jamie написа:
ПП: Обясни как глъхнели по завоите и как ги разпробивали - гледам пистовите Тойотки ги има до 220 коня с карбуратори без да разпробиват телата и прочие - сигурно съм пропуснал някоя важна част (туй изрично пиша че е без ирония).
mi nali znaesh che vutre v kamerata sedi benzina, ot kudeto go durpa uskoritelnata pompa i pr. probiva se otdolu v sredata, zavaryavase (ili naviva) edna trubichka navutre, taka che kogato benzina stigne edno nivo v kamerata moze da se otliva i da se vrushta ot tam v rezervoara (podobno na inzekcionnite sistemi).
sega kat si doida v sofia shte ti dam da chetesh edna kniga specialno samo za side draught crbs. (weber/delorto)
samata mi ideya e che s megasquirta nyama da ima tolkova rabota po nastroikite, kolkoto s karburatorite, shtot tam otvaryash, vurtish (ili smenyash vsmukvatelni trubichki, zigliori, i pr.) posle haide na proba, posle pak, spri otvori, nastroi, pak i pak i pak... a s megasquirta dokato si karash go pravish, po-burzo, po-konfortno, i po tochno!
tova e cyalata ideaya!
i sled kato iska da e kola za byagane/.sustezaniya, togava shte mu napravim edna nova sistema, ot starata, i da se znae...
tova mi e cyalata ideya!