Авенсис 2002г. Д4Д губи мощност
Авенсис 2002г. Д4Д губи мощност
Днес забелязах че колата ми губи мощност след 3000 оборота. Набира си нормално около 1500-1800 оборота се включва турбото и като стигне 3000 оборота все едно се изключва турбото и колата направо забива муцуна и набира доста по бавно. Ако знаете нещо ми кажете от къде може да се е появил този проблем.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Много вероятно е да ти се задръстил горивния филър и като минеш в режим на по-висока консумация на гориво дебита през филтъра е недостатъчен.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 164 пъти
- Обратна връзка:
Това лекинкко понамирисва на турбо. Свали го и го почисти. Има и някакви клапани, от които стават тези проблеми. Не съм специалист, но по разни форуми съм чел за такива симптоми и почти винаги се оказва турбото - я тези разтоварващи клапани, я прекалено много нагар по лопатките на турбото. Пожелавам ти да не е това, но мини на една диагностика за всеки случай.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 164 пъти
- Обратна връзка:
За диагностика може и ТМ, макар че ме съмнява да кажат ако има проблем
По-добре мисля тука: http://www.realturbo.net/index.html
По-добре мисля тука: http://www.realturbo.net/index.html
Прочетете правилата на форума!
Re: Авенсис 2002г. Д4Д губи мощност
И Аз имам Авенсис края на 2001 съчия мотор, но на мен турбото ми се включва чак на 2500 оборота. Извинявам се off topic-a , но 2 еднакви мотора мисля че не би трябвало да работят по различен начинpapoboss написа:Днес забелязах че колата ми губи мощност след 3000 оборота. Набира си нормално около 1500-1800 оборота се включва турбото и като стигне 3000 оборота все едно се изключва турбото и колата направо забива муцуна и набира доста по бавно. Ако знаете нещо ми кажете от къде може да се е появил този проблем.
Toyota Avensis 2001god. D4D
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"
- martod
Грешиш колега...bizkoff написа: И Аз имам Авенсис края на 2001 съчия мотор, но на мен турбото ми се включва чак на 2500 оборота. Извинявам се off topic-a , но 2 еднакви мотора мисля че не би трябвало да работят по различен начин

Турбото ти не е с копче или реле, та да включва на определени обороти...
То си работи постоянно...Това че усещаш най голяма тяга, около тези обороти-не значи че тогава включва...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
така де, то щом има изгорели газове значи няма как да не се върти турбото, но идеята ми е, че се усеща работата на турбото там някъде към 2500об.мин.(поне при мен) и създава впечатление, че тогава включва.martod написа:Грешиш колега...bizkoff написа: И Аз имам Авенсис края на 2001 съчия мотор, но на мен турбото ми се включва чак на 2500 оборота. Извинявам се off topic-a , но 2 еднакви мотора мисля че не би трябвало да работят по различен начин![]()
Турбото ти не е с копче или реле, та да включва на определени обороти...
То си работи постоянно...Това че усещаш най голяма тяга, около тези обороти-не значи че тогава включва...
Басман ще обясни като виден експерт по всякакви области
(Аз пак си продължавам off topic)
Toyota Avensis 2001god. D4D
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Да, ама Басман изчезна някъде!?bizkoff написа:Басман ще обясни като виден експерт по всякакви области
Само някоя мацка го е завлякла. biggrin.gif
- martod
Или е забегнал по други форуми.... laugh.gif biggrin.gif laugh.gifKiki написа:Да, ама Басман изчезна някъде!?bizkoff написа:Басман ще обясни като виден експерт по всякакви области
Само някоя мацка го е завлякла. biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....