за тойота авенсис
Колега, когато започне да примигва лампата имаш поне 80-90км. Около 60км започва да свети постоянно. И в името на експеримента карах докато компютъра показа оставащо разстояние 5км. Повече не ми се рискуваше и се наврях в бензиностанцията, която беше пред мен.heller написа:Когато лампата за горивото светне при мен - компютърът показва 80-90 км оставащо разстояние, около 6 литра.
Авенсис 2000 Д4Д 2 литра
Авенсис 2000 Д4Д 2 литра, ср. разход 6,3/100км
П.С. Надявам се тази информация да ти е била полезна
-
Това градско ли или извън?И аз се интересувам от такъв Авенсис и затова питам.Като гледам цените май комби се очертава.achore написа:моя е същия дизел 2.0 TDI - 98г. засякох разход около 5,7/100км. За да съм точен изминах 91 км. с 5,360 литра. това е без климатика, с него мисля че ще е 0,5л. отгоре.
доста добър разход особено ако найстина е градско...но пак да се върнем към моя въпрос biggrin.gif някой знае ли със сигурност за резервата колко литра... точно на този модел...за другия авенсис разбрахмеachore написа:моя е същия дизел 2.0 TDI - 98г. засякох разход около 5,7/100км. За да съм точен изминах 91 км. с 5,360 литра. това е без климатика, с него мисля че ще е 0,5л. отгоре.

Авенсис 2.0 TDI 90к.с 98год
Това градско ли или извън?И аз се интересувам от такъв Авенс
значи разхода е смесен, около 70 км. извънградско и 20 градско при скорост не повече от 120 км.
абе, градски, а стига си се излагал с тази резерва, ти все едно само със светната лампа караш. около 10 литра е. А относно разхода 5.7 на тази кола, искам да попитам колегата, къде намери толкова голямо надолнище.acidsoul написа:доста добър разход особено ако найстина е градско...но пак да се върнем към моя въпрос biggrin.gif някой знае ли със сигурност за резервата колко литра... точно на този модел...за другия авенсис разбрахмеachore написа:моя е същия дизел 2.0 TDI - 98г. засякох разход около 5,7/100км. За да съм точен изминах 91 км. с 5,360 литра. това е без климатика, с него мисля че ще е 0,5л. отгоре.
АVENSIS 2.0TD-комби
Върни се да споделиш като минеш поне 1000км по този начин. Само от наклон и разширяване от топлото и студеното, имаш повече от литър разлика....achore написа:djofi_m , напълних резервоара догоре, минах 91 км. и пак го допълних, хвана 5.360 литра, ти изчисли колко е разхода?

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Вярно е, че метода на колегата е изключително неточен при такъв малък пробег - дори разлика в дължината на човката на пистолета, начина на поставяне или бързината на стопера може да ти даде разлика 0.5-1литър при зареждане до горе...diver написа:Върни се да споделиш като минеш поне 1000км по този начин. Само от наклон и разширяване от топлото и студеното, имаш повече от литър разлика....achore написа:djofi_m , напълних резервоара догоре, минах 91 км. и пак го допълних, хвана 5.360 литра, ти изчисли колко е разхода?
Но такъв разход за двулитров дизел без да я юркаш е напълно възможен...
А и много други фактори могат да окажат влияние: бях споделил как за около 130км (Търговище - Варна) с една АстраG 1.6/16V успях да направя разход под 4л/100км бензин, като всичкото това се дължеше на попътния вятър (буря с около 80км/ч) и старанието ми да поставя рекорд по минимален разход...
Дизела ако го настъпваш ще направи разход около 7, но ако го жалиш и галиш - може спокойно да стъпи на 5л/100км
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
да бе колега, и аз с Вектра го правя на 5.5-6 на 100, ама говорима за конкретния Авенсис, колкото познати имам с такъв като моя, никой не се е захвлвал с разход под 7/100, пък било и само на извънградско.slowtraveler написа:Вярно е, че метода на колегата е изключително неточен при такъв малък пробег - дори разлика в дължината на човката на пистолета, начина на поставяне или бързината на стопера може да ти даде разлика 0.5-1литър при зареждане до горе...diver написа:Върни се да споделиш като минеш поне 1000км по този начин. Само от наклон и разширяване от топлото и студеното, имаш повече от литър разлика....achore написа:djofi_m , напълних резервоара догоре, минах 91 км. и пак го допълних, хвана 5.360 литра, ти изчисли колко е разхода?
Но такъв разход за двулитров дизел без да я юркаш е напълно възможен...
А и много други фактори могат да окажат влияние: бях споделил как за около 130км (Търговище - Варна) с една АстраG 1.6/16V успях да направя разход под 4л/100км бензин, като всичкото това се дължеше на попътния вятър (буря с около 80км/ч) и старанието ми да поставя рекорд по минимален разход...
Дизела ако го настъпваш ще направи разход около 7, но ако го жалиш и галиш - може спокойно да стъпи на 5л/100км
и за да не съм голословен: с резервоар до капачката, със зимни гуми 195/65/R15 - 650-максимум 700 km, a с летните 205/60/R16 не мога дори и 600 километра да направя, като от тях най-много 100 да са на градско, това е до светването на лампата, демек с около 50 литра гориво. истина е, че не откривам разлика в разхода със и без климатик, но разликата се усеща във вървенето. вярно е, че колата за тез 90 коня, бая върви и аз не я карам бавно, ама 5,7 на 100 разход, тук говорим направо за друг автомобил. тая кола всички я знаят, че не е икономичен дизел и все ще се намери някой да се изкаже и да хвърли всички останали в оркестъра.
ПП: между другото най голяма икономия дава на скорост около 140-150км/ч, само дето няма къде да се кара с тая скорост освен на магистралата.
АVENSIS 2.0TD-комби
колеги прави сте, че карам колата отскоро, направих й едва 1500 километра досега, имам я от 8 май. Но немога да се съглася с djofi_m, че неможе да се минат повече от 700 километра, значи в момента карам с гуми 195/65/R15, минах 700 км. и имах нафта до първата черта. разхода за който говорех е от първо засичане и найстина е неточен, макар че зареждах на една и съща бензиностанция. обичам да знам колко ми харчи колата, така че ще давам още примери от засичане на разхода, незнам по книга колко му дават на тоя дизел? дайте и съвет за по точно засичане?