Избор на тойота

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
badi

Избор на тойота

Мнение от badi » 18 Май 2009 12:52

:thumbsup: Здравйте на всички фенове на японските коли. Значи решил съм да направя подарък на майка ми и не искам да бъде клише и да купвам VW. Спрял съм сена 2 модела :
Toyota Yaris 1.3 2001 ( квото дойде)
Toyota Corolla 1.4 2001 (2 врати/ става дума за старата корола която се прави още от 96/97 като модел)
Екстри, километри (макар ,че те са относителни), състояние, едни и същи и цена да кажем г/д една, може би яриса ще дойде с 500лв по скъпм някде, но мисля ,че след 2-3 години ще може да се вземат по добри пари от него като се продава защото е по актуален модел.

Та кое повече си заслужава като автомобил кое по здраво и изисква по малко подръжка! За корола съм чувал само суперлативи но пак Ярис е по нова платформа произвеждало се е до 2005 пък и 2001 не първата година на производство за 2-3 години т.н. "детски болести" не би трябвало да ги има. wink.gif
Мерси предварително.
Последно промяна от badi на 18 Май 2009 13:16, променено общо 1 път.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 18 Май 2009 13:12

Ami i dveta sa dobre i vtykyv slu4ai zahto maika ti nesi izbere edin ot dvata modela syhto e vajno za kakva cel hte se izpolzva kolata

badi

Цел

Мнение от badi » 18 Май 2009 13:15

Цел ли в какъв смисал цел ? Цел да се кара. Ясно ,че двете не са да товари голям багаж.

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 18 Май 2009 13:18

Королата е доста ниска а Яриса е висок и позицията на шофиране е различна,трябва човека който ще я кара да си избере все пак.Мое мнение че Королата е по качествена,но Яриса има по съвременен вид.
По стария двигател е по здрав!

diver

Мнение от diver » 18 Май 2009 16:36

Тука се продаваше едно бая лъскаво ярисче...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

nissana

Мнение от nissana » 18 Май 2009 17:30

кОРОЛАТА Е ПО-ДОБРИЯ ИЗБОР-ЗДРАВИНА,ЧАСТИ И Т.Н.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 24 Май 2009 15:28

не мисля че королата е толкова ниска, даже е височка:), но лично мнение. иначе королата е лека и този двигател няма да и дойде лош, но ще е по-малко пъргав от 1.6. не знам колко тежи яриса, но там ще кажат колегите с такива коли. иначе и двете коли са удобни и хубави, въпрос на личен избор:) успех :thumbsup:
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 24 Май 2009 18:01

Ако паркирането за нея не е проблем, вземи по-голямата от двете.
Повече простор никога не е излишен.
А и все пак по-скъпата като нова е по-качествена и здрава.

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 25 Май 2009 06:49

Не искам да наливам масло в огъня, но вземи и Supra happy.gif да се забавлява поне laugh.gif
Nihon No Kuruma

Аватар
RogueT

Мнение от RogueT » 25 Май 2009 10:52

Здрасти,

Може би вече си направил избора си, но ето ти и моето мнение.

1. Специално за Королата нищо не мога да ти кажа, не съм имал такава кола, дори и не съм се качвал в подобна на нея.

2. Съпругата ми има Ярис 1.3 2001 с 4 врати, японска направа (не сглобявана във Франция) и трябва да ти кажа че, е изключително приятна градска кола.

плюсове:
1.3 (90кс) е мн. добър и еластичен двигател за това купе, добър старт, подържа сносна V и на дълъг път. При включен климатик с двама души в колата не се усеща загуба на мощност, при по-натоварена от това, вече се чуства.

Както вече споменаха колегите, прекрасен обзор на пътя.

Усещане за просторно купе. При модела с 4 врати, задните седалки са на релси и по този начин можеш да увеличиш обема на багажника (вж. минуси)

Изключителна маневрена. Другата ми кола е Авенсис и когато имам излизане в центъра и при възможност винаги гледам да взема Яриса, за него винаги се намира място за паркиране, там където дори и не бих си помислил да спра другата кола.

минуси:

Много малък багажник. За основна кола и работен кон използван за пренасяне на тухли 4ки, чували с цимент и техни производни няма да ти върши работа biggrin.gif За стандартното седмично пазаруване -става :)

На дълъг път, при високи V не е особено стабилна, но това се очаква от всички малки колички в този клас.

Къса база, малко междуосово разст. - друса повече, но това се очаква..(вж. горе) :)

Пластмасово табло, както се досещаш при нашите прекрасни пътища поскърцва.

За цените на частите и подръжката, не мога да съм ти много полезен, от както я имам (вече 2ра година) съм пазарувал за нея само консумативи.

Успех с избора!
Failing to plan is planning to fail.

1. Avensis '03 - 1.8VVTi,
2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.

Публикувай отговор