Струва ли си да ползваме FFI добавка?

nkuckov

Мнение от nkuckov » 29 Май 2009 22:18

на мен ми грамна турбината опел астра 1,7 цдти 2007г.
60 000км. не знам дали е от хапчетата ама ги спрях!
Изображение

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 29 Май 2009 23:42

Аз също за малко да се прилъжа да влеза в тая фирма тъй като съм студент и ми се стори интересно да се развива бизнес(собствен)Но в крайна сметка какво стана 3-ма мой приятели си взеха такива хапчета,единия е с кола бензин ,а другите двама с дизелови коли(става на въпрос за Рено-бензин,Ауди- дизел и Голф3-ка - дизел).Този с бензина вика ,че останал доволен Реното вървяло по добре не доряло като преди.Пича с Голфа каза ,че няма никаква разлика ,а този с Аудито вика ,че му се подобрил звука на двигателя и че непушела толкова колкото преди.Незнам дали има нещо истинско ,но според мен всичко е на психична основа каквото си втълпиш това е.Аз си карам Каринката с нафта предимно от Ромпетрол и слагам от време на време една добавка на Пежо(много съм доволен от нея) и за сега още не ми пуши много много колицата.Така че по добре ,ако сте решили да давата пари за добавки си намерете нещо хубаво ,даже нее лошо от ebay , ако имате възможност!!! :thumbsup:
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 30 Май 2009 00:23

Че идва малко по-скъпа нафтата с тази добавка е вярно. Но реално, двигателя работи по-меко и еластично от когато и да било... Вече е течна добавката, ако е същата. Аз лично съм много доволен от нея, дори мисля да взема за повече, че сме много дизелаци laugh.gif Единствения негатив - ще трябва да смените един горивен филтър, защото наистина изчиства ВСИЧКИ боклуци и го задръства. Но пък след това ефекта е супер. Дори наистина има понижение на разхода, но мен лично ми стига по-добрата работа на двигателя :thumbsup:

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 31 Май 2009 08:28

Еми да ,реално погледнато ,ако двигателя работи по добре ,значи няма ядове слагайте я на воля :) :thumbsup:
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
djoni

Мнение от djoni » 01 Юни 2009 15:20

Бащата си цери приуса с някакви такива хапчета, че дали не са същите. Разхода падна с около 0.5-0.7л на 100км, също така батерията по често седи заредена и двигателя при нормално каране не се форсира толкова колкото преди. smile.gif
'85 Toyota Corolla/AE80; 1.3 2A/
'07 Toyota Prius
'03 Toyota Corolla/Е12; 3ZZ-FE/

nkuckov

Мнение от nkuckov » 21 Фев 2012 09:47

nkuckov написа:на мен ми грамна турбината опел астра 1,7 цдти 2007г.
60 000км. не знам дали е от хапчетата ама ги спрях!

Като се замислих точно преди това нацелих колата централно в едно дърво. Удар с 30 км/час. гредата беше опряла в турбината.
сега съм решил да пробвам на Королата, защото нямах лоши впечатления тогава с опела. Тоя разход ме разбива 10 на 100 зимата, понякога и повече...
Изображение

nkuckov

Мнение от nkuckov » 21 Фев 2012 09:48

Ще върна впечатления!
Изображение

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 22 Фев 2012 09:16

Не знам дали е имало и други теми за тея хапчета ама ми се струват бошлаф работа...имали и официален сайт laugh.gif

http://www.ffi-bulgaria.com/kak_deistva ... letki.html ама как точно действат не става ясно..само дето оцветяват в червено ДВГ laugh.gif
И Рено не са им повярвали http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=34783.0

А пък, че са си пирамидка...пирамидка са си - мулти левъл маркетинг баце
http://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_Freedom_International
Quote: A study conducted by ABC News affiliate WPVI found no improvement at lower speeds and only a 4% improvement at highway speeds. laugh.gif

moloko

Мнение от moloko » 22 Фев 2012 19:00

"Ще му сменим името... ПРАЦЕТА.....ХАПЧЕ! за да знаят хората къде да се набутат"

Мисля си..... Дали въобще темите за добавки и разни други са актуални при тези ..... и задаващите се цени на горивата.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 22 Фев 2012 20:57

moloko - определено има смисъл, стига да сложиш правилното нещо.... Така че може да се окаже, че точно добавката ще спести пари.... А и това, че добавките са силно загрознени в България далеч не значи, че всичко, което някак попада под това наименования е пълен буклук .... Просто тук с много неща е така, но реално си има продукти и продукти.... Който търси намира, но да слагаш всичко под един общо знаменател не е особено правилно.... :thumbsup:

П.П. Горивата към момента, от около 2-3 седмици са трагични навсякъде - това е защото се премахна държавния резерв и сега Лукойл изпразва старите резерви... Това ми го казва приятел, който има 4 цистерни и зарежда горива .... Каза че бензина особено към момента няма острата си специфична миризма, по-скоро има тъпия "аромат" на нафтата..... А дизелово гориво .... УеУе Майко.... Та не се чудете, защо колите ви горят много или пък вървят калпаво и пушат..... Просто караме с някакви си горива от кой знае кога, разреждане кой знае с какво и колко пъти.....

moloko

Мнение от moloko » 22 Фев 2012 21:34

Me4oKyX написа:moloko - определено има смисъл, стига да сложиш правилното нещо.... Така че може да се окаже, че точно добавката ще спести пари.... А и това, че добавките са силно загрознени в България далеч не значи, че всичко, което някак попада под това наименования е пълен буклук .... Просто тук с много неща е така, но реално си има продукти и продукти.... Който търси намира, но да слагаш всичко под един общо знаменател не е особено правилно.... :thumbsup:

П.П. Горивата към момента, от около 2-3 седмици са трагични навсякъде - това е защото се премахна държавния резерв и сега Лукойл изпразва старите резерви... Това ми го казва приятел, който има 4 цистерни и зарежда горива .... Каза че бензина особено към момента няма острата си специфична миризма, по-скоро има тъпия "аромат" на нафтата..... А дизелово гориво .... УеУе Майко.... Та не се чудете, защо колите ви горят много или пък вървят калпаво и пушат..... Просто караме с някакви си горива от кой знае кога, разреждане кой знае с какво и колко пъти.....
Мечо, аз не говоря конкретно за този продукт или онзи , а "по-глобално" При тая цена от 2,70 сега и може би 3 лева утре..... Аз не мога да си сложа нормално гориво в колага камо ли да мисля за качествена добавка.... Това има предвид....
Може ли да живевеш нормално в държава където заплатата ти стига за 5 резервоара с гориво , в същност за четири щото 5тия отива за ток майна . Ебати живота майна ..... ша са напия от мъка....

Търся допълнитена работа. Вечер или събота и неделя .....

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 22 Фев 2012 21:45

Me4oKyX написа:..... А дизелово гориво .... УеУе Майко.... Та не се чудете, защо колите ви горят много или пък вървят калпаво и пушат..... Просто караме с някакви си горива от кой знае кога, разреждане кой знае с какво и колко пъти.....
Да ти кажа, аз зареждам тази зима само Екто дизел и съм с отлични впечатления. С обикновения дизел преди са ми казвали, когато карат зад мен, че като я настъпя здраво леко изпушва, но с Екто-то както и да я настъпвам няма "грам пушек" и ДВГ се стартира безпроблемно от 1/2 оборот, а и работи много меко. Всъщност не съм имал проблеми със стартирането и с обикновения дизел.
Не си прав да обобщаваш! Пробвай и сподели. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 22 Фев 2012 21:49

moloko написа:... Ебати живота майна ..... ша са напия от мъка.....
Недей, че ще пропиеш 4-тия резервоар. wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор