Странен звук при задна скорост.
Странен звук при задна скорост.
Здравейте,от скоро го забелязах този шум,при полусъединител и задна скорост ,а като отпусна съединителя-изчезва,шума е много специфичен:прилича на... тих звук от цигулка и идва някъде отпред (трудно е да се опише, така,че ще ме извините за шантавото сравнение biggrin.gif )Има ли идея някой от какво може да бъде,съединитела ли е тръгнал или някакъв негов лагер?Има и още нещо,забелязах петно над педала на съединитела явно е тръгнала помпата и ми изпуска течност ,възможно ли е да е от нея звукът?Първо искам да чуя вашите мнения(имам Ви повече доверие) и тогава да я вкарвам в бокса! 

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Еми карай си тогава без много да му се плашиш .
Принципно съединителя и скоростите са си отделни части така , че ако е лагер на съединителя трябва да си свири по всяко време . Просто няма от къде да знае коя скорост си включил .
Може нещо някаде да е тръгнало ама докато не се разсвири повече не го барай .
Но може би не е лоша идея да си провериш маслото в скоростите ?
И си виж помпата !
Принципно съединителя и скоростите са си отделни части така , че ако е лагер на съединителя трябва да си свири по всяко време . Просто няма от къде да знае коя скорост си включил .
Може нещо някаде да е тръгнало ама докато не се разсвири повече не го барай .
Но може би не е лоша идея да си провериш маслото в скоростите ?
И си виж помпата !
...а при мен има звук - струва ми се лагер, който лекичко се чува при около 2000-3000 оборота и пуснат съединител...появява се с пускането на съединителя - при форсиране на място, но и в движение - също - колата е достатъчно безшумна и се чува - стигне ли някъде към 2000-2500 оборота на ДВГ - е най-силен, след това - изчезва, (от севиза ПитСтоп ми казаха че съединителя ми скоро ще е за смяна - по маншончета та на помпите съдеха - много били свити)...дали е аксиален лагер това...или лагер на някой от валовете на скоростната кутия...на старата ми кола имаше звук при пускане на съединителя - но не беше с висока честота...по-скоро шумене, а не виене - както е на Карината - но не съм сигурен...а се чудя и дали е опасно, маслото в скоростите е сменено с подходящо такова - пълна синтетика 75W90 на IGAT...засега звука е слаб, но занапред...