CARINA E шум в мотора
CARINA E шум в мотора
Здравейте колеги, проблема е следния.При движение на включена предавка и по инерция се чува жужене в двигателя. При натискане на съединителя шума изчезва.Каква може да епричината за шума,някой имал ли е подобен
проблем.И за да не пускам нова тема, искам да попитам дали TPS-са ми е за смяна понеже се получава "заспиване на педала на газта" което се изразява в това, че често когато подавам газ автомобила не реагира и при отпускане на педала и повторно по-рязко натискане се усеща реакция на двигателя.
проблем.И за да не пускам нова тема, искам да попитам дали TPS-са ми е за смяна понеже се получава "заспиване на педала на газта" което се изразява в това, че често когато подавам газ автомобила не реагира и при отпускане на педала и повторно по-рязко натискане се усеща реакция на двигателя.
CARINA E 4A-FE LB
Като работи на място жуженето чува ли се ? Ако се чува и изчезва при натискане на съединителя идва от скоростната кутия.Провери маслото на кутията макар че доливане едвали ще те спаси :( Относно тпс-а ако е разглобяем отвори го и му почисти контактите много внимателно със ситна шкурка 1500 2000.
Човек и добре да живее умира .......
Маслото на скоростната кутия е сменено преди 8000км(75W90 пълна синтетика) но проблема си съществуваше и преди смяната.При форсиране на мотора на място жуженето започва след отпускане на газта при затихване оборотите на двигателя.
Мисля че TPS-са се демонтира от дроселовата клапа, но се притеснявам дали при монтажа няма да се променят някакави настройки.
Мисля че TPS-са се демонтира от дроселовата клапа, но се притеснявам дали при монтажа няма да се променят някакави настройки.
CARINA E 4A-FE LB
Да наистина шума много прилича на този на износен лагер ,но както писах той се появява само при движение на предавка по инерция.Мисля си че шума от аксиален лагер би трябвало да го има само принатискане на съединителя,а в моя случай е точно обратно,шума изчезва когато натисна съединителя,т.е отцепвам мотора от скоростната кутия.
CARINA E 4A-FE LB
Да наистина шума много прилича на този на износен лагер ,но както писах той се появява само при движение на предавка по инерция.Мисля си че шума от аксиален лагер би трябвало да го има само принатискане на съединителя,а в моя случай е точно обратно,шума изчезва когато натисна съединителя,т.е отцепвам мотора от скоростната кутия.
CARINA E 4A-FE LB
- martod
Това никак не е добре, защото това са симптоми за заминали лагери на първичният вал....stas написа:Да наистина шума много прилича на този на износен лагер ,но както писах той се появява само при движение на предавка по инерция.Мисля си че шума от аксиален лагер би трябвало да го има само принатискане на съединителя,а в моя случай е точно обратно,шума изчезва когато натисна съединителя,т.е отцепвам мотора от скоростната кутия.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....