Проблем с охладителната течност на Авенсис 2.0 TDI

Кузман Инджов

Проблем с охладителната течност на Авенсис 2.0 TDI

Мнение от Кузман Инджов » 02 Юни 2009 08:07

Здравейте колеги.Както писах и в друга тема от скоро съм собственик на въпросния Авенсис.От едно известно време забелязах ,че ми се губи охладителна течност.На около 250-300 км пробег доливам около 0.3-0.5 литра.Проверявам редовно за течове под колата и за нивото на маслото.Не се забелязва промяна в нивото на маслото нито пък съм забелязал за някакви течове.Някой имал ли е подобен проблем и от къде може да е.Довечера ще я карам да я погледне един майстор,но искам да посъбера и малко допълнителна информация ако може.Благодаря ви предварително за помоща.

voodo

Мнение от voodo » 02 Юни 2009 15:27

Може да е от много малък пробив в гарнитурата на главата - сменя се и работата се оправя. Много по-неприятно ще е ако е спукана самата глава - това означава пак гарнитура, плюс шлайфане, лепене на старата или при невъзможност - нова глава. При всички случаи не карай колата на дълъг път преди да си разбрал от какво е проблема. Не е нормално да губи толкова антифриз за толкоз кратко време.
сега Avensis T27 2012 1.6
преди Avensis комби 1998, 2.0 TD

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 02 Юни 2009 17:08

Proveri syhto taka i otdolu kran4eto na radiatora ot tam moje da sylzi . Pri men behe taka ot tam si sylzehe i vybhte ne se zabeliazvahe htoto antifriza se oti4ahe ot otvora na korata

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 02 Юни 2009 19:44

При малки пукнатини в горната част на радиатора също е възможно да губи течност. При постигане на работна температура, започва да изпарява оттам. Затова не се виждат течове. За всеки случай виж дали имаш конденз от гърнетата. Щом е дизел, трябва на има само сажди, но не и да е мокро. Ако има вода, лошо - гарнитура.

Кузман Инджов

Мнение от Кузман Инджов » 03 Юни 2009 08:28

Колеги снощи локализирахме къде е теча.По моя преценка а и по мнение на майстора при който ходих,теча е от кранчето за източване на охладителната течност на радиатора.Неможах да видя дали сълзи от самото кранче или не дайси боже от някаква пукнатина на щуцера за завиване на самото кранче.Дано да се размина само с един опръстен за уплътняване на крана.Не ,че знам каква е точно конструкциата на въптросния кран ама поне така си мисля.Довечера ще я вкарвам на канала за да сваля предпазната маска и да се опитам да достигна до въпросната зона.Няма да са ми излишни и някои напътствия относно разглобяването.Не ми се мисли ако е спукан радиатора и се наложи да търся нов.

Кузман Инджов

Мнение от Кузман Инджов » 22 Юни 2009 13:53

Здравейте колеги оптново.Радоста ми че съм отстранил загубата на охлаждаща течност лесно беше много кратка.Май нещата вървят на смяна на гарнитура или пък спукана глава.Днес ще отварят колата и ще се разбере.дано да мина малко по тънко ама едвали.Май ще хвръкнат поне 500-600 лв.

Някой може ли да ми обясни от какво точно може да се сдуха гарнитурата или да се спука главата.Поне при диагностиката онзи ден във сервиза ми казаха че уж не е прегрявана колата ама знам ли?

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 23 Юни 2009 02:50

По принцип всичко може да е , но най-вероятно е гарнитурка . Ако искаш обаче да си сигурен може да занесеш главата да я снимат ( така се проверява за пукнатини ) .

Публикувай отговор