покупка на ярис нов

drago_petrov

покупка на ярис нов

Мнение от drago_petrov » 27 Май 2009 12:23

Първо казвам здравейте на всички , нов съм тук като обмислям да стана член на клуба и евентуално собственик на нова тойота ярис.
Та историята е : дълго време мислих за покупка на нова кола на изплащане , не исках скъпа затова в началото се втурнах към евтините дачии сандеро или логан , дизел 1,5 , днес разгледах и тойота като яриса ме привлече с цената. В момента карам рено клио 1,2 инжекция , знам че дизела е икономичен но отвреме на време си позволявам да вдигна оборотомера до 6 и знам че тръпката към бензина няма равна.Както се досещате не желая автомобил над 22-23 хил лева , смятам това за таван , спрях се на ярис 1,3 100коня / това 100 от 1,3 направо настръхвам как ще върви в високите обороти/ , цената беше около 23 хил лева , климатик ще има разбира се , и другите екстри като ел.стъкла абс централно хидравлика , друго не ми трябва.
Дизела е малко по скъп може би около 2 хил лева , знам че дизела равен няма откъм въртящ момент на ниски обороти , дойде ли баира дизела си го качва без да падаш предавка надолу а бензина издъхва като си иска по високи обороти.
Другото което ми направи впечатление че този бензмотор 1,3 е доста икономичен , почти като дизел така че се обезсмисля дизела стига тея разхдои да са реални , а не само на книга.
Очаквам вашите размисли над двата мотора , подръжка на колата , проблемнио ли са , и т.н всичко което прочета тук ще наклони везната да се кача в новия ярис.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 27 Май 2009 12:46

здрасти и добре дошъл smile.gif
аз имам ярис 1.3, бензин /обаче не е сто коня, мисля че е 87/. доволна съм, и то много. разхода не е това, което пише, но моя е и автоматик, а според това, което съм чела тук във форума, разхода се качва с около литър. та сега ми гори около 9, климатика го пускам рядко. зимата отива и 10. с тия варненски задръствания обаче сякаш си е прилично. извънградско ми пада до 5.4, и то ако карам с макс 120-130 км./ч., нагоре се вдига.
колата е висока, не забираш всеки срещнат бордюр хаха пък и дупките се минават по-лесно /това всъщност ми беше едно от изискванията, колата да е висока/.
иначе е страшно комфортна за толкова малка кола, вътре е доста широко, огромни хора се возят без да им опират краката в жабката или в предната седалка. нооо най се радвам на капхолдърите, е честно по-голяма екстра при извънградско няма. скоро ходих до София с една нова астра, ми то няма къде да си оставиш кафето rolleyes.gif
честно казано, единствената ми забележка към колата е, че е малко шумна. добре че съм свикнала да слушам силно музика, иначе щях да се побъркам. но за класа си явно е нормално.
това е общо взето. ако нещо по-конкретно те интересува, питай :)

drago_petrov

Мнение от drago_petrov » 27 Май 2009 13:31

Мерси за отговора колежке /надявам се да станем по автомобили/ , и аз съм карал ярис но стария модел и наистина беше много шумен и вътре дрънкаха пластмаасите по таблото , новия се надявам да не е същия , разхода и аз съм сигурен че на бензинката няма да е както го дават 6,4 градско за бензин е малко пресилено.

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 27 Май 2009 13:36

Имаме такава служебна,на около 40К и е много добра според личните ми впечатления,вярно е малко шумна,но преди 100 след 120 утихва .Двигателя е много динамичен за 1.3 и спокойно ускорява от 70-80 и поддържа 160-170,освен това съм впечатлен от окачването и седалките - задните даже са с регулируем наклон на облегалките.Нямаше ли terra за 19,това 23 ми се вижда много или се бъркам с отстъпките.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 27 Май 2009 13:53

на мен пък точно на магистралата със 140+ ми е адски шумна, можеш спокойно да оглушееш rolleyes.gif
иначе вътре пластмасите все още не са се раздрънкали

Аватар
WingZero

Мнение от WingZero » 27 Май 2009 16:56

shtephan написа:Имаме такава служебна,на около 40К и е много добра според личните ми впечатления,вярно е малко шумна,но преди 100 след 120 утихва .Двигателя е много динамичен за 1.3 и спокойно ускорява от 70-80 и поддържа 160-170,освен това съм впечатлен от окачването и седалките - задните даже са с регулируем наклон на облегалките.Нямаше ли terra за 19,това 23 ми се вижда много или се бъркам с отстъпките.
Надали точно тази имате - той говори за новия ярис 1.3 100коня 6 степенна кутия ;)

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 27 Май 2009 18:49

Яриса е чудесна градска кола.
Отношението цена/качество според мен е далеч пред конкуренцията.
Шумът при мен е най-вече от гумите, а при новия ярис /100 к.с. и шест предавки/ дори и при 130 км/ч двигателя няма да "надвика" гумите.
Лично аз избрах бензин заради това, че е по-непретенциозен към качеството на горивото и е по-подходящ за кратки преходи.
Каква е датата за доставка в момента, защото миналата седмица очакваха доставки към средата на септември?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

tsd

Мнение от tsd » 27 Май 2009 23:51

Карам Ярис от 10.11.2008 г. нов от "магазина" бензин 1.00. До момента съм съм със скромния пробег от 23 000 км.
1. По въпроса за комфорта и ергономичността - тук две мнения няма.
2. За разхода обаче може да се поспори. Автомобила е икономичен, и могат да бъдат достигнати нормативите, но при съответното отношение към него. Тук имам в предвид задкормилното устройство естествено. На дълъг път сега при условие че всички места са заети и багажника е пълен при скорост около 100 км/ч разхода не превишава повече от 4.6 л/100 км. (за справка 4.9/100 по норматив). Дразни ме обаче, че в същото време по бордкомпютър разхода е 4.2 /100, но май започнах да свиквам. При скорости над 120 км/ч разхода рязко се покачва и достига 5.4 (до 5.8) за движение например по магистрала със скорост 130 - 140 км/ч . Такава е картинката, когато зад волана съм аз. Забравих да отбележа - първите 5000 км бяха кошмарни откъм разход. Направо се бях отчаял!
3. Аз също много се колебаех за марката на автомобила. Гледах Корса, Рено, Мазда, Сандеро и естествено Шкода. Колебанията ми бяха до момента в който в един ден си уредих тестдрайв на Сандеро и Ярис. Решението ми е налице. Успех! :thumbsup:
Човек е напълно свободен, но трябва да се движи много внимателно за да не чува звука на своите вериги

shtryklio

Мнение от shtryklio » 28 Май 2009 08:12

Яриса е комфортна кола за размерите си. Не е някой състезател като фиестата например която има по-твърдо окачване което е по-спортно. Като цяло солидна изработка на окачване-двигател, но в интериора не е първенец макар, че и другите малки коли имат сходни параметри. Като цяло колата ще те закара там където си тръгнал достатъчно комфортно но без излишен драматизъм.

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 28 Май 2009 09:54

Е точно затова на всички със макс въртящ момент над 4400 им сложиха 6-та,но погледни си разхода на една и съща скорост на 5-та и на 6-та или на 4-та и на 5-та както е удобно.Това ми напомня корола Dual VVT-i добре ,че взеха да флашват софтуера.Уж колата най-добре върви около максималния си ,а индикатора за превключване ми дава много по рано да отивам на висока.Но яриса е добър,и най-важно не е правен при братята отдолу.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Nixter

Мнение от Nixter » 28 Май 2009 15:31

Няма да имаш изгода ако си купиш малка кола на дизел. Просто е безумие, ако я караш основно градско. Никога няма да можеш да изплатиш разликата в цената. Купувай бензина!!!! Двигателят 1,33 на Тойота е чисто нов на пазара и е силно препоръчителен. За това се изписва 1,33, за да не се бърка със стария 1,3 - 90 коня. Предлагат го за Яриса и Ауриса.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

drago_petrov

Мнение от drago_petrov » 29 Май 2009 09:30

Благодаря за топлите думи , но имам още няколко въпроса.
- нещо повече за тоя мотор който го е карал 1.33 , разход шум динамика и т.н , при каква скорост ще постигам разхода от 4,5 извънграда , ако ще е при 85-90 мерси.
- окачването твърдо ли е , държи ли колицата на завоите
- тестдрайв , как мога да си уредя един ярис пробно

diver

Мнение от diver » 29 Май 2009 09:58

drago_petrov написа:Благодаря за топлите думи , но имам още няколко въпроса.
- нещо повече за тоя мотор който го е карал 1.33 , разход шум динамика и т.н , при каква скорост ще постигам разхода от 4,5 извънграда , ако ще е при 85-90 мерси.
1.3 ярис е здрава, безпроблемна и сравнително икономична кола. Това със държането в завой, харченето на 4.5 и спортното усещане, предлагам да го забравиш. Освен ако не потърсиш 1.5ТС примерно. Там ако не друго, поне ще направиш доста гоУфчета па и не само тъжни по светофарите....

П.П. сичките ярета дет съм карал, бяха шумни, ма може и от гуми да е....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

shtryklio

Мнение от shtryklio » 30 Май 2009 22:54

drago_petrov написа:Благодаря за топлите думи , но имам още няколко въпроса.
Този мотор е Dual VVTI, пробвай в гугъл. А това, че е с 6 степенна скоростна кутия само по себе си значи доста(ниски нива на шум, по-нисък разход при по-високи скоростти и по-добре подредени предавки ;)
Окачването е сравнително комфортно, напълно достатъчно при не много спортно шофиране. Ако искаш нещо повече пробвай с TS.
Тестдрайв може да запишеш в представителство на Тойота и където има такава кола.

drago_petrov

Мнение от drago_petrov » 31 Май 2009 14:57

А някой който притежава яриса с 1,33 двг и 6 степенна ръчна кутия може ли да сподели на 6 скорост при какви обороти е на 100 120 и т.н.

Публикувай отговор