Мойта е НБ ма сички надписи по нея са НЦ... какво ли карам подяволите....MX5 написа:NAugabuga написа: Sas sigurnost nai dobrite sa 1st gen (ne znam kakav im e koda, ND ili nesto takova beshe mai).
Трите поколения са NA, NB и NC. ND още не са я измислили.
Може би се бъркаш с с RX-7. Те бяха FD посленото поколение.
Почвам да събирам за MX-5

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Huh? Трета генерация е съвсем различна кола от 1-ва и 2-ра. Не съм чул още някой да паснал нещо от 3-та на 1-ва и 2-ра, но то няма и смисъл - нямат нищо общо колите освен името. Инак 1-ва и 2-ра са почти еднакви.diver написа:П.П. Аз си търсех първа генерация, взех втора на която сичко по мотор, скорости и окачване е от трета....
Japanese_fever aide de ot koga te 4akame da hvyrli6 toq legen deto go kara6 (Civic-a) 4e nestava za ni6to. MX-5 e dobar izbor, az kogato bqh na pazara za nova kola i az se bqh zamislql nad takava, no vyv nqkoi aspekti ne mi dopada i se otkazah, no sa si mnogo fun! Az bqh na Mazda event minalata godina i edin systezatel koito raceva v Mazda Cup me vozi na nai novata generaciq. neznam kolegata MX-5 kvo ne i haresva ama toq pi4 mi skri topkata po North course na Authobahn-a ima6e samo edno ili dve mesta kadeto si vdigna kraka ot gasta.
O6te vednaj SUPER izbor, dano nameri6 nqkoq svqsna ma6ina!
O6te vednaj SUPER izbor, dano nameri6 nqkoq svqsna ma6ina!
5000 лева пари ли саdesSs написа:баси кви пари давате за играчки, и вечно заровени в гаража...как ви търпят жените ви са чудя laugh.gif

Кое точно е различно? Торсена, таблото, 6 степенната кутия или двигателя?MX5 написа:Huh? Трета генерация е съвсем различна кола от 1-ва и 2-ра. Не съм чул още някой да паснал нещо от 3-та на 1-ва и 2-ра, но то няма и смисъл - нямат нищо общо колите освен името. Инак 1-ва и 2-ра са почти еднакви.diver написа:П.П. Аз си търсех първа генерация, взех втора на която сичко по мотор, скорости и окачване е от трета....

Всичко. 3-то поколение (NC) са по-големи. Имат друг двигател (MZR vs B6/BP), на който дори intake/exhaust са разменени. Изцяло друго окачване (отзад даже вече не са double wishbone, а multi-link). Напълно различни коли са и нищо от NC не става за NA и NB - абсолютно нищо, даже и джантите са различни (5 болта). Докато между NA и NB може да разменяш много неща.diver написа:Кое точно е различно? Торсена, таблото, 6 степенната кутия или двигателя?
3-то поколение MX-5 има общо с 1-во и 2-ро точно толкова, колкото и Хонда S2000 или BMW Z3. Просто е различна кола/платформа. На 3-то поколение MX-5 може да си менкаш неща с Mazda RX-8.
Последно промяна от MX5 на 15 Май 2009 17:55, променено общо 2 пъти.
Mazda Cup колата не е със сток пружиниK-A-N-U написа:Mazda event minalata godina i edin systezatel koito raceva v Mazda Cup me vozi na nai novata generaciq. neznam kolegata MX-5 kvo ne i haresva ama toq pi4 mi skri topkata po North course na Authobahn-a ima6e samo edno ili dve mesta kadeto si vdigna kraka ot gasta.

Не съм казал, че не ми харесва, а че от завода идват с пружини от българска химикалка (лаф от Top Gear), защото са правени на баба и дядо да са им удобни за екскурзиите край океана.
Ами да де - като каза най-новата генерация и Mazda Cup сериите са точно последната генерация (NC). Spec Miata сериите са първите 2 генерации (NA и NB).K-A-N-U написа:Kolega, mai ti e mnogo rano o6te i ne si pro4el pravilno.K-A-N-U написа:Mazda event minalata godina i edin systezatel koito raceva v Mazda Cup me vozi na nai novata generaciq.biggrin.gif
Mazda Cup кола се прави -> вземаш последно поколение MX5, слагаш двигател (мисля е запечатан от Mazda за да няма човъркане и измами), roll cage, и слагаш пружини и амортесьори (Eibach) специален пакет от Mazdaspeed Motorsports.
Mazda Cup:

Spec Miata:

ае са, кой та знае и ти колко си налял по някой трошляк biggrin.gif 5к по двигателчето, 5к за тунинг-мунинг, още 5 за друго...ей ти едно ламборджини laugh.gifMX5 написа:5000 лева пари ли саdesSs написа:баси кви пари давате за играчки, и вечно заровени в гаража...как ви търпят жените ви са чудя laugh.gifЖена ми редовно приказва, че иска Ламборгини кабрио. Където види и като магнит ...
Дупе да ми е яко - ако някой има излишна торба със злато да дава насам ... laugh.gif

А, този е бил с нормална тогава - ясно. Сигурен ли си обаче, че не е пипал окачването? Това е най-честия мод, който хората правят. Не говоря за слагане на някакво супер твърдо окачване за състезания, а просто на NC са сложили заводско много меко. И за да докарат подобно на първите поколения или да речем на Honda S2000 сток - хората сменят. Имаше здраво вой по форумите като излезе третото поколение, защо са я сетъпнали толкова мека сравнение с предните.K-A-N-U написа:Ami Jap iska da si kupuva normalna kola ne race car i zatova ot konteksta misleh 4e se razbira 4e stava vapros za normalna Miata ot nai novite no karana s profesionalen shiofior. Sajalqvam ako ne sam se iskazal pravilno i sam podvel nqkogo....
Ти мислиш, че ако има Ламборгини ще стои сток ли ... laugh.gif Като каже жената - слагай сега турбо, окачване, джанти, гуми щото е по-зле от MX5 по завоите и отиде та се не видя ...desSs написа:ае са, кой та знае и ти колко си налял по някой трошляк biggrin.gif 5к по двигателчето, 5к за тунинг-мунинг, още 5 за друго...ей ти едно ламборджини laugh.gif
По безмислени харчове, сметам да съм рекордьор biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ма ламбото пак далеко....desSs написа:ае са, кой та знае и ти колко си налял по някой трошляк biggrin.gif 5к по двигателчето, 5к за тунинг-мунинг, още 5 за друго...ей ти едно ламборджини laugh.gifMX5 написа:5000 лева пари ли саdesSs написа:баси кви пари давате за играчки, и вечно заровени в гаража...как ви търпят жените ви са чудя laugh.gifЖена ми редовно приказва, че иска Ламборгини кабрио. Където види и като магнит ...
Дупе да ми е яко - ако някой има излишна торба със злато да дава насам ... laugh.gif