Маркиране на "нови" коли
Маркиране на "нови" коли
Колата ми направи 2 години и от застрахователното дружество (Булстрад) или по точно лизингодателя (ТБИ лизинг) изиска колата да бъде маркирана.
Та отидох и беше маркирана от кейт.
Някой има ли информация защо решават изведнъж колите да бъдат маркирани след като 2 години я карам немаркирана? Не ми е толкова за 60-те лева които дадох (и които трябва май да дам следващата година пак), но ми е интересно какво се е променило?
Кражбите ли зачестяват и по този начин се опитват да ги предотвратят или мутрите са свършили парите и сега се чудят как да печелят повече от застрахователните си дружества?
Някой има ли информация защо решават изведнъж колите да бъдат маркирани след като 2 години я карам немаркирана? Не ми е толкова за 60-те лева които дадох (и които трябва май да дам следващата година пак), но ми е интересно какво се е променило?
Кражбите ли зачестяват и по този начин се опитват да ги предотвратят или мутрите са свършили парите и сега се чудят как да печелят повече от застрахователните си дружества?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Маркирането е изискване на застрахователя...
Доста години карах с немаркиран автомобил. Но тази година застрахователя (не е Булстрад) ме принуди да маркирам както и стария си автомобил (4+години), така и съвсем новия - при излизането от автосалона.
Ако не си маркираш автомобила - няма проблем да си го караш, но при кражба застрахователя може да не ти плати нищо (има го включено в клаузите на договора)....
Доста години карах с немаркиран автомобил. Но тази година застрахователя (не е Булстрад) ме принуди да маркирам както и стария си автомобил (4+години), така и съвсем новия - при излизането от автосалона.
Ако не си маркираш автомобила - няма проблем да си го караш, но при кражба застрахователя може да не ти плати нищо (има го включено в клаузите на договора)....

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
и на презастрахователа, и аз съм така. плащам си каското и после доплащам на презастраховател (левинс), а самото маркиране е само първия път.slowtraveler написа:Маркирането е изискване на застрахователя...
АVENSIS 2.0TD-комби
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Re: Маркиране на "нови" коли
МНОГО МЕ ДРАЗНЯТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ, ТОВА СИ Е ВИД РЕКЕТ ЗАСТРАХОВАИ ИЛИ ЧАО ! най обичам да ми званат на телефончето и да ме предупредят че след 4-5 дни имам падеж.spritable написа:Колата ми направи 2 години и от застрахователното дружество (Булстрад) или по точно лизингодателя (ТБИ лизинг) изиска колата да бъде маркирана.
няма да даваш 60лв. всяка година след първоначалното маркиране
ще ти сменят лепенките срещу 25лв.
кейт си е фирма на бул инс и маркират коли на бул инс. Доколкото съм чул бул инс охранява колите по договор и на ДЗИ те са със същите лепенки. може и булстрад да са сключили договор да им пазят колите
КРАДЦИТЕ НЕ ПИПАТ КОЛИ С ЛЕПЕНКИ ! Е ВИНАГИ ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ biggrin.gif
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
ДОКАТО АВТОМОБИЛА НЕ Е МАРКИРАН ПОЛИЦАТА НЕ ВАЖИ КОЛАТА НЕ Е ЗАСТРАХОВАНА. ХОРАТА КАК ПРАВЯТ ПАРИ ПРОДАВАТ ЛЕПЕНКИ КОИТО СТРУВАТ СТОТИНКИ ЗА 60 ЛВ . Е НА ТОВА МУ ВИКАМ БУЗИНЕС biggrin.gifslowtraveler написа:Маркирането е изискване на застрахователя...