Здравейте Тойота маниаци,
Карам Тойота от 5 години и няма човек който да ме убеди, че има по-добра кола в масовия клас. От декември 07 съм с новата корола 1.6 SOL MMT. Разликата със стария модел е видима, но "автоматика" е много куц. Наистина харчи доста прилично, но возията не може да се сравни с истинския автоматик.
Така или иначе имам нужда от съвет за старата Корола - а именно 2004 1.6 автоматик. За 3 години минах с нея 90 000 км. и средния разпод беше около 8/100. Сега я кара жена ми и ми прави впечатлине, че разхода се е повишил значително - около и над 10/100, и то предимно "селско", защото живеем на 15 км. от София и се пътува предимно до Люлин и обратно без да се юрка с 200 (тя не може и да ги вдигне де). Иначе няма никакви оплаквания - върви си нормално, има мощност. Преди дни ходих на обслужване в ТМ Ауто, направиха компютърна диагностика и твърдят, че всичко по колта е наред. Да ама не. Все пак разхода е доста висок. Предполагам не е от бензина - сипвам 95 само на Лукойл. Направи ми впечатление, че като се напълни до горе, стрелката седи залепена близо 200 км. и след това изведнъж пада на 3/4. Като намалее бензина пък - остава на 1/4, а като налееш догоре хваща 45 л, което преди ставаше само след като е светнала лампата за резервата. Да не би пък да има нещо в/по резервоара и това да се отразява на високия разход?
Искрено се надявам на добри съвети, а защо не и препоръка за някой добър майстор - с опит, който освен на компютрите да има вяра и на собствената си интуиция.
Предварително ви благодаря за ценните съвети и помощта.
Ивайло
2004 Corolla 5d 1.6sol AUT - висок разход