нямат буркан. wacko.gif
Просто не спирай на ... необозначена кола... може да са бандюги...
Ти откъде да знаеш...

Nixter

Мнение от Nixter » 26 Май 2009 13:52

е в един момент им дадох да ме изпреварят и се подаде една палка laugh.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
heller

Мнение от heller » 26 Май 2009 14:13

Nixter написа:е в един момент им дадох да ме изпреварят и се подаде една палка laugh.gif
Всеки може да ти "подаде" палка.... или среден пръст...
В такива случай просто им показвам "от трите най-дългия" и отминавам...
КПП се прави на "осветено" /това е за колегите, които ги спират нощем/ и обозначено място, със съответната вертикална маркировка... демек преместваеми знаци..
Освен, ако мястото не е обозначено и маркирано от време оно...
А в твоя случай - даже и да са ти снимали врата и широките рамене... след като си спрял и си излязал от колата... ти си на "хаспела"....

Аватар
gringo359
Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
Обратна връзка:

Мнение от gringo359 » 27 Май 2009 20:26

Доколкото знам мобилните камери са стара практика на запад.Също така обаче НЯМАТ право да предизвикват когото и да е към каквото и да е нарушение т.е. кютат си примерно по пътя в 90 и който ги мине...."айде,ела че ми трябваш!"- по-точно получава честитка по пощата.При подобно действие,като гореописаното от тяхна страна акта веднага пада заради процесуално нарушение.
Тук малко ме съмнява да има нещо такова,облечено в закон/наредба,но си струва човек да се поразрови.
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020

Аватар
Marina

Мнение от Marina » 30 Май 2009 16:37

Nixter написа:Аз оставам без книжка за 1 месец. Заснеха ме с камера от цивилна движеща се кола, като ги изпреварих, след което ме настигнаха и спряха с палката. На излизане от Бъргас ограничението е 80км/ч, а аз карах с 114 км/ч. Да не кажа че първоначално не разхрах, че са ченгета и като ми се залепи отзад тая астра и взе да ми святка се ядосах и дадах газ до ламарина. От де да ги знам че са ченгета като нямат буркан. wacko.gif

Тез случайно ги видях на входа на Сарафово. Седяха си в отбивката, двама полицаи залегнали в необозначена бяла кола, голям смях. Нямаше да им обърна внимание, ако скоро не бях ходила до Австрия и знаех, че там има такава практика. В Румъния е вишнева Дачия или Астра, в Унгария - бяла Астра. Но никой не те спира. Получаваш си честитката по пощата.

MNK

Мнение от MNK » 10 Юни 2009 21:31

Днес, като пътувах от Пловдив за Бургас видях, че са монтирали камера в с.Подслон /между Стара и Нова Загора/ до бензиностанцията. Забелязях я, защото още се "дупеха" и работеха по нея, а до тях имаше 2 патрулки.
После, в самата Нова Загора, също забелязах монтирана такава, откъм входа от Стара Загора с/у бензиностанция "Лукойл".
Камерите са монтирани на постамент, на около 2 метра височина, и се забелязват лесно.
Така че, по-леко с газта на тези места.
Моля, ако забележите другаде такива, или получите "картички" wacko.gif - пишете.

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 14 Юни 2009 00:34

Днес и аз забелязох, че са монтирали спеедкамера в с.Аксаково под тези за трафика !!!! Внимавайте!!!

Аватар
COSTA

Мнение от COSTA » 26 Юни 2009 11:02

За мен решението на проблема с камерите и радарите (стационарните) е в използването на GPS на който са качени координатите на такива и навигацията ме предупреждава звуково и визуално. Евала на хората от форумите за навигация, че се грижат информацията за подобни камери да е актуална :thumbsup:
Вярно сигурно изглежда смешно като пътувам за някъде да ми е включен ГПС-а, ама аз си знам за какво ми е :whistle:
А за мишоците дето дебнат в храстите трябва да разчитаме на колегите от отсрещното платно да присветкват за тях
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената :)

nenko70

Мнение от nenko70 » 26 Юни 2009 11:32

Има нова камера за скорост в София на Цариградско шосе. Камерата е точно срещу Макдоналдс посока Пловдив. Доколкото разбрах снима в посока София и в двете платна.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 26 Юни 2009 17:43

nenko70 написа:Има нова камера за скорост в София на Цариградско шосе. Камерата е точно срещу Макдоналдс посока Пловдив. Доколкото разбрах снима в посока София и в двете платна.
Благодаря :thumbsup: , че там вдигам доста..........въпреки, че сега нямам с какво да вдигам sad.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 26 Юни 2009 18:16

Raya написа:
nenko70 написа:Има нова камера за скорост в София на Цариградско шосе. Камерата е точно срещу Макдоналдс посока Пловдив. Доколкото разбрах снима в посока София и в двете платна.
Благодаря :thumbsup: , че там вдигам доста..........въпреки, че сега нямам с какво да вдигам sad.gif
Какво стана с "бегачката"? ohmy.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 26 Юни 2009 19:00

COSTA написа:За мен решението на проблема с камерите и радарите (стационарните) е в използването на GPS на който са качени координатите на такива и навигацията ме предупреждава звуково и визуално. Евала на хората от форумите за навигация, че се грижат информацията за подобни камери да е актуална :thumbsup:
Вярно сигурно изглежда смешно като пътувам за някъде да ми е включен ГПС-а, ама аз си знам за какво ми е :whistle:
А за мишоците дето дебнат в храстите трябва да разчитаме на колегите от отсрещното платно да присветкват за тях
Не е ли по-смешно да ти е включен докато си пиеш ракоииката? biggrin.gif

Публикувай отговор