Здрасти,
Може би вече си направил избора си, но ето ти и моето мнение.
1. Специално за Королата нищо не мога да ти кажа, не съм имал такава кола, дори и не съм се качвал в подобна на нея.
2. Съпругата ми има Ярис 1.3 2001 с 4 врати, японска направа (не сглобявана във Франция) и трябва да ти кажа че, е изключително приятна градска кола.
плюсове:
1.3 (90кс) е мн. добър и еластичен двигател за това купе, добър старт, подържа сносна V и на дълъг път. При включен климатик с двама души в колата не се усеща загуба на мощност, при по-натоварена от това, вече се чуства.
Както вече споменаха колегите, прекрасен обзор на пътя.
Усещане за просторно купе. При модела с 4 врати, задните седалки са на релси и по този начин можеш да увеличиш обема на багажника (вж. минуси)
Изключителна маневрена. Другата ми кола е Авенсис и когато имам излизане в центъра и при възможност винаги гледам да взема Яриса, за него винаги се намира място за паркиране, там където дори и не бих си помислил да спра другата кола.
минуси:
Много малък багажник. За основна кола и работен кон използван за пренасяне на тухли 4ки, чували с цимент и техни производни няма да ти върши работа biggrin.gif За стандартното седмично пазаруване -става
На дълъг път, при високи V не е особено стабилна, но това се очаква от всички малки колички в този клас.
Къса база, малко междуосово разст. - друса повече, но това се очаква..(вж. горе)
Пластмасово табло, както се досещаш при нашите прекрасни пътища поскърцва.
За цените на частите и подръжката, не мога да съм ти много полезен, от както я имам (вече 2ра година) съм пазарувал за нея само консумативи.
Успех с избора!
Failing to plan is planning to fail.
1. Avensis '03 - 1.8VVTi,
2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.